Frontpage Slideshow | Copyright © 2006-2011 JoomlaWorks Ltd.

UnitasAgendapikkukuva

Unitas kansanliikeen perustajan Petri Hirvimäen yhteiskunnallisen ajattelun perusta.

kokoohjelma

Presidenttihaastattelu 16/16 (kokonaan)

Dosentti291116

1/16 - Unitas ja ehdokkuus

osa2 copy

2/16 - Miten minusta tuli minä?

osa3

3/16 - Isänmaan uusi peli

osa4

4/16 - Väärän pelin synty

osa5

5/16 - Väärän pelin turmio

Yksilö

Ihminen. Oma ainutlaatuinen itsensä. 

Isänmaa

Suomi Finland

Innovatiivisuus

Luovuudesta, yksilön vapaudesta ja riskin-otto-kyvystä kumpuava uutta luova voima.

Petri Hirvimäki

1. kapinallinen

"Petri prinsiippi"

Entä jos yksikään poliitikko ei koskaan tekisi yhtään sellaista päätöstä, jota ei myös henkilökohtaisesti omana itsenään tekisi?

Hyvä vallankumous

Vaihdetaan valtajuoppojen sosiaalikapitalismi (nolla-summa-kakun-jako) sellaiseen, joka toimii ja joka riisuu valtajuopot aseista - kansalaisten, entreprenöörien ja visionäärien "uuteen onnelliseen kapitalismiin". Ylipolitisoituminen loppuu. Huomio asioihin. Kokonaisuus. Kyllä siellä muutama poliitikkokin menee joukossa!

Latistus

Yhteiskunta, jossa ei pärjää yksilönä ellei osaa systeemin sääntöjä hyvin - jatkuessaan aiheuttaa noidankehän, jossa kansa alkaa itse ylläpitämään latistusta.

Sisäinen pakkopaita

Yhteiskunta, jonka kansaa painaa jokin outo möykky.

Systeemi

Vuorovaikutusalusta yksilön ja yhteiskunnan välillä.

Pullamössö

Jotain sellaista yhteiskunnassa, joka on saatu toisten kustannuksella.

Pullamössöeliitti

Pieni sisäpiirin porukka, jolla on yhteiskunnallinen valta Suomessa ja joka ei osaa innovoida - ei aivan kaikki, mutta melkein.

tykkFBneli3

Valtaholisti

"Valtajuoppo". Motivoituu lähes pelkästään puhtaan vallan vuoksi.

Valtaholismi

"Valtajuoppous". Vääränlaisen vallankäytön ilmiö joka johtuu a) 100 vuotta vanhasta poliittisesta päätöksen-teko-mekanismista b) historiasta joka meillä kansakuntana on - kansalaisota, II maailman sota, valvontakomissio, suomettuminen, EU:n huono toteutus jne. Unitas on jo löytänyt lääkkeet tähän. Eli korjataan alusta kuntoon. Yksilötasolla valtajuoppous näkyy yksilön merkityksen mitätöimisenä ja se aiheuttaa ylimääräistä häpeää, kateutta, pelkoa, katkeruutta ja vihaa kanssasisariamme ja veljiämme kohtaan joka päivä arjessamme.  

"Pikku stalinit ja stalinittaret"

Valtajuoppoja systeemin alemmalla tasolla.

Verkostoituminen

"Tietyn pisteen jälkeen kansakunnan innovatiivisyys on kääntäen verrannollinen verkostoitumisen tärkeyteen" (Petri Hirvimäki)

Inhodemokratia

Maa, jossa johtavat puolueet voivat kukin ostaa veronmaksajien rahoilla valtion budjetin kautta lisää valtaa. Maa jossa kukoistaa poliittinen korruptio ja pysähdys. Nolla-summa-kakun-jako-demokratia.

Nollasummakakunjako

Systeemi, jonka jokainen suuri toimija koettaa saada yhteiskunnan kakkulapion heti kun mahdollista ja pitää sen vain itsellään.

Poliittinen korruptio

Valtajuoppouden ja vanhan systeemin ylläpitoa veronmaksajien rahoilla. Täysin laillista touhua!

Väärä kollektiivi

Valtajuopon tärkein työväline, jota valtajuoppo hellii koska se antaa hänelle vallan - johtava puolue, virkamiesbyrokratia, miljoonien EU-hanke jne.

Juhlapuhe

Sanoja ilmassa, joilla ei tarvitse olla mitään tekemistä sen kanssa mitä oikeasti tehdään. kts. "Ajattelematon äänestäjä"

Propaganda

Tilastot ja muut sellaiset, joissa vain muuttujat joita tarvitaan.

Ajattelematon äänestäjä

Antaa valtajuopolle valtakirjan - se mikä näyttää hyvältä ei todellakaan aina ole sitä!

KOmpassipikkukuva

16.4.2015 Petri Hirvimäen haastattelu Radio Kompassissa - 3 klippiä yht 15 min.

AlfaTV

Unitaksen (aik. E-liike.net) perustaja Petri Hirvimäki AlfaTV:n maakunnallisessa vaalitentissä

vaaligalleriavideo

Petri Hirvimäki Ylen vaaligalleriassa

PetriAlex

Uutisia etulinjasta - katso mitä tapahtui kun Petri Hirvimäki ja Alexander Stubb kohtasivat ensimmäistä kertaa 2.3.2015!

Jalatpikkukuva

"P. H. Mäen Jalat" - Petri Hirvimäki ja Steve Jobs haastavat systeemin! 19.2.2015

KaihoPikkukuva2

Vallankumous goes Kävelykatu! (Kaiho Hetkenlaulaja) 8.2.2015

Elvispikkukuva271214

"Elvis The E-liike" - E-liikkeen (nyk. Unitas) videopäiväkirja 27.12.2014

yliopistoYoutube

Vallankumous iskee yliopistoon! - 18.12.2014

Toripuhepikkukuva

E-liike (nyk. Unitas) - What About The Revolution?! - 19.6.2014

UnitasAgendapikkukuva

tykkFBneli3

"Onnellinen kapitalismi" by E-liike

(Artikkeli on julkaistu alunperin Linkedinissä)

Latu on nyt auki! Löydät linkin "E-liikkeen agenda 2015 - eläköön kansalaispalkka, vapaus ja vallankumous!" kotisivujemme kautta katso yllä. Huomio siskot ja veljet pääkaupunkiseudulla ja muualla kuin Jyväskylän suunnalla - rohkeasti yhteyttä minuun vallankumous koskee koko Suomea! Anna ihmeessä tukeasi asiassa joka tekee isänmaasta paljon onnellisemman ja etenkin bisnes luistaa ja on paljon tehokkaampaa kuin nyt. Tukea voit antaa juuri niin kuin haluat. Kaikki on enemmän kuin tervetullutta! Pelko pois nyt tehdään suuria asioita isänmaan hyväksi!

On pitkän prosessin tulos, että ollaan tässä missä ollaan - raskaan ja ei koko aikaa niin onnellisen. Meillä on Suomessa toinenkin totuus, kuin se mitä julkisuudessa juhlitaan. Olen todella onnellinen, jos työni tavoittaa ja koskettaa ihmisiä myös suomalaisen liike-elämän huipulta.

Myöskin olen täällä, jos joku alkaa ajatella, että kaltaisestani ihmisestä joka haastaa systeemiä kunnolla ei kannatakaan pysyä mahdollisimman kaukana? Analogian käyttö voi avata jollakin uusia mullistavia näkökulmia mitä tulee nykyiseen tuskaani Ambrosia Professionalsin osalta - Ambrosian potentiaali ja jo tehdyn työn merkitys ei ole kadonnut yhtään minnekään!

Aikaisemmin olen jo kirjoitellut täällä linkedInnissä englanniksi: My Europe is Sick!, Dear Alex - Kill Tekes! ja Dear Tekes - Love Alex! Seuraava teksti on toinen askel E-liikkeen kymmenen kohdan ohjelmasta, jolla maa laitetaan uuteen kuosiin - eli tehdään E-liikkeen ajama vapauttava vallankumous - siten että siitä hyötyvät isossa kuvassa ihan kaikki.

Toinen askel – kuvittele isänmaa, jossa kukoistaa ”onnellinen kapitalismi”!

E-liikkeen missiota voisi hyvällä syyllä kutsua ”onnelliseksi kapitalismiksi”. Se ei ole sekoitus kapitalismia ja sosialismia eli ”sosiaalikapitalismia” niin kuin nykyinen tiensä päähän tullut malli pohjoismaisesta hyvinvoinnista vaan jotain aivan muuta. Onnellinen kapitalismi on uudenlaista kansalaisten itse itselleen oikeissa olosuhteissa tuottamaa hyvinvointia, jossa mahdollisuuksia ja luovaa ajattelua ei ole tukahdutettu osalla kansasta jo heti lähtökiihdytyksessä niin kuin tähän asti.

E-liikkeen ”onnellinen kapitalismi” tarkoittaa, että annetaan ”kapitalismin näkymättömän käden”, eli vapaan markkinamekanismin, tehdä rauhassa työtään mahdollisimman yksinkertaisissa olosuhteissa sekä tarjotaan samalla sellaista taloudellista tasa-arvoa ja kannustavuutta, joka ei häiritse vapaata markkinamekanismia yhtään mitenkään!

Tulevaisuuden Suomi ei todellakaan enää tarvitse nykyisenkaltaista nollasummapeliä, jossa yksityisen sektorin tehtävä on leipoa mahdollisimman iso kakku ja sen jälkeen tapellaan kuka yhteiskunnassa saa ensimmäisenä anastettua kakkulapion erilaisten edusmiesten välityksellä. Opimme kyllä kaikki, myös julkinen sektori itse, leipomaan omat kakkumme kunhan systeemi vain antaa siihen mahdollisuuden.

Ihmisen onnellisuus tulee vapaudesta valita, perustarpeiden tyydyttämisestä, nautiskelustakin hieman, yksilöllisyydestä ja yhteisöllisyydestä sekä niistä hyvistä arvoista, joiden mukaan hän pystyy elämässään suunnistamaan pahojenkin vastoinkäymisten keskellä. ”Jokainen on oman onnensa seppä” – todellakin, mutta olosuhteet, joissa seppä takoo ja työtään tekee pitää ensin olla kunnossa, aivan kaikilla suomalaisilla!

Toimiessaan vapaitten ihmisten ja yritysten markkinoilla ”kapitalismin näkymätön käsi” on maailman paras, kaunein ja tehokkain mekanismi ohjaamaan sitä mitä tuotetaan, millaisia määriä ja millaisilla hinnoilla. Turha keksiä pyörää tässä uudestaan. ”Riistokapitalismista”, ”kulutushysteriasta”, ”pohjoismaisesta hyvinvointivaltiosta” ”sosiaalikapitalismista” jne. puhuttaessa poliitikot sumuttavat joko tietoisesti tai hölmöyttään meidät luulemaan, että itse kapitalismissa puhtaana markkinamekanismina olisi jotain vikaa.

Ei ole, vika on aina ihmisissä, piste.

Kapitalismia mekanismina voi verrata valkoiseen kesyttömään hevoseen, jolla osaava ratsastaa vaikka täyttä laukkaa, kun taas joku, joka ei ymmärrä sitä tippuu selästä saman tien. Ei vapaata vangita voi eikä pakottaa olemaan ratsu vääristä lähtökohdista – kapitalismi toimii ja tekee erinomaisesti parasta työtään aivan itsestään kun sen antaa vapaan kilpailun kautta itse päättää mitä tuotetaan, millaisia määriä ja millä hinnoilla kaikilla niillä alueilla, joilla ei ole ehdottoman välttämätöntä puuttua tähän itsestään tapahtuvaan mekanismiin.

Suomi on tippunut hevosen selästä uudestaan ja uudestaan viimeisten vuosikymmenien aikana.

Miksi? Siksi että julkinen sektori ja puolueet, myös kokoomus, jonka luulisi ymmärtävän kapitalismin olemusta edes hieman, hääräävät poliittisen valtapelin ja suomalaisen sosiaalikapitalismin kautta aivan kaikkialla omia suosikkejaan tyytyväisinä pitäen – sielläkin missä hommassa ei ole mitään järkeä. Tässä härskissä leikissä sen minkä suosikit taloudellisesti voittavat, koko kansantalous häviää usein monin verroin, puhumattakaan ristiriidoista, jotka moinen politiikka yhteiskuntaan kylvää.

Julkinen sektori pystyy resursseillaan tai lainsäädännön kautta pitämään yksityiset poissa markkinoilta ja siksi lopputuloksena ovat monesti kalliimmat ja huonommat palvelut ja tehoton tuotanto. Suomalainen (eurooppalainen) yritystukijärjestelmä on toinen karmea esimerkki siitä miten kaikki voi mennä pahasti pieleen kun kapitalismin ei anneta tehdä työtään rauhassa. Se on ehdottomasti ajettava alas sellaisena kuin se nykyisin on eli virkamiesvetoisena, läpinäkymättömänä, epätasa-arvoisena ja kilpailua vääristävänä tukihässäkkänä, jossa koko kansantalous on suurena häviäjänä.

Ei myöskään voi olla niin, että puolet kansasta hyötyy toisen puolen, epäonnisemman, kustannuksella niin kuin nyt on.

E-liike näkee asian täysin erilailla kuin muut puolueet – Suomen kaltaisissa olosuhteissa oikeilla päätöksillä myös tähän asti epäonnisemmat voivat alkaa onnistua ja samaan aikaan voimme kuitenkin lisätä myös jo onnellisten onnellisuutta. E-liike heittää pallon valtapuolueitten virallisten agendojen ohi kaikille niille, jotka kykenevät itsenäiseen ajatteluun – eihän näitten asioitten tarvitse olla ristiriidassa keskenään 2010-luvun Suomessa!

E-liikkeen vallankumous kokonaisuutena on huikea mahdollisuus niin poliittisesti vasemmalla, keskellä kuin oikeallakin oleville, leipäjonoista Silicon Valleyhin ja toisinpäin.

Hölkynkölkyn!

27.11.2014

Sirsankallio, Finland

Petri Hirvimäki