Frontpage Slideshow | Copyright © 2006-2011 JoomlaWorks Ltd.

UnitasAgendapikkukuva

Unitas kansanliikeen perustajan Petri Hirvimäen yhteiskunnallisen ajattelun perusta.

kokoohjelma

Presidenttihaastattelu 16/16 (kokonaan)

Dosentti291116

1/16 - Unitas ja ehdokkuus

osa2 copy

2/16 - Miten minusta tuli minä?

osa3

3/16 - Isänmaan uusi peli

osa4

4/16 - Väärän pelin synty

osa5

5/16 - Väärän pelin turmio

Yksilö

Ihminen. Oma ainutlaatuinen itsensä. 

Isänmaa

Suomi Finland

Innovatiivisuus

Luovuudesta, yksilön vapaudesta ja riskin-otto-kyvystä kumpuava uutta luova voima.

Petri Hirvimäki

1. kapinallinen

"Petri prinsiippi"

Entä jos yksikään poliitikko ei koskaan tekisi yhtään sellaista päätöstä, jota ei myös henkilökohtaisesti omana itsenään tekisi?

Hyvä vallankumous

Vaihdetaan valtajuoppojen sosiaalikapitalismi (nolla-summa-kakun-jako) sellaiseen, joka toimii ja joka riisuu valtajuopot aseista - kansalaisten, entreprenöörien ja visionäärien "uuteen onnelliseen kapitalismiin". Ylipolitisoituminen loppuu. Huomio asioihin. Kokonaisuus. Kyllä siellä muutama poliitikkokin menee joukossa!

Latistus

Yhteiskunta, jossa ei pärjää yksilönä ellei osaa systeemin sääntöjä hyvin - jatkuessaan aiheuttaa noidankehän, jossa kansa alkaa itse ylläpitämään latistusta.

Sisäinen pakkopaita

Yhteiskunta, jonka kansaa painaa jokin outo möykky.

Systeemi

Vuorovaikutusalusta yksilön ja yhteiskunnan välillä.

Pullamössö

Jotain sellaista yhteiskunnassa, joka on saatu toisten kustannuksella.

Pullamössöeliitti

Pieni sisäpiirin porukka, jolla on yhteiskunnallinen valta Suomessa ja joka ei osaa innovoida - ei aivan kaikki, mutta melkein.

tykkFBneli3

Valtaholisti

"Valtajuoppo". Motivoituu lähes pelkästään puhtaan vallan vuoksi.

Valtaholismi

"Valtajuoppous". Vääränlaisen vallankäytön ilmiö joka johtuu a) 100 vuotta vanhasta poliittisesta päätöksen-teko-mekanismista b) historiasta joka meillä kansakuntana on - kansalaisota, II maailman sota, valvontakomissio, suomettuminen, EU:n huono toteutus jne. Unitas on jo löytänyt lääkkeet tähän. Eli korjataan alusta kuntoon. Yksilötasolla valtajuoppous näkyy yksilön merkityksen mitätöimisenä ja se aiheuttaa ylimääräistä häpeää, kateutta, pelkoa, katkeruutta ja vihaa kanssasisariamme ja veljiämme kohtaan joka päivä arjessamme.  

"Pikku stalinit ja stalinittaret"

Valtajuoppoja systeemin alemmalla tasolla.

Verkostoituminen

"Tietyn pisteen jälkeen kansakunnan innovatiivisyys on kääntäen verrannollinen verkostoitumisen tärkeyteen" (Petri Hirvimäki)

Inhodemokratia

Maa, jossa johtavat puolueet voivat kukin ostaa veronmaksajien rahoilla valtion budjetin kautta lisää valtaa. Maa jossa kukoistaa poliittinen korruptio ja pysähdys. Nolla-summa-kakun-jako-demokratia.

Nollasummakakunjako

Systeemi, jonka jokainen suuri toimija koettaa saada yhteiskunnan kakkulapion heti kun mahdollista ja pitää sen vain itsellään.

Poliittinen korruptio

Valtajuoppouden ja vanhan systeemin ylläpitoa veronmaksajien rahoilla. Täysin laillista touhua!

Väärä kollektiivi

Valtajuopon tärkein työväline, jota valtajuoppo hellii koska se antaa hänelle vallan - johtava puolue, virkamiesbyrokratia, miljoonien EU-hanke jne.

Juhlapuhe

Sanoja ilmassa, joilla ei tarvitse olla mitään tekemistä sen kanssa mitä oikeasti tehdään. kts. "Ajattelematon äänestäjä"

Propaganda

Tilastot ja muut sellaiset, joissa vain muuttujat joita tarvitaan.

Ajattelematon äänestäjä

Antaa valtajuopolle valtakirjan - se mikä näyttää hyvältä ei todellakaan aina ole sitä!

KOmpassipikkukuva

16.4.2015 Petri Hirvimäen haastattelu Radio Kompassissa - 3 klippiä yht 15 min.

AlfaTV

Unitaksen (aik. E-liike.net) perustaja Petri Hirvimäki AlfaTV:n maakunnallisessa vaalitentissä

vaaligalleriavideo

Petri Hirvimäki Ylen vaaligalleriassa

PetriAlex

Uutisia etulinjasta - katso mitä tapahtui kun Petri Hirvimäki ja Alexander Stubb kohtasivat ensimmäistä kertaa 2.3.2015!

Jalatpikkukuva

"P. H. Mäen Jalat" - Petri Hirvimäki ja Steve Jobs haastavat systeemin! 19.2.2015

KaihoPikkukuva2

Vallankumous goes Kävelykatu! (Kaiho Hetkenlaulaja) 8.2.2015

Elvispikkukuva271214

"Elvis The E-liike" - E-liikkeen (nyk. Unitas) videopäiväkirja 27.12.2014

yliopistoYoutube

Vallankumous iskee yliopistoon! - 18.12.2014

Toripuhepikkukuva

E-liike (nyk. Unitas) - What About The Revolution?! - 19.6.2014

UnitasAgendapikkukuva

tykkFBneli3

Moneyfesto Humanum Europae

(Huom! Tästä artikkelista se kaikki alkoi julkisuudessa - Petrin ensimmäinen kirjoitus uudelle E-liikkeelle 10.6.2014!)

---

Oletko kuullut satua keisarin uusista vaatteista? Tiedätkö miten toimii kapitalismin näkymätön käsi? Entä tunnetko tarinan siitä kun Steve Jobs (Apple) kysyi John Sculleyltä (Pepsi) haluaako tämä myydä sokerivettä loppuelämänsä vai tulla mukaan muuttamaan maailmaa yhdessä hänen kanssaan?

Mitä tulee yhteiseen tulevaisuuteemme, minä Petri Hirvimäki, kysyn sinulta haluatko pysähtyneestä ja ylipolitisoituneesta Euroopasta (Suomessa julkinen sektori 57 %) oikeasti kohti innovaatioitten vetämää, terveempää ja onnellisempaa maanosaa vaikka se tietäisi sinullekin verta, hikeä ja kyyneliä ainakin aluksi? Haluatko mukaan tuomaan markkinatalous ja reilu kilpailu sinne minne se kuuluu, enemmänkin, mukaan uuden eurooppalaisen ruohonjuuritason vallankumouksen aamunkoittoon? Osoittamaan suurta suomalaista ja eurooppalaista sisäistä yrittäjyyttä silloin kuin sitä kaikkein eniten kaivataan, aloittaen omasta itsestäsi, tässä ja nyt?

Haluatko sinäkin olla oman elämäsi Steve Jobs, suvereeni yksilö ilman jonkun epäinhimillisen systeemin taakkaa harteillasi? Nähdä asiat mahdollisuuksina, vapaa ajattelemaan omista lähtökohdista, vapaa kirjoittamaan, puhumaan, toimimaan, luomaan ja rakentamaan ilman vääriä hierarkioita ja turhaa byrokratiaa? Vapaa turhasta häpeästä? Sellaisen Euroopan me yhdessä vielä rakennamme!

Esimerkki suoraan ongelman ytimestä – Suomalainen ja eurooppalainen kasvuyrittäjyys koskee välillisesti meitä kaikkia. Kenties suoranaisesti juuri sinua? Minä Petri Hirvimäki, kysyn sinulta haluatko kuulua poliittisilla päätöksillä ja veronmaksajien rahoilla ja rakennetun kasvuyrittäjyyden pioneerileirin parhaaseen A-ryhmään? Haluatko ”Team Finland henkeen” olla hehkuttamassa näitä rakenteita? Tässä en tarkoita kenenkään yksittäistä yritystä, vaan sitä julkisella rahalla ostettua ”yhteistä totuutta”, jolla ei isossa kuvassa ole juurikaan tekemistä uuden löytämisen tai tehokkuuden kanssa, mutta valtapelin, epäreiluuden ja eurooppalaisen korruption kanssa kyllä? Ehkä tiedostatkin kaiken edellisen mutta ajattelet, että eihän systeemiä kukaan voi kuitenkaan koskaan muuttaa?

sormiruokaa 

Minulla on pitkä kokemus menestyneenä matkailuyrittäjänä sekä myös julkisella puolella aikuiskouluttajana, yritysneuvojana sekä erilaisissa hankkeissa. Suoraan aiheeseen liittyen viimeiset kaksi ja puoli vuotta olen saanut tuta suomalaista (kasvuyrittäjyys) systeemiä olan takaa yrittäjänä Ambrosia Professionalsissa aivan etulinjassa.

Eurooppalainen kasvuyrittäjyyskupla, kutsun sitä myös murutaloudeksi, varastaa meiltä jokaiselta! #murutalous pitää sisällään miljardeja euroja ”kasvotonta veronmaksajien rahaa”, siis sinun ja minun, johon jokainen asianosainen koettaa päästä parhaansa mukaan osalliseksi. Tämä mekanismi tukkii tehokkaasti jokaisen arvostelijan suun. Julkisella rahalla läträäminen aivan väärässä paikassa aivan väärällä mekanismilla lamaannuttaa Eurooppaa. Laman kynsissä yhdistetään kasvuyrittäjyys politiikkaan tuhoisin seurauksin poliitikkojen ja virkamiesten omaa peliä pelaten, kasvuyrittäjyyden omat lähtökohdat sivuuttaen.

Siinä missä murutalous on eurooppalaisessa kasvuyrittäjyydessä toisille pullamössöä, on se toisille käenpoikanen, tappaja, jota kapitalismi epätoivoisesti mikrotalouden tasolla ruokkii. Se mikä voi olla hyvää vastikkeettoman yritystuen muodossa jollekin yksityiselle yritykselle tai sijoittajalle on tuhoisaa kansantaloudelle saati epäreilussa asetelmassa pyristeleville kilpailijoille – tässä en suinkaan tarkoita starttirahaa, joka myönnetään käytännössä kaikille. Antakaa minulle yksi puolustus nykysysteemille niin kuulette kymmenen hyvää syytä vetää se vessanpöntöstä alas!

On posketonta väittää että valtio osaisi toimia sijoittajana (allokoida resursseja) siellä missä se on kaikkein vaikeinta eli nykyajan kiihtyvällä vauhdilla muuttuvassa startup-maailmassa. Suomalainen kasvuyrittäjyys pärjää silti joillain mittareilla kohtuullisesti, mutta ei suinkaan systeemin vuoksi vaan siitä huolimatta! Suomessa olisimme jokaisella osa-alueella aivan maailman kärkeä jos kapitalismin vain annettaisiin hoitaa hommansa. Paradoksaalisesti niin kauan tarvitaan kipeästi julkista rahaa (että olisi edes jotain) kuin sitä systeemissä on. Kädestä suuhun elämistä ei vain Suomessa vaan melkein koko Euroopassa.

Onhan meillä Suomessa SupercellitRoviotDealdashit..? Kaikki kunnia ja ilo menestyksestä innovatiivisille yrittäjille ja loistaville tiimeille, joille se kuuluu! Mutta kunnia ei tässä kohtaa todellakaan kuulu TEKES:lle, ELY:lle ja Suomen valtiolle, systeemille, vaikka se niin kovasti vuosikertomuksissaan ja propagandassaan koettaa väittää. Analogia on väärä. Systeemi on väärä. Maailma olisi varmasti parempi paikka jos mahdollisuutta menestykseen ei oteta pois monesti jo lähtölaskennassa – kaikki kun eivät ole insinöörejä, nörttejä tai pelinrakentajia tai halua tulla sellaisiksi, joku saattaa haluta valloittaa maailman Jyväskylästäkin?

tekeskuva

Valtion virkamiesarmeija allokoimassa kasvuyrittäjyyden kriittisiä alkuvaiheen resursseja on käsittämätön ja se on selitettävissä vain systeemiä hyväksikäyttävien tarpeella pelata valtapeliä ja politikoida. Toki historiallakin on vaikutuksensa siihen miten tähän on tultu. Maailma on kuitenkin muuttunut, joten jatkossa kyse on myös tyhmyydestä.

Tarvitaan vain yksi veroprosentti! Yksityisen sijoittajan verohelpotuksen kautta valtio voisi tukea halutessaan kasvuyrittäjyyttä tehokkaasti, läpinäkyvästi ja kaikille tasavertaisesti ilman, että siihen tarvitaan yhtäkään virkamiestä väliin! Koko tämä tuottamaton porukka voitaisiin laittaa tekemään työtä, jota todellakin piisaa ei vain Suomessa vaan koko Euroopassa. Ajetaan systeemi kerralla alas ja laitetaan siihen vaikkapa vuoden siirtymäaika, jona aikana kasvuyrittäjyysvirkamiehet voivat hakea töitä tai lähteä vaikka yrittäjiksi tiskin toiselle puolelle ilman että heidän täytyy kirjoittaa riviäkään omiin lomakkeisiinsa!

Minulla on sinulle henkilökohtaista asiaa - klikkaa linkkiä alla:

  E-liike – askelmerkit vallankumoukseen

  Julkisen talouden liiallinen sekaantuminen kasvuyrittäjyyteen tarkoittaa veronmaksajien rahojen käyttöä tehottomuutta, eriarvoisuutta ja epämääräistä vallankäyttöä ruokkivaan tarkoitukseen! Tämä ilmiö on kuitenkin vain jäävuoren huippu ja vain yksi osa-alue, jossa on tulevaisuudessa kirjoitettava koko peli uusiksi. Aloitetaan kasvuyrittäjyydestä, aloitetaan Suomesta – mekanismit ovat samoja kaikilla sektoreilla ja kaikkialla Euroopassa.

  Kovan paineen alla haluan tuoda asiat julki koska uskon, että asiallani on paljon suurempikin oikeutuksensa. Kautta Suomen ja Euroopan on vastaavia kokemuksia omaavia ihmisiä, jotka on saatava yhteen kertomaan asiastaan ja toimimaan paremman tulevaisuuden puolesta. Suomella ja Euroopalla ei ole mitenkään varaa tuhlata ei taloudellisessa eikä etenkään inhimillisessä mielessä sellaista uutta luovaa inhimillistä huippuosaajaresurssia mitä se nyt tekee. 

  Tehdään yhdessä eurooppalainen mentaalivallankumous! Mennään eteenpäin askel kerrallaan lopulta kaikkeen siihen, missä systeemi hallitsee yksilöä väärällä tavalla ilman että systeemin itse tarvitsee edes ajatella – eihän se sitä osaisikaan! Systeemin väliinputoajia on jo aivan tarpeeksi eikä systeemin ytimessäkään elämä aina välttämättä kovin tarkoituksellista ja onnellista ole?

  Alkuun paras ase mitä tahansa välttämätöntä muutosta vastaan on täydellinen välinpitämättömyys – se vain on jo jatkunut tarpeeksi kauan! Suuri yllätys ja ilo olisi nähdä kasvoja systeemin sisältä niitä, jotka ovat valmiita osoittamaan suurta rohkeutta ja sisäistä yrittäjyyttä tulemalla mukaan. Löydetään yhdessä lisää tarkoituksenmukaisuutta ja uusia huikeita lähestymiskulmia asioihin? Pelko pois. Huomisen Eurooppa on parempi Eurooppa, kunhan on uskallusta tehdä ruohonjuuritason asioita ensin. Paljon parempi.

  Olisiko se E-liike? Perinteinen suomalainen työväenaatteen ja osuusliikkeen brändi, joka on levännyt haudassaan jo yli kymmenen vuotta? Nyt on aika ottaa se uudelleen käyttöön eri merkityksessä – uuden vuosituhannen työväkeähän tässä itsekin ollaan ja pieni paradoksaalisuus on vain hyvästä. Todellista kierrätystä. E  – niin kuin Edistys. E – niin kuin Eurooppa. E – niin kuin Entrepreneurship. E – niin kuin Education…

  lapset

  E-liike – kohti onnellista kapitalismia

  E-liike on rohkeitten uutta luovien ihmisten liike, niin entreprenöörien (omistajayrittäjien) kuin intraprenöörien (toisen palveluksessa olevat yrittäjämäiset ihmiset). Tämän porukan on vihdoinkin aika saada alkaa toimia tehokkaasti ilman tukahduttamista Euroopan tulevaisuuden hyväksi kaikilla mahdollisilla areenoilla!

  E-liikkeen missio ei rajoitu kasvuyrittäjyyteen. E-liike ei ole politiikkaa vaan jotain ihan muuta. E-liike ei apinoi Amerikkaa, mutta ottaa kyllä rusinat pullasta. Suomessa ja Euroopassa meillä on vielä lukematon määrä ”pieniä Neuvostoliittoja” – epäinhimillisiä, tehottomia, politikointiin perustuvia valtarakennelmia, joissa olevat yksilöt on vapautettava riippumatta heidän asemastaan. E-liike pitää yksilöä aina kaikkein arvokkaimpana. Jos yksilö on törmäyskurssilla systeemin kanssa – systeemin on muututtava eikä päinvastoin.

  E-liikkeen missio on vapauttaa ihmisten luovuus ja into ruohonjuuritasolla haastaa ja kehittää rohkeasti yhteisiä asioita aivan uudella tavalla. E-liike on yksilön henkinen tuki ja selkäranka tässä työssä ja antaa tunteen kuulumisesta johonkin silloinkin kun on vaikeaa. Täysin riippumattomana kenestäkään E-liike kehittää tulevaisuudessa yksinkertaisia, ennakkoluulottomia mekanismeja eurooppalaiseen päätöksentekoon ja johtamiseen, jotta sitä ohjaisi uuden rakentaminen ja tehokkuus eikä valtapeli ja politikointi.

  ”Ihmisessä itsessään ovat pisimmät matkat” (Mika Waltari, ”Turms kuolematon”). Mukaan E-liikkeeseen pääsevät kaikki halukkaat niin yksilöt kuin yritykset ja yhteisötkin. Leipureita ovat sinä ja minä me, suomalaiset, eurooppalaiset. Yhdessä tulemme saamaan vipinää punttiin päättäjille kyläpoliitikoista presidentteihin – vision driven action!

  Keisari on munasillaan!

  Torilla nähdään!

  TERVETULOA!

  Petri Hirvimäki

  Suomalainen. Eurooppalainen.


  Facebook3  twitter3  Linkedin3  youtube3