Frontpage Slideshow | Copyright © 2006-2011 JoomlaWorks Ltd.

UnitasAgendapikkukuva

Unitas kansanliikeen perustajan Petri Hirvimäen yhteiskunnallisen ajattelun perusta.

kokoohjelma

Presidenttihaastattelu 16/16 (kokonaan)

Dosentti291116

1/16 - Unitas ja ehdokkuus

osa2 copy

2/16 - Miten minusta tuli minä?

osa3

3/16 - Isänmaan uusi peli

osa4

4/16 - Väärän pelin synty

osa5

5/16 - Väärän pelin turmio

Yksilö

Ihminen. Oma ainutlaatuinen itsensä. 

Isänmaa

Suomi Finland

Innovatiivisuus

Luovuudesta, yksilön vapaudesta ja riskin-otto-kyvystä kumpuava uutta luova voima.

Petri Hirvimäki

1. kapinallinen

"Petri prinsiippi"

Entä jos yksikään poliitikko ei koskaan tekisi yhtään sellaista päätöstä, jota ei myös henkilökohtaisesti omana itsenään tekisi?

Hyvä vallankumous

Vaihdetaan valtajuoppojen sosiaalikapitalismi (nolla-summa-kakun-jako) sellaiseen, joka toimii ja joka riisuu valtajuopot aseista - kansalaisten, entreprenöörien ja visionäärien "uuteen onnelliseen kapitalismiin". Ylipolitisoituminen loppuu. Huomio asioihin. Kokonaisuus. Kyllä siellä muutama poliitikkokin menee joukossa!

Latistus

Yhteiskunta, jossa ei pärjää yksilönä ellei osaa systeemin sääntöjä hyvin - jatkuessaan aiheuttaa noidankehän, jossa kansa alkaa itse ylläpitämään latistusta.

Sisäinen pakkopaita

Yhteiskunta, jonka kansaa painaa jokin outo möykky.

Systeemi

Vuorovaikutusalusta yksilön ja yhteiskunnan välillä.

Pullamössö

Jotain sellaista yhteiskunnassa, joka on saatu toisten kustannuksella.

Pullamössöeliitti

Pieni sisäpiirin porukka, jolla on yhteiskunnallinen valta Suomessa ja joka ei osaa innovoida - ei aivan kaikki, mutta melkein.

tykkFBneli3

Valtaholisti

"Valtajuoppo". Motivoituu lähes pelkästään puhtaan vallan vuoksi.

Valtaholismi

"Valtajuoppous". Vääränlaisen vallankäytön ilmiö joka johtuu a) 100 vuotta vanhasta poliittisesta päätöksen-teko-mekanismista b) historiasta joka meillä kansakuntana on - kansalaisota, II maailman sota, valvontakomissio, suomettuminen, EU:n huono toteutus jne. Unitas on jo löytänyt lääkkeet tähän. Eli korjataan alusta kuntoon. Yksilötasolla valtajuoppous näkyy yksilön merkityksen mitätöimisenä ja se aiheuttaa ylimääräistä häpeää, kateutta, pelkoa, katkeruutta ja vihaa kanssasisariamme ja veljiämme kohtaan joka päivä arjessamme.  

"Pikku stalinit ja stalinittaret"

Valtajuoppoja systeemin alemmalla tasolla.

Verkostoituminen

"Tietyn pisteen jälkeen kansakunnan innovatiivisyys on kääntäen verrannollinen verkostoitumisen tärkeyteen" (Petri Hirvimäki)

Inhodemokratia

Maa, jossa johtavat puolueet voivat kukin ostaa veronmaksajien rahoilla valtion budjetin kautta lisää valtaa. Maa jossa kukoistaa poliittinen korruptio ja pysähdys. Nolla-summa-kakun-jako-demokratia.

Nollasummakakunjako

Systeemi, jonka jokainen suuri toimija koettaa saada yhteiskunnan kakkulapion heti kun mahdollista ja pitää sen vain itsellään.

Poliittinen korruptio

Valtajuoppouden ja vanhan systeemin ylläpitoa veronmaksajien rahoilla. Täysin laillista touhua!

Väärä kollektiivi

Valtajuopon tärkein työväline, jota valtajuoppo hellii koska se antaa hänelle vallan - johtava puolue, virkamiesbyrokratia, miljoonien EU-hanke jne.

Juhlapuhe

Sanoja ilmassa, joilla ei tarvitse olla mitään tekemistä sen kanssa mitä oikeasti tehdään. kts. "Ajattelematon äänestäjä"

Propaganda

Tilastot ja muut sellaiset, joissa vain muuttujat joita tarvitaan.

Ajattelematon äänestäjä

Antaa valtajuopolle valtakirjan - se mikä näyttää hyvältä ei todellakaan aina ole sitä!

KOmpassipikkukuva

16.4.2015 Petri Hirvimäen haastattelu Radio Kompassissa - 3 klippiä yht 15 min.

AlfaTV

Unitaksen (aik. E-liike.net) perustaja Petri Hirvimäki AlfaTV:n maakunnallisessa vaalitentissä

vaaligalleriavideo

Petri Hirvimäki Ylen vaaligalleriassa

PetriAlex

Uutisia etulinjasta - katso mitä tapahtui kun Petri Hirvimäki ja Alexander Stubb kohtasivat ensimmäistä kertaa 2.3.2015!

Jalatpikkukuva

"P. H. Mäen Jalat" - Petri Hirvimäki ja Steve Jobs haastavat systeemin! 19.2.2015

KaihoPikkukuva2

Vallankumous goes Kävelykatu! (Kaiho Hetkenlaulaja) 8.2.2015

Elvispikkukuva271214

"Elvis The E-liike" - E-liikkeen (nyk. Unitas) videopäiväkirja 27.12.2014

yliopistoYoutube

Vallankumous iskee yliopistoon! - 18.12.2014

Toripuhepikkukuva

E-liike (nyk. Unitas) - What About The Revolution?! - 19.6.2014

UnitasAgendapikkukuva

tykkFBneli3

Kantelu EOAM:lle – Petri Hirvimäen sananvapaus- ja syrjintäasia

Arvoisa eduskunnan oikeusasiamies,

Kanteluni koskee ihmisoikeuksieni vakavaa loukkausta sananvapauteeni liittyen. Kanteluni on kaksiosainen. Kohta a) koskee sananvapauteni loukkaamista verkkolehti Uuden Suomen päätoimittaja Markku Huuskon syrjittyä minua Puheenvuoro -blogialustalla. Kohta b) koskee perustuslaissamme kiellettyä ennakkosensuuria, jonka valtamedia on osalleni suonut ja jonka olemassaolon se toiminnallaan todistaa.

”Lisäksi hänen valvontaansa kuuluvat muutkin, jotka hoitavat julkista tehtävää. Oikeusasiamies seuraa erityisesti, että hyvä hallinto sekä perus- ja ihmisoikeudet toteutuvat.” (http://www.oikeusasiamies.fi)

Tapaukseeni liittyy varmuudella ainakin yksi istuva kansanedustaja, mutta on syytä epäillä, että muitakin tahoja maamme poliittisen elämän huipulta joko suoraan tai välillisesti? Asiani on merkityksellinen laajemmaltikin yhteiskunnallisesti demokratiamme sananvapauden ja tasa-arvon toteutumisen kannalta ja siksi sen voi katsoa kuuluvan eduskunnan oikeusasiamiehen tehtäviin. Asiaani (kohta a) ei ole vielä viety tuomioistuimeen ja toivon, että siihen ei tarvitsisi mennä.

Suoranaisessa vainossani, joka on selvästi poliittinen ja poliittiseen mielipiteeseeni perustuvaa, pitää kokonaisuuden tajutakseen huomioida, että olen ”presidenttiehdokas Hirvimäki” ja Unitas kansanliikkeen perustaja. Olen tullut täysin politiikan ulkopuolelta. Olen luonut monipuolisen elämänkokemukseni ja vahvan intuitioni pohjalta ympäristötekijöiden kokonaisuudesta sekä erilaisten suomalaisten tarpeista tasapuolisesti lähtevän yhteiskunnallisen muutosagendan Suomelle syksyllä 2014. Olen puolueisiin sitoutumaton yhteisen hyvän rakentaja ja uuden innovoija. Em. seikkojen ei käsittääkseni demokraattisessa maassa suinkaan pitäisi poistaa tai rajoittaa kenenkään sananvapautta?

Minua yritetään vaientaa kuoliaaksi ja pelata syrjään kaikin keinoin.

Siinä voidaan tällä menolla ennen pitkää jopa onnistua, sillä voimani ovat aivan lopussa – kolmen pienen lapsen perheenikin kärsii. Minulle asioitten tekeminen on ollut tähän asti sata kertaa työläämpää (kuten tämäkin jupakka osoittaa) kuin ”puoluesuomen” toimijoille, olkoonkin se ainut mahdollinen tapa saada toimia ilman mitään rajoitteita. Tunnen itseni myös erittäin pahasti kiusatuksi tapahtuneen syrjinnän, maineenmenetyksen ja jatkuvan terveyden menettämisen pelon alla elävänä.

Voisiko sille hyvin voimakkaalle kutsumukselle, joka minussa on herännyt, antaa myös jotain arvoa vaikka ei aivan samaa mieltä kaikesta olisikaan? Näin tapahtuukin jo parhaillaan tavallisten suomalaisten keskuudessa, mutta entä maamme yhteiskunnallinen eliitti – tai ketä tapaukseeni liittyykään, onko ko. porukka nyt oikealla tiellä minua näin kovasti jahdatessaan?

Olen ihminen, joka yrittää parantaa vilpittömästi aivan jokaisen suomalaisen elämää omassa isänmaassaan. Se että teen sen eri tavalla kuin mihin on totuttu – perinteisen puoluepolitiikan ulkopuolelta – ei pitäisi olla minkäänlainen uhka niille, jotka aidosti haluavat Suomen parasta, päinvastoin? Ilmeisesti kaikki eivät motivoidu noin vaan enemmänkin ”valtaholismin” kautta – luomani yhteiskunnallinen käsite – jolloin mm. vaino minua kohtaan saa selityksensä. Tuo selitys ei vain ole mitenkään kestävä jos meinaamme Suomen kohtaamat ja suurelta osin jo päällemme kaatuvat valtavat haasteet ratkaista ilman isompaa yhteiskunnallista kaaosta.


***

A) SYRJINTÄ VERKKOLEHTI UUDEN SUOMEN PUHEENVUOROISSA

Onko kansalainen Petri Hirvimäellä perustuslakimme mukainen oikeus täysin sääntöjen puitteissa tapahtuvaan tasa-arvoiseen sananvapauteen verkkolehti Uusi Suomen puheenvuorot -blogialustalla? Koko tapaus kulminoituu oikeastaan siihen onko minulla oikeus asiallisesti kommentoida kansanedustajan kirjoittamassa julkisessa blogissa ilman että kyseisen blogialustan pitäjä asettaa minulle sen jälkeen totaalisen käyttökiellon eli bannauksen?

Syrjintä on Suomen lain mukaan rikos.

Tragikoomista, että tuo kyseinen blogi oli kirjoitettu juuri sananvapausasiasta – Kokoomuksen kansanedustaja Pauli Kiuru julkaisi 28.1.2016 blogin, jonka hän otsikoi ”Onko ex-jääkiekkoilija Selänteellä oikeus mielipiteeseen?”: Siinä Kiuru kirjoitti mm: "Sananvapaus on rajoittamaton. Kaikilla on oikeus ilmaista, julkistaa ja vastaanottaa tietoja, mielipiteitä ja muita viestejä kenenkään ennakolta estämättä. Tämä oikeus on myös Teemulla.”

Kommentoin kansanedustaja Kiurun blogia seuraavasti: "On oikeus! Ja toi Selänteen blogihan oli ihan selventävä - myös Hirvimäellä on oikeus esittää asiansa Selänteelle - http://petrihirvimki.puheenvuoro.uusisuomi.fi/210807-ala-mene-farmiin-teemu-selanne  Tämän jälkeen kaikki oikeuteni, kirjoittaa ja julkaista omia blogeja, saati kommentoida toisten kirjoittamia evättiin uuden Suomen Puheenvuorot blogialustalla. Suomeksi sanottuna sain toistaiseksi voimassa olevan ”totaalibannauksen”.

Suomen kansalaisella, joka ei ole puolueessa, ja joka on varmasti täysin puolueeton, ei siis ole oikeutta ym. tavalla kommentoida kansanedustaja Pauli Kiurun blogissa Uuden Suomen Puheenvuoroissa ilman moisia seuraamuksia, vai? On vähintäänkin omituista kansanedustaja Kiurulta ilmoittaa ko. kommenttini ”asiattomaksi”, mutta varsinaiseen syrjintään syyllistyy päätoimittaja Markku Huusko ja verkkolehti Uusi Suomi ilmeisesti miellyttääkseen kansanedustaja Kiurua sananvapauteni kustannuksella, vai mikä syy onkaan?

Olen tehnyt aivan kaiken voitavan saadakseni asian sovittua uuden Suomen kanssa. Olen tehnyt sen niin että kenenkään ulkopuolisen ei olisi koskaan tarvinnut tietää mitään koko jupakasta. Ei ole kelvannut Uudelle Suomelle ja se ei käy mitään vuoropuhelua asiassa, ilmoittaa vain tylysti. Ainoa mahdollisuus saada oikeutta on ollut tehdä asiasta julkinen ja viedä sitä eteenpäin vaihe vaiheelta tarpeen mukaan.

Koko asiaa ja siihen liittyviä omituisuuksia olen aukaissut seikkaperäisemmin alla olevissa Unitas kansanliikkeen kotisivuille kirjoittamissani blogeissani osoitteessa http://e-liike.net/blogi Ne kannattaa lukea aikajärjestyksessä, jolloin tapauksestani saa tarkan kokonaiskuvan sekä ymmärtää paremmin sen yhteiskunnallisen merkityksen liittyen tekemääni ruohonjuuritason kansalaisaktivistin työhön. Ennen kaikkea niistä tajuaa, etten ole rikkonut verkkolehti Uuden Suomen sääntöjä millään tavalla.

Jos on kiire, kannattaa kuitenkin aloittaa ”Esitutkintaa poliisi, kiitos!” blogistani, koska se on pelkästään faktinen lyhyt kuvaus tapahtuneesta ja siirtää selitysvuoron verkkolehti Uudelle Suomelle.

Tähän ilmiselvästi minua kohtaan tapahtuneeseen syrjintään, mutta myös demokratiamme toimivuuden ja tasa-arvon kannalta tärkeään periaatteelliseen asiaan sekä ainakin kansanedustaja Pauli Kiurun omituiseen rooliin siinä, pyydän teitä nyt ottamaan kantaa arvoisa eduskunnan oikeusasiamies.


***

B) KOKEMANI ENNAKKOSENSUURI SUOMIMEDIASSA

Länsimaisissa demokratioissa sananvapauden ydinsisällöksi on usein mielletty ennakkosensuurin poissaolo. ”Perustuslain sananvapaus sisältää ennakkosensuurin kiellon. Ennakkosensuurin kielto kuuluu perustuslain turvaaman sananvapauden ydinalueelle.”

Uuden Suomen lisäksi (johon pääsevät kaikki halukkaat) olen hakenut bloggaajaksi useaan muuhunkin mediaan. Olen tehnyt tämän sähköpostipyynnöllä melkein kaikkiin valtamedioihin ja täsmällisemmin henkilökohtaisesti soittamalla ja sähköpostin kautta jatkamalla asiaa muutamassa mediassa, jotka olen kokenut tärkeimmiksi. Joka kerta asia on lähtenyt alussa hyvin eteenpäin ja sitten on tullut seinä vastaan – ”meillä on ollut täyttä, meillä on nyt ollut ongelmia jne.”

Olen jo pidempään epäillyt, että yhtälössä on jotain hämärää – nyt kun tempun teki Uusi Suomikin, siitä ei ole enää pienintäkään epäselvyyttä, ei tällainen tapahdu vahingossa. En pääse bloggaamaan missään mediassa tällä hetkellä, eikä näytä siltä että asiaan tulisi korjausta jos ei asiaan puututa ja nähdä sen laajempaa merkitystä.

En voi puhua muitten asiaa, mutta saatan edustaa muittenkin asiaa?

150 000 ihmistä luki blogejani Uuden Suomen kautta 14 kk aikana ja olin hyvin suosittu välillä, aivan suosituimpien bloggaajien joukossa, vaikka minua ei todellakaan mitenkään suosittu alustalla toimituksen puolesta. Olisin todennäköisesti suosittu blogisti nopeasti missä tahansa suomimedian blogialustalla, koska blogini ovat perusteellisia ja tekemilläni asioilla on tilausta.

Bloggauspyyntöjen lisäksi olen myöskin aina silloin tällöin lähettänyt sähköpostia eri asioista uutisvinkkinä, joista olisi vähintäänkin luullut, että saa edes paluupostina kiitoksen ja edes ”ei tällä kertaa viestin” takaisin. Valtamedia ei kuluta näppäimistöjään vuokseni vaikka suuri osa lähettämistäni sähköposteistani medialle on ollut uutisia, joista voisi kirjoittaa halutessaan myös täysin ilman kytkentää yhteiskunnallisiin tekemisiini jos se on joku ongelma –

  • Paljastin mm. Ylen vaaligallerian manipuloimisen mahdollisuuden liittyen eduskuntavaaleihin (03/2015)
  • Vaadin, että sitoutumaton (sit.) tunnus on oltava vaaligalleriassa ja mielellään myös äänestyslistoissa kopissa jo äänestäjien oikeusturvan kannalta (04/2015)
  • Kerroin aloittamastani Nato kansalaisaloitteesta samaan aikaan kun jokainen media toitotti Paavo Väyrysen aloitteesta – ei tässäkään mitään vastausta, ei myöskään medioilta, jotka kannattavat Nato jäsenyyttä! (07/2015)
  • Kerroin omasta presidenttiehdokkuudestani – asia ja toimintamalli, joka on todennäköisesti ainutlaatuinen Suomen historiassa (10/2015)

Olen myös blogeissani tehnyt useita oivaltavia yhteiskunnallisia avauksia ja laittanut joistain niistäkin sähköpostia medialle (en tarkoita tässä edellisiä kohtia). Ymmärrän osaltaan tietenkin jos ne eivät etene vielä mediassa. Mutta silti ne ovat sellaisia, joilla olisi suurta lisäarvoa maamme yhteiskunnalliseen keskusteluun verrattuna hyvin pinnalliseen ”twiittimediaan”, joka on poliittista viihdettä ja suurelta osin haitallista vastakkainasettelua millä yhteinen isänmaamme ei mene eteenpäin.

Sanottakoon vielä sekin että elämänkokemukseni, persoonani ja aloittamani yhteiskunnallisen työn kautta minusta kaiketi saisi myös hyvin mielenkiintoisia henkilökuvia mediaan ihmisten luettavaksi? Jokaisesta kylähullusta sellaisia tämän maan mediassa aina tehdäänkin, mutta ei vahingossakaan ”presidenttiehdokas Hirvimäestä”. Ihmisestä, joka on tosissaan asiansa kanssa, innovoi itseään säästämättä yhteisen hyvän eteen ja joka pystyy haastamaan kenet tahansa Suomen poliittisista päättäjistä.

Tuskin tämäkään kertoo pelkästään Petri Hirvimäestä?

Lokakuun 2015 jälkeen en ole enää yhtään mitään yrittänyt suomimedian suuntaan. Loppuvuoden ja vuodenvaihteen kirjoittelin napakoita blogeja Uuteen Suomeen ja jotkut niistä alkoivat taas olla aivan suosituimpia. Sitten sain Uuden Suomen bannauksen, joka vei yleisöni hyvin tehokkaasti ja ainoan foorumini esittää asioitani isommalle yleisölle.

Kuin pisteenä i:n päälle ei edes ”Rikosilmoitus Uuden Suomen päätoimittajasta” ollut kenellekään valtamediasta mikään uutinen! MV-lehti, jonne laitoin nyt ensimmäistä kertaa viestin, julkaisi asian alustallaan ainoana Suomen mediasta – MV-lehden kunnia asiassa on muun suomimedian häpeä vaikka MV-lehti ei ajatuksiani laajemmassa mielessä mitenkään isommin edustakaan.

Suomimedia on pihalla oman ”puolueettomuutensa” kanssa.

Onko oikein, että se tapahtuu Suomen kansan hyvinvoinnin kustannuksella ja pimittämällä tietoa kansalta? Onko se minkään tasoista yhteiskunnallista journalismia, tutkivaa journalismia? Onko oikein, että se tapahtuu ainutlaatuisen muutosvision kustannuksella? Onko oikein, että Suomen kansan ei anneta itse millään tasolla päättää mitä se haluaa panttaamalla tietoa uusista demokratiamme kehityssuunnista? Onko oikein, että se tapahtuu ihmisten sananvapauden kustannuksella suoranaisen syrjinnän kautta?

Suomimedialla on ”musta lista”, jossa lukee ihmisten nimiä!

Kirjoitin Unitaksen kotisivuille blogin, jossa valotin asiaa enemmän – ”Janitskin, Hirvimäki & Ylen Jääskeläinen – suora lähetys MV??!!” Ei voi olla niin, että median ”puolueettomuus” ei koske lainkaan niitä, jotka ovat varmasti kaikkein puolueettomimpia eli kokonaan puolueitten ulkopuolisia? Median ”puolueettomuuden”, ollessaan aitoa, pitäisi kestää myös ja nimenomaan se, että joku saa päähänsä alkaa haastaa politiikkaa itseään ja systeemiä itseään. Juuri sitä, kaikkein tärkeintä, suomimedia ei tunnu kestävän kuten tapaukseni selkeästi osoittaa, vaikka muuta veruketta syyksi väitetään mm. Usarin tapauksessa.

Asioitten todellisia vaikuttimia tuskin tarvitsee liikoja arvailla?


***

Arvoisa eduskunnan oikeusasiamies,

Suomen pitäisi olla länsimainen oikeusvaltio. Kertokaa minulle, tai pyytäkää asianomaisia kertomaan miksi sananvapauteni on joko kokonaan viety räikeästi minua syrjien (a) tai ennakkosensuurin kautta oikeuteni yleisöön on viety (b)?

Pyydän teitä huomioimaan aloittamani yhteiskunnallisen toiminnan ja peilaamaan tilannettani tässä valossa – toteutuuko tasa-arvo mitä tulee sananvapauteeni tällä hetkellä vähäisimmässäkään määrin kohdallani verrattuna vastaaviin yhteiskunnallisiin toimijoihin? Tässä kohtaa ei kannata laskea äänimääriä edellisissä vaaleissa (mm. sattuneesta syystä) vaan enemmänkin verrata niitä muutosagendoja, jos jollain maamme ylätason päättäjällä sellainen sattuu olemaan? Tuskin Hirvimäen tarvitsee hävetä myöskään viime aikojen yhteiskunnallista aktiivisuuttaan millään lailla?

Arvoisa eduskunnan oikeusasiamies, pyydän teiltä mahdollisimman pikaisia toimenpiteitä esittämieni asioitten johdosta sananvapaustilanteeni saamiseksi kuntoon kaikin puolin – uskon, että se edistäisi suomalaista sananvapausasiaa laajemminkin.

Kunnioittavasti,

Jyväskylässä 18.2.2016

Petri Hirvimäki


***

KESKUSTELU - Facebookissa voit kommentoida blogiani 

ETULINJA - Jos haluat olla siellä missä tapahtuu tilaa uutiskirjeemme!

START-UP - Etsimme tekijöitä perustettavaan yhteiskunnalliseen start-uppiin!