Frontpage Slideshow | Copyright © 2006-2011 JoomlaWorks Ltd.

Unitas on jokaiselle rohkealle ja ennakkoluulottomalle suomalaiselle tarkoitettu avoin ja sitoutumaton tulevaisuuden johtava kansanliike. Unitaksen ajattelussa on oleellista tarkastella miten yhteiskunta 2010-luvun Suomessa on päätasollaan muodostunut. Prosentit alla voivat hyvin heittää, mutta sillä ei ole tässä merkitystä asian ymmärtämisen kannalta. Lue myös agendamme toinen puolikas "Kymmenen askelta vapauteen!" tarkemmin ja kerro meille ajatuksistasi! Olet aina tervetullut mukaan Unitakseen!


UnitasAgendapikkukuva

Unitas kansanliikeen perustajan Petri Hirvimäen yhteiskunnallisen ajattelun perusta.

kokoohjelma

Presidenttihaastattelu 16/16 (kokonaan)

Dosentti291116

1/16 - Unitas ja ehdokkuus

osa2 copy

2/16 - Miten minusta tuli minä?

osa3

3/16 - Isänmaan uusi peli

osa4

4/16 - Väärän pelin synty

osa5

5/16 - Väärän pelin turmio

Yksilö

Ihminen. Oma ainutlaatuinen itsensä. 

Isänmaa

Suomi Finland

Innovatiivisuus

Luovuudesta, yksilön vapaudesta ja riskin-otto-kyvystä kumpuava uutta luova voima.

Petri Hirvimäki

1. kapinallinen

"Petri prinsiippi"

Entä jos yksikään poliitikko ei koskaan tekisi yhtään sellaista päätöstä, jota ei myös henkilökohtaisesti omana itsenään tekisi?

Hyvä vallankumous

Vaihdetaan valtajuoppojen sosiaalikapitalismi (nolla-summa-kakun-jako) sellaiseen, joka toimii ja joka riisuu valtajuopot aseista - kansalaisten, entreprenöörien ja visionäärien "uuteen onnelliseen kapitalismiin". Ylipolitisoituminen loppuu. Huomio asioihin. Kokonaisuus. Kyllä siellä muutama poliitikkokin menee joukossa!

Latistus

Yhteiskunta, jossa ei pärjää yksilönä ellei osaa systeemin sääntöjä hyvin - jatkuessaan aiheuttaa noidankehän, jossa kansa alkaa itse ylläpitämään latistusta.

Sisäinen pakkopaita

Yhteiskunta, jonka kansaa painaa jokin outo möykky.

Systeemi

Vuorovaikutusalusta yksilön ja yhteiskunnan välillä.

Pullamössö

Jotain sellaista yhteiskunnassa, joka on saatu toisten kustannuksella.

Pullamössöeliitti

Pieni sisäpiirin porukka, jolla on yhteiskunnallinen valta Suomessa ja joka ei osaa innovoida - ei aivan kaikki, mutta melkein.

tykkFBneli3

Valtaholisti

"Valtajuoppo". Motivoituu lähes pelkästään puhtaan vallan vuoksi.

Valtaholismi

"Valtajuoppous". Vääränlaisen vallankäytön ilmiö joka johtuu a) 100 vuotta vanhasta poliittisesta päätöksen-teko-mekanismista b) historiasta joka meillä kansakuntana on - kansalaisota, II maailman sota, valvontakomissio, suomettuminen, EU:n huono toteutus jne. Unitas on jo löytänyt lääkkeet tähän. Eli korjataan alusta kuntoon. Yksilötasolla valtajuoppous näkyy yksilön merkityksen mitätöimisenä ja se aiheuttaa ylimääräistä häpeää, kateutta, pelkoa, katkeruutta ja vihaa kanssasisariamme ja veljiämme kohtaan joka päivä arjessamme.  

"Pikku stalinit ja stalinittaret"

Valtajuoppoja systeemin alemmalla tasolla.

Verkostoituminen

"Tietyn pisteen jälkeen kansakunnan innovatiivisyys on kääntäen verrannollinen verkostoitumisen tärkeyteen" (Petri Hirvimäki)

Inhodemokratia

Maa, jossa johtavat puolueet voivat kukin ostaa veronmaksajien rahoilla valtion budjetin kautta lisää valtaa. Maa jossa kukoistaa poliittinen korruptio ja pysähdys. Nolla-summa-kakun-jako-demokratia.

Nollasummakakunjako

Systeemi, jonka jokainen suuri toimija koettaa saada yhteiskunnan kakkulapion heti kun mahdollista ja pitää sen vain itsellään.

Poliittinen korruptio

Valtajuoppouden ja vanhan systeemin ylläpitoa veronmaksajien rahoilla. Täysin laillista touhua!

Väärä kollektiivi

Valtajuopon tärkein työväline, jota valtajuoppo hellii koska se antaa hänelle vallan - johtava puolue, virkamiesbyrokratia, miljoonien EU-hanke jne.

Juhlapuhe

Sanoja ilmassa, joilla ei tarvitse olla mitään tekemistä sen kanssa mitä oikeasti tehdään. kts. "Ajattelematon äänestäjä"

Propaganda

Tilastot ja muut sellaiset, joissa vain muuttujat joita tarvitaan.

Ajattelematon äänestäjä

Antaa valtajuopolle valtakirjan - se mikä näyttää hyvältä ei todellakaan aina ole sitä!

KOmpassipikkukuva

16.4.2015 Petri Hirvimäen haastattelu Radio Kompassissa - 3 klippiä yht 15 min.

AlfaTV

Unitaksen (aik. E-liike.net) perustaja Petri Hirvimäki AlfaTV:n maakunnallisessa vaalitentissä

vaaligalleriavideo

Petri Hirvimäki Ylen vaaligalleriassa

PetriAlex

Uutisia etulinjasta - katso mitä tapahtui kun Petri Hirvimäki ja Alexander Stubb kohtasivat ensimmäistä kertaa 2.3.2015!

Jalatpikkukuva

"P. H. Mäen Jalat" - Petri Hirvimäki ja Steve Jobs haastavat systeemin! 19.2.2015

KaihoPikkukuva2

Vallankumous goes Kävelykatu! (Kaiho Hetkenlaulaja) 8.2.2015

Elvispikkukuva271214

"Elvis The E-liike" - E-liikkeen (nyk. Unitas) videopäiväkirja 27.12.2014

yliopistoYoutube

Vallankumous iskee yliopistoon! - 18.12.2014

Toripuhepikkukuva

E-liike (nyk. Unitas) - What About The Revolution?! - 19.6.2014

UnitasAgendapikkukuva

tykkFBneli3

Suomalainen työntekijä,

Tuntuuko sinusta turhan usein niin kuin olisi käsijarru päällä ja ajatus ei kulje? Ahdistaako Ahdistaako sinua palata lomalta takaisin töihin? Etkö uskalla sanoa asioitasi kahden kesken esimiehellesi? Kiusataanko sinua? Eikö kukaan koskaan kehu sinua työkavereistasi, vaikka olet porukan paras? Uskallatko tuoda esille uusia asioita yhteispalavereissa ja avata ongelmia? Oletko kateellinen tai katkera jostakin työpaikallasi? Eikö työ annakaan voimaa ja vastapainoa jaksaa muussa arjessa vaan imee sinusta loputkin mehut? Onko sinulla vain tarve saada palkka työstäsi?

Tuntuuko, että asiakas ei aina olekaan se tärkein - tai olisi jos vaan jaksaisi? Joudutko ottamaan unilääkkeitä tai masennuspillereitä pärjätäksesi joten kuten? Oletko joutunut olemaan sairaslomalla päänsäryn, somaattisten oireiden, alkoholin tai vakavan burnoutin takia?

Suomalainen esimies,

Tuntuuko sinusta turhan usein niin kuin olisi käsijarru päällä ja ajatus ei kulje? Tuntuuko, että sinulla ei riitä aika sellaiseen mitä haluaisit tehdä vaan se menee kaikkeen turhaan byrokratiaan? Onko työsi vain sen valvomista että kaikki tehdään ohjeiden mukaan? Tuntuuko sinusta että olet puun ja kuoren välissä? Väsyttääkö sinua omituisesti ja se tekee sinusta väliin paljon huonomman pomon? Luotatko vaistoosi tehdä asiat esimiehenä oikein ja tilanteen mukaan vai oletko alkanut tehdä hommaa pelkällä rutiinilla turhia ajattelematta - eihän millään ole kuitenkaan mihinkään mitään vaikutusta vaikka kuinka yrittäisi? Onko kukaan koskaan oikein kiittänyt tai kehunut sinua muutakin kuin merkkipäivänäsi?

Tuntuuko, että asiakas ei aina olekaan se tärkein - tai olisi jos vaan jaksaisi? Joudutko ottamaan unilääkkeitä tai masennuspillereitä pärjätäksesi joten kuten? Oletko joutunut olemaan sairaslomalla päänsäryn, somaattisten oireiden, alkoholin tai vakavan burnoutin takia?

Mitä ihmettä - syy ei olekaan aina minussa?

Mitä ihmettä -  syy ei aina ole myöskään työkavereissasi? Mitä ihmettä - syy ei aina ole myöskään alaisissasi (esimies)? Mitä ihmettä - syy ei aina ole myöskään pomoissasi? Mitä ihmettä syy ei aina olekaan välttämättä edes organisaatiosi ylimmässä johdossa? Todellinen syy ei työelämän vakavissakaan ongelmissa läheskään aina ole varsinaisesti kenessäkään omassa työyhteisössäsi! #uusiajattelu

Nykyajan työelämä on jokatapauksessa niin kuormittavaa, että emme tarvitse minkäänlaista ylimääräistä stressitekijää. Kaikesta ylimääräisestä meidän tulisi olla vapaita uskaltaaksemme, ollaksemme luovia, jaksaaksemme jne. Unitas kansanliikkeen mielestä se epäinhimillisen nykysysteemin aiheuttama ylimääräinen taakka, jota yksilöinä kannamme ja jota työelämän organisaatiot kokonaisuutena kantavat, on mittaluokaltaan valtavan suuri, musertavan suuri. Täysin turhaan. Voimme yhdessä innovoimalla ja suomalaisella sisulla vapauttaa sekä yksilön että työelämän tästä hirvittävästä ylimääräisestä painolastista.

UnitasTT

Yksityisen puolen työntekijät, toimihenkilöt ja keskijohto – n. 28 % suomalaisista

(Julkisen puolen osalta katso kuvan alla)

"Eihän koko touhussa ole mitään järkeä! Väittääkö joku oikeasti, että maamme ammattiyhdistysväki on suomalaisen työmiehen ja –naisen tai toimihenkilön asialla vielä vuonna 2015? Kenties niitten harvojen, jotka tehtaalla vielä yövuoron eväsleipänsä syövät, ennen kuin loputkin työt on pian viety ammattiyhdistyksen itsensä toimesta Kiinaan – viimeinen mies sammuttaa valot! Antti Rinne, Lauri Ihalainen ja kumppanit – odottakaahan kun kevät vielä ehtii!" Petri Hirvimäki uusisuomi.fi puheenvuorossa. 

Tähän asti olet saattanut olla hyvinkin tyytyväinen menoon Suomessa, koska kapitalismilla on aidossa kilpailutilanteessa ihmeellinen voima osata myös motivoida nykyajan ihmisiä. Sitten tuli 2008 ja luuta alkoi lakaista. Ei mikään ole ikuista ja lopputili voi uhata sinuakin milloin tahansa, kuten tiedät.

Sinulle valehdellaan päin naamaa kertomalla, että kohta meillä ei Suomessa riitä työntekijöitä, joten nostetaanko eläkeikää? Totuus on ihan toinen. Eläkeikää olisi pitänyt laskea jos nykymenolla mennään! Robotiikka ja innovaatiot ICT puolella tekevät yhä suuremman osan perinteisestä teollisuustyöstä tarpeettomaksi.

Kapitalisti ei työllistä ketään pelkästä ilosta. Niin sen pitääkin olla. Megatrendien vaikutuksesta suuren osan tulotaso ei voi mitenkään koko ajan nousta niin kuin poliitikot meille valehtelevat. Massatyöttömyys edessä, jos ei tehdä hyvin radikaaleja toimenpiteitä ja myös määritellä käsitettä työ uudestaan! Systeemin radikaali muutos lisää kaikkien elämänlaatua ja onnellisuutta ja tulevaisuuden mahdollisuuksia. Katso tarkemmin Unitas kansanliikkeen agenda 2015 "Eläköön kansalaispalkka, vapaus ja hyvä vallankumous - suomipolitiikan Grand Slam" ja sen kymmenen askelta vapauteen!

Unitas on juuri sinulle!

Unitas kansanliikkeen hyvä vallankumous on suomalaisen työn vallankumous! Historian roskakoriin kuuluvan kakunjakopolitiikan luomaa latistusta, tehottomuutta ja epätasa-arvoa ei Unitas kansanliikkeen haluamassa Suomessa enää olisi! Kukaan ei olisi enää kenenkään armoilla ja olisimme itse oman onnemme seppiä pelisäännöt tietäen ja toisiamme kannustaen. 

Olisi vain yksinkertainen, tehokas, kannustava ja läpinäkyvä tasa-arvoinen systeemi, jonka kautta erilaiset asiat olisivat mahdollisia. Olla työelämässä, jäädä kotiin, mennä takaisin palkkatyöhön, opiskella, jäädä eläkkeelle silloin kuin haluaa, toimia järjestöissä, kokeilla miltä tuntuu olla yrittäjä, urheilla, matkustella jne. tai vaan olla. Kukaan ei syyllistä eikä kukaan ihmettele! Tee sitä mitä haluat niin kuin haluat – olet vapautesi ansainnut!

Unitas haluaa kannustaa kansalaisia ymmärtämään, että kiireellä ja menestyksellä on myös hintansa - onnellisuus ei riipu pelkästään rahasta! Meidän on tulevaisuudessa alettava uudella tavalla ymmärtää erilaisissa tilanteissa olevia kanssasisariamme ja -veljiämme ilman nollasummakakunjaon luomaa syyllistämistä - kansalaispalkka antaa tähän huikean mahdollisuuden!

Olemme kaikki samassa veneessä rakentamassa isänmaastamme maailman parasta ja onnellisinta maata! Ymmärrys vapauttaa energiaamme ja mahdollistaa asioitten kokonaisvaltaisen kehittämisen aivan uudessa valossa! Ymmärrys lisää onnellisuuttamme!

Tule mukaan!

Unitaksen kautta paras osaajaporukka saa paljon lisää hommia jatkossa ja hyödyttää siten kansantaloutta laajemmaltikin. Talouden dynamiikka Suomessa nousee aivan uudelle tasolle ja se on sinullekin hyvä uutinen. Unitas kansanliikkeen ajaman kansalaispalkan ja olemattoman matalan kynnyksen siirtyä pienyrittäjäksi tai pienyrittäjän palvelukseen pitäisi myös olla erinomaisia uutisia ja synnyttää varasti asti uusia työpaikkoja etenkin palvelu- ja kierrätyssektorille, josta sinäkin pääset hyötymään.

Tule rohkeasti mukaan Unitas kansanliikkeeseen juuri niin kuin sinulle sopii. Klikkaile meitä somessa tai tule aivan etulinjaan auttamaan.

- Unitas kansanliike

huldan piirrustus

Julkisen puolen työntekijät, toimihenkilöt ja keskijohto – n. 12 % suomalaisista

Olet tainnut jo oppia systeemin tavoille tai sitten työ on sinulle vain väline pystyä tekemään jotain muuta työajan ulkopuolella? Vai oletko ”rimpuilija”, jolla on koko ajan liikaa ideoita ja intohimoa tehdä työsi vielä paremmin asiakkaan ja itsesikin kannalta… nostat kissaa pöydälle mutta vastakaikua ei juuri koskaan siitä saa, päinvastoin… toivottavasti sinulla on hyvä esimies!

Unitas kansanliikeen kautta koko julkinen sektori Suomessa muuttuu innovaatiovetoiseksi eli asioita saa kehittää. Ennen vaikeista työntekijöistä tuleekin nyt kaikkein tärkeimpiä. Ei julkisia ydinpalveluita lakkauteta ja siirretä kaikkea yksityiseksi, mutta tehokkuus tulee kasvamaan em. perusteella ja kaikki turha tulee ajaa alas julkisella puolella.

Eräitä julkisia organisaatioita ei enää tarvita kuten KELA tai Tekes jne. tai tarvitaan jatkossa vain murto-osan kokoisena aiemmasta. Siirtymä yksityisen sektorin ja julkisen sektorin välillä katoaa. Puskurina kansalaispalkka, mahdollisuus mennä yksityiselle, pienyrittäjyys jne.

Unitas on juuri sinulle!

Unitas kansanliikkeen hyvä vallankumous on suomalaisen julkisen sektorin vallankumous! Historian roskakoriin kuuluvan kakunjakopolitiikan luomaa latistusta, tehottomuutta ja epätasa-arvoa ei Unitas kansanliikkeen haluamassa Suomessa enää olisi! Kukaan ei olisi enää kenenkään armoilla ja olisimme itse oman onnemme seppiä pelisäännöt tietäen ja toisiamme kannustaen. 

Olisi vain yksinkertainen, tehokas, kannustava ja läpinäkyvä tasa-arvoinen systeemi, jonka kautta erilaiset asiat olisivat mahdollisia. Olla työelämässä, jäädä kotiin, mennä takaisin palkkatyöhön, opiskella, jäädä eläkkeelle silloin kuin haluaa, toimia järjestöissä, kokeilla miltä tuntuu olla yrittäjä, urheilla, matkustella jne. tai vaan olla. Kukaan ei syyllistä eikä kukaan ihmettele! Tee sitä mitä haluat niin kuin haluat – olet vapautesi ansainnut!

Unitas haluaa kannustaa kansalaisia ymmärtämään, että kiireellä ja menestyksellä on myös hintansa - onnellisuus ei riipu pelkästään rahasta! Meidän on tulevaisuudessa alettava uudella tavalla ymmärtää erilaisissa tilanteissa olevia kanssasisariamme ja -veljiämme ilman nollasummakakunjaon luomaa syyllistämistä - kansalaispalkka antaa tähän huikean mahdollisuuden!

Olemme kaikki samassa veneessä rakentamassa isänmaastamme maailman parasta ja onnellisinta maata! Ymmärrys vapauttaa energiaamme ja mahdollistaa asioitten kokonaisvaltaisen kehittämisen aivan uudessa valossa! Ymmärrys lisää onnellisuuttamme!

Tule mukaan!

Unitas kansanliikkeen Suomessa olet julkisen sektorin työntekijänä varmasti paljon aikaisempaa onnellisempia työssäsi! Unitaksen agenda 2015 "Eläköön kansalaispalkka, vapaus ja hyvä vallankumous - suomipolitiikan Grand Slam" ja sen kymmennen askelta ovat hyvin suurelta osin juuri sinulle arvoisa julkisen sektorin työntekijä!

Unitas kansanliikkeen kautta paras osaajaporukka saa paljon lisää hommia jatkossa ja hyödyttää siten kansantaloutta laajemmaltikin. Talouden dynamiikka Suomessa nousee aivan uudelle tasolle ja se on sinullekin hyvä uutinen. Unitaksen ajaman kansalaispalkan ja olemattoman matalan kynnyksen siirtyä pienyrittäjäksi tai pienyrittäjän palvelukseen pitäisi myös olla erinomaisia uutisia ja synnyttää varmasti uusia työpaikkoja etenkin palvelu- ja kierrätyssektorille josta sinäkin pääset hyötymään.

Tule rohkeasti mukaan Unitakseen juuri niin kuin sinulle sopii. Klikkaile meitä somessa tai tule aivan etulinjaan auttamaan.

- Unitas kansanliike