NatoSuomiJussiUnitas950

"Koko kansan Nato" on presidenttiehdokas Petri Hirvimäen turvallisuuspoliittinen linja tulevissa vuoden 2018 presidentinvaaleissa. Natoasia on otattava pois valta- ja puoluepolitiikasta (Kok. RKP) kansan asiaksi ja päätettäväksi. Ylivoimaisesti suurimman haasteen Suomelle aiheuttaa Vladimir Putinin valtaklikin hallitsema totalitarismiin luisuva nyky-Venäjä. Putinismi on äärimmilleen vietyä valtaholismia, joka uhkaa potentiaalisesti itsenäisyyttämme. Avoin Nato-keskustelu, sitten Nato-kansanäänestys ja jos kansa haluaa niin jäsenanomus Natoon vetämään. Muussa tapauksessa Suomen omien puolustusvoimien huomattava vahvistaminen ja mobilisoinnin nopeuttaminen.


UnitasAgendapikkukuva

Unitas kansanliikeen perustajan Petri Hirvimäen yhteiskunnallisen ajattelun perusta.

kokoohjelma

Presidenttihaastattelu 16/16 (kokonaan)

Dosentti291116

1/16 - Unitas ja ehdokkuus

osa2 copy

2/16 - Miten minusta tuli minä?

osa3

3/16 - Isänmaan uusi peli

osa4

4/16 - Väärän pelin synty

osa5

5/16 - Väärän pelin turmio

Yksilö

Ihminen. Oma ainutlaatuinen itsensä. 

Isänmaa

Suomi Finland

Innovatiivisuus

Luovuudesta, yksilön vapaudesta ja riskin-otto-kyvystä kumpuava uutta luova voima.

Petri Hirvimäki

1. kapinallinen

"Petri prinsiippi"

Entä jos yksikään poliitikko ei koskaan tekisi yhtään sellaista päätöstä, jota ei myös henkilökohtaisesti omana itsenään tekisi?

Hyvä vallankumous

Vaihdetaan valtajuoppojen sosiaalikapitalismi (nolla-summa-kakun-jako) sellaiseen, joka toimii ja joka riisuu valtajuopot aseista - kansalaisten, entreprenöörien ja visionäärien "uuteen onnelliseen kapitalismiin". Ylipolitisoituminen loppuu. Huomio asioihin. Kokonaisuus. Kyllä siellä muutama poliitikkokin menee joukossa!

Latistus

Yhteiskunta, jossa ei pärjää yksilönä ellei osaa systeemin sääntöjä hyvin - jatkuessaan aiheuttaa noidankehän, jossa kansa alkaa itse ylläpitämään latistusta.

Sisäinen pakkopaita

Yhteiskunta, jonka kansaa painaa jokin outo möykky.

Systeemi

Vuorovaikutusalusta yksilön ja yhteiskunnan välillä.

Pullamössö

Jotain sellaista yhteiskunnassa, joka on saatu toisten kustannuksella.

Pullamössöeliitti

Pieni sisäpiirin porukka, jolla on yhteiskunnallinen valta Suomessa ja joka ei osaa innovoida - ei aivan kaikki, mutta melkein.

tykkFBneli3

Valtaholisti

"Valtajuoppo". Motivoituu lähes pelkästään puhtaan vallan vuoksi.

Valtaholismi

"Valtajuoppous". Vääränlaisen vallankäytön ilmiö joka johtuu a) 100 vuotta vanhasta poliittisesta päätöksen-teko-mekanismista b) historiasta joka meillä kansakuntana on - kansalaisota, II maailman sota, valvontakomissio, suomettuminen, EU:n huono toteutus jne. Unitas on jo löytänyt lääkkeet tähän. Eli korjataan alusta kuntoon. Yksilötasolla valtajuoppous näkyy yksilön merkityksen mitätöimisenä ja se aiheuttaa ylimääräistä häpeää, kateutta, pelkoa, katkeruutta ja vihaa kanssasisariamme ja veljiämme kohtaan joka päivä arjessamme.  

"Pikku stalinit ja stalinittaret"

Valtajuoppoja systeemin alemmalla tasolla.

Verkostoituminen

"Tietyn pisteen jälkeen kansakunnan innovatiivisyys on kääntäen verrannollinen verkostoitumisen tärkeyteen" (Petri Hirvimäki)

Inhodemokratia

Maa, jossa johtavat puolueet voivat kukin ostaa veronmaksajien rahoilla valtion budjetin kautta lisää valtaa. Maa jossa kukoistaa poliittinen korruptio ja pysähdys. Nolla-summa-kakun-jako-demokratia.

Nollasummakakunjako

Systeemi, jonka jokainen suuri toimija koettaa saada yhteiskunnan kakkulapion heti kun mahdollista ja pitää sen vain itsellään.

Poliittinen korruptio

Valtajuoppouden ja vanhan systeemin ylläpitoa veronmaksajien rahoilla. Täysin laillista touhua!

Väärä kollektiivi

Valtajuopon tärkein työväline, jota valtajuoppo hellii koska se antaa hänelle vallan - johtava puolue, virkamiesbyrokratia, miljoonien EU-hanke jne.

Juhlapuhe

Sanoja ilmassa, joilla ei tarvitse olla mitään tekemistä sen kanssa mitä oikeasti tehdään. kts. "Ajattelematon äänestäjä"

Propaganda

Tilastot ja muut sellaiset, joissa vain muuttujat joita tarvitaan.

Ajattelematon äänestäjä

Antaa valtajuopolle valtakirjan - se mikä näyttää hyvältä ei todellakaan aina ole sitä!

KOmpassipikkukuva

16.4.2015 Petri Hirvimäen haastattelu Radio Kompassissa - 3 klippiä yht 15 min.

AlfaTV

Unitaksen (aik. E-liike.net) perustaja Petri Hirvimäki AlfaTV:n maakunnallisessa vaalitentissä

vaaligalleriavideo

Petri Hirvimäki Ylen vaaligalleriassa

PetriAlex

Uutisia etulinjasta - katso mitä tapahtui kun Petri Hirvimäki ja Alexander Stubb kohtasivat ensimmäistä kertaa 2.3.2015!

Jalatpikkukuva

"P. H. Mäen Jalat" - Petri Hirvimäki ja Steve Jobs haastavat systeemin! 19.2.2015

KaihoPikkukuva2

Vallankumous goes Kävelykatu! (Kaiho Hetkenlaulaja) 8.2.2015

Elvispikkukuva271214

"Elvis The E-liike" - E-liikkeen (nyk. Unitas) videopäiväkirja 27.12.2014

yliopistoYoutube

Vallankumous iskee yliopistoon! - 18.12.2014

Toripuhepikkukuva

E-liike (nyk. Unitas) - What About The Revolution?! - 19.6.2014

UnitasAgendapikkukuva

tykkFBneli3

Petri Hirvimäki 20.4.2016

"Maassamme on istuva presidentti, joka yrittää ohjata Nato-keskustelua pois kansan ulottuvilta ja hillitä sitä ylimmällä yhteiskunnallisella tasollaankin kuten näimme viime eduskuntavaalien alla. Meillä on istuva presidentti, joka tuntuu pitävän Nato-asiaa jotenkin kiusallisena - minä edustan täsmälleen päinvastaista näkemystä.

Minun lähtökohtani on "koko kansan Nato" eli ajattelu, joka lähtee siitä, että kun Suomen kansa otetaan reilusti mukaan Nato-keskusteluun se kääntyy ennen pitkää selkeästi Naton kannalle oman etunsa nimissä. Ehdottomana edellytyksenä tälle on, että keskusteluun pääsevät mukaan kaikki ne, joilla on sanansa sanottavana asiassa - en lainkaan tarkoita vain poliittista eliittiämme vaan myös kansaa itseään ennen muuta, johon myös itse kuulun.

Nato-ajetteluni perusta on Venäjän Suomelle luomassa hyvin vakavassa turvallisuusuhassa, josta olen tehnyt yhden miehen Nato-kansalaisaloitteenkin kesällä 2015. Turvallisuuteemme kohdistuvan uhkan tosiasiallinen alkusyy, kuten aina väitetään ei ole mikään suurvaltapolitiikka vaan paljon raadoillisempi eli putinistien pelkäämä sisäpoliittinen uhka demokraattisen liikkeen vallankaappauksesta. Tämä osin jopa suoranainen kuolemanpelko saa Venäjän valtaklikin tekemään provokaatioita ulkorajoillaan kuten olemme nähneet - tarvittaessa aina sotaan asti. Tämä on uusi ja oleellinen näkemys, jota olen yrittänyt tuoda Nato-keskusteluun parhaani mukaan.

"Suomi Natossa on parempi Nato Venäjälle!"

Siinäpä toinen kantava teema Nato-ajattelussani! Kyllä niin yksinkertaista se on. Jos Venäjä siis kokee Naton uhkaksi, on Nato sille pienempi uhka kun Suomi on Natossa, koska silloin Suomi luonnollisesti tekisi kaikkensa, jotta Venäjä ja Nato eivät koskaan ajautuisi konfliktin partaalle ainakaan Suomen suunnalta - tuskin muualtakaan."

(Petri Hirvimäen blogi kokonaisuudessaan täällä...)

Petri Hirvimäki 28.11.2016

"Olen puolueisiin sitoutumaton kokonaisuudesta ja uudenlaisesta ajattelusta lähtevä poliittinen toimija #petripresidenttiehdokas ja saan siksi jatkuvasti tuta suomalaisen inhodemokratian ihanuutta korkojen kera. Etulinjassa toisaalta myös oppii parhaiten. Suomeksi sanottuna tässä hommassa näkee ja kokee senkin, mitä muut eivät välttämättä näe ja koe.

Teen parhaani, että iso pyörä kääntyisi oikeaan suuntaan Nato-asiassa – oikea suunta olisi "Koko kansan Nato" ja sitä ajatusta edistettäisiin kaikkein parhaiten neuvoa-antavan kansanäänestyksen kautta. Tässä olen samaa mieltä istuvan presidentin, Sauli Niinistön kanssa.

Mutta toisaalta mikä on Niinistön Nato-kanta, tietääkö joku?

Parlamentarismin ja suomipolitiikan kirjoittamattomat pelisäännöt huomioiden suomalaisten hiljainen enemmistö on se, joka ratkaisee liitymmekö Natoon vai jatkammeko ajopuuna ja virranvietävänä parasta toivoen, pahinta peläten. Ilman suomalaisten tukea voimme hyvästellä maailman parhaan turvallisuusratkaisun. Neuvoa-antava Nato-kansanäänestys on vain osa jäsenyysprosessia, mutta se ei voi mitenkään puuttua prosessista. Kansanäänestys toisi parhaiten kansan Naton taakse ja samalla saataisiin myös kunnon Nato-keskustelu käyntiin. Nyt vallitsevassa tilanteessa sellainen ei ole mahdollista.

Naton puolestapuhujien pitäisi jo viimeinkin tajuta se, että oleellista ei ole se, että a) keskitytään vain Putinin Venäjällä pelotteluun tai Naton antamaan turvaan sitä vastaan – vieläpä vuodesta toiseen lähes samalle rajoittuneelle yleisölle. Tätäkin tarvitaan, tietysti, mutta ennen kaikkea b) energiat pitäisi laittaa siihen prosessiin, millä Natoon päästäisiin. Prosessin pitäisi olla mahdollisimman hapekas, avoin ja luova, sen pitäisi lopputulemana arkipäiväistää Nato, ottaa se pois joltain kokoomuseliitiltä."

(Petri Hirvimäen blogi kokonaisuudessaan täällä...)

"Koko kansan Nato" Facebookissa