Frontpage Slideshow | Copyright © 2006-2011 JoomlaWorks Ltd.

UnitasAgendapikkukuva

Unitas kansanliikeen perustajan Petri Hirvimäen yhteiskunnallisen ajattelun perusta.

kokoohjelma

Presidenttihaastattelu 16/16 (kokonaan)

Dosentti291116

1/16 - Unitas ja ehdokkuus

osa2 copy

2/16 - Miten minusta tuli minä?

osa3

3/16 - Isänmaan uusi peli

osa4

4/16 - Väärän pelin synty

osa5

5/16 - Väärän pelin turmio

Yksilö

Ihminen. Oma ainutlaatuinen itsensä. 

Isänmaa

Suomi Finland

Innovatiivisuus

Luovuudesta, yksilön vapaudesta ja riskin-otto-kyvystä kumpuava uutta luova voima.

Petri Hirvimäki

1. kapinallinen

"Petri prinsiippi"

Entä jos yksikään poliitikko ei koskaan tekisi yhtään sellaista päätöstä, jota ei myös henkilökohtaisesti omana itsenään tekisi?

Hyvä vallankumous

Vaihdetaan valtajuoppojen sosiaalikapitalismi (nolla-summa-kakun-jako) sellaiseen, joka toimii ja joka riisuu valtajuopot aseista - kansalaisten, entreprenöörien ja visionäärien "uuteen onnelliseen kapitalismiin". Ylipolitisoituminen loppuu. Huomio asioihin. Kokonaisuus. Kyllä siellä muutama poliitikkokin menee joukossa!

Latistus

Yhteiskunta, jossa ei pärjää yksilönä ellei osaa systeemin sääntöjä hyvin - jatkuessaan aiheuttaa noidankehän, jossa kansa alkaa itse ylläpitämään latistusta.

Sisäinen pakkopaita

Yhteiskunta, jonka kansaa painaa jokin outo möykky.

Systeemi

Vuorovaikutusalusta yksilön ja yhteiskunnan välillä.

Pullamössö

Jotain sellaista yhteiskunnassa, joka on saatu toisten kustannuksella.

Pullamössöeliitti

Pieni sisäpiirin porukka, jolla on yhteiskunnallinen valta Suomessa ja joka ei osaa innovoida - ei aivan kaikki, mutta melkein.

tykkFBneli3

Valtaholisti

"Valtajuoppo". Motivoituu lähes pelkästään puhtaan vallan vuoksi.

Valtaholismi

"Valtajuoppous". Vääränlaisen vallankäytön ilmiö joka johtuu a) 100 vuotta vanhasta poliittisesta päätöksen-teko-mekanismista b) historiasta joka meillä kansakuntana on - kansalaisota, II maailman sota, valvontakomissio, suomettuminen, EU:n huono toteutus jne. Unitas on jo löytänyt lääkkeet tähän. Eli korjataan alusta kuntoon. Yksilötasolla valtajuoppous näkyy yksilön merkityksen mitätöimisenä ja se aiheuttaa ylimääräistä häpeää, kateutta, pelkoa, katkeruutta ja vihaa kanssasisariamme ja veljiämme kohtaan joka päivä arjessamme.  

"Pikku stalinit ja stalinittaret"

Valtajuoppoja systeemin alemmalla tasolla.

Verkostoituminen

"Tietyn pisteen jälkeen kansakunnan innovatiivisyys on kääntäen verrannollinen verkostoitumisen tärkeyteen" (Petri Hirvimäki)

Inhodemokratia

Maa, jossa johtavat puolueet voivat kukin ostaa veronmaksajien rahoilla valtion budjetin kautta lisää valtaa. Maa jossa kukoistaa poliittinen korruptio ja pysähdys. Nolla-summa-kakun-jako-demokratia.

Nollasummakakunjako

Systeemi, jonka jokainen suuri toimija koettaa saada yhteiskunnan kakkulapion heti kun mahdollista ja pitää sen vain itsellään.

Poliittinen korruptio

Valtajuoppouden ja vanhan systeemin ylläpitoa veronmaksajien rahoilla. Täysin laillista touhua!

Väärä kollektiivi

Valtajuopon tärkein työväline, jota valtajuoppo hellii koska se antaa hänelle vallan - johtava puolue, virkamiesbyrokratia, miljoonien EU-hanke jne.

Juhlapuhe

Sanoja ilmassa, joilla ei tarvitse olla mitään tekemistä sen kanssa mitä oikeasti tehdään. kts. "Ajattelematon äänestäjä"

Propaganda

Tilastot ja muut sellaiset, joissa vain muuttujat joita tarvitaan.

Ajattelematon äänestäjä

Antaa valtajuopolle valtakirjan - se mikä näyttää hyvältä ei todellakaan aina ole sitä!

KOmpassipikkukuva

16.4.2015 Petri Hirvimäen haastattelu Radio Kompassissa - 3 klippiä yht 15 min.

AlfaTV

Unitaksen (aik. E-liike.net) perustaja Petri Hirvimäki AlfaTV:n maakunnallisessa vaalitentissä

vaaligalleriavideo

Petri Hirvimäki Ylen vaaligalleriassa

PetriAlex

Uutisia etulinjasta - katso mitä tapahtui kun Petri Hirvimäki ja Alexander Stubb kohtasivat ensimmäistä kertaa 2.3.2015!

Jalatpikkukuva

"P. H. Mäen Jalat" - Petri Hirvimäki ja Steve Jobs haastavat systeemin! 19.2.2015

KaihoPikkukuva2

Vallankumous goes Kävelykatu! (Kaiho Hetkenlaulaja) 8.2.2015

Elvispikkukuva271214

"Elvis The E-liike" - E-liikkeen (nyk. Unitas) videopäiväkirja 27.12.2014

yliopistoYoutube

Vallankumous iskee yliopistoon! - 18.12.2014

Toripuhepikkukuva

E-liike (nyk. Unitas) - What About The Revolution?! - 19.6.2014

UnitasAgendapikkukuva

tykkFBneli3

Markku Huusko uusisuomi.fi – kyse on sananvapaudestamme!

Mitä yhteistä on Petri Hirvimäellä, Teemu Selänteellä, Kokoomuksen kansanedustaja Pauli Kiurulla, verkkolehti Uuden Suomen päätoimittaja Markku Huuskolla ja kenties eräillä muillakin sekä suomalaisella inhodemokratialla vuosimallia 2016 – tämän tarinani luettuasi saat päätellä sen itse.

Vaikka asia on äärimmäisen vakava ja stressaava – tai kenties juuri sen vuoksi – kirjailija Jari Tervon ja kumppanit haastan myös mukaan ottamaan tosielämästä mallia tarinoihinsa. Onhan tässä tarinassa kaikessa tragikomiikassaan ja erilaisine roolihahmoineen myös täydellisen poliittisen farssin ainekset!


***

Perjantai 29.1.2016 oli musta päivä suomalaiselle sananvapaudelle.

Verkkolehti Uusi Suomi heitti minut viime perjantaina tylysti pois ylläpitämältään Puheenvuorot alustalta ottamalla kaikki oikeuteni kirjoittaa omia blogeja tai kommentoida alustalla. Tämä tapahtui elämää suuremmalla "synnilläni", jonka myöhemmin tässä blogissani vaihe vaiheelta kuvaan. Valotan tekstissäni myös hieman asian taustoja liittyen suomalaisen yhteiskunnan tilaan vuonna 2016 laajemmaltikin.

Oikeuksiani ei ole palautettu tätä kirjoitettaessa, Uusi Suomi ei vastaa tiedusteluihini jne. Siksi tämä tiedote asiasta, jotta pääni ei räjähdä stressatessani asialla. Pian lisää tarpeen mukaan aina lakimiehen jne. kautta tarvittaessa.


***

Minulla on jo jonkin aikaa ollut tunne, että Usarin päätoimittaja Markku Huusko on koko syksyn ja alkuvuoden kytännyt "vain jotain syytä" heittää minut pois alustalta. Olen aikaisemmin maininnut tästä hyvin kiusallisesta tunteesta myös joillekin kannattajilleni.

Nyt se sitten tapahtui.

Se, että et ole välttämättä vielä kuullut minusta, ei tee tuosta perjantaista vähemmän mustaa verrattuna siihen, että kyseinen olisi tapahtunut vaikkapa Alexander Stubbille, Juha Sipilälle, Timo Soinille tai Antti Rinteelle. Se, että minulla ei ole taustalla puoluetta kuten näillä herroilla vaan olen lähtenyt ruohonjuuritasolta "Mr. Nobodyna", muuttamaan omaa isänmaatani elämänkokemukseni pakottamana, ei tee tuosta perjantaista vähemmän mustaa –

se tekee siitä sata kertaa mustemman.

Eikä kyseisille henkilöille edes koskaan tapahdu mitään lähellekään tällaista, ei vaikka sanoisivat mitä tahansa, missä tahansa ja milloin tahansa. Suomi, oma isänmaamme, vuonna 2016 on rakennettu niin. Rakastan maatani yli kaiken ja haluan vilpittömästi lapsilleni ja jokaiselle suomalaiselle, erilaisille myös, paljon paremman tulevaisuuden kuin mitä nykysysteemi voi koskaan tarjota.

Paikallani voisi olla kuka tahansa omaa isänmaataan yli kaiken rakastava suomalainen, jolla jostain kaukaa esi-isiltämme ja äideiltämme kumpuaa käsittämätöntä voimaa löytää suomalaisuus uudestaan. Voimaa, joka ei anna sinun lopettaa ennen kuin muutos kokonaisuuden kautta uudella tavalla hyvään tapahtuu... tai sitten et enää kerta kaikkiaan jaksa äärimmäisessä paineessa systeemin ulkopuolisena kapinallisena, systeemin vuoksi rahasi menettäneenä, omasi ja myös lähimmäisesi jaksamisen äärirajoilla koko ajan.

Paikallani voisit olla sinäkin, nyt se vain tapahtuu minulle?


***

Tämä on tarina suomalaisen inhodemokratian yrityksistä kuoliaaksivaientaa ne, jotka ovat saaneet tarpeekseen. Tämä on tarina asiasta, joka ei ole sitä miltä se näyttää. Tämä on tarina suomalaisesta sananvapaustilanteesta vuonna 2016, väärästä vallankäytöstä ja siitä miksi aina sanon, että suomalainen ei ole todellisuudessa vapaa vaan meillä on päällämme "sadan vuoden henkinen pakkopaita".

Liian kauan jatkuneen ylipolitisoitumisen ja aivopesun jälkeen suomalainen ei tiedosta enää omaa tilaansa etenkään yhteiskunnallisessa mielessä muuttuneessa maailmassa, eikä siksi osaa vastata siihen ajattelemalla kokonaisuutta. Suomalainen on asemastaan riippuen kateuden, ylimielisyyden, katkeruuden ja jopa vihan kahleessa, jota systeemi ja pullamössöeliittimme ruokkii ja jota pakenemme kukin parhaamme mukaan, se ei ole vapautta! Suomalaisen on alettava ajatella omillaan. Jos ymmärrämme mitä on "valtaholismi" ajattelumme vapautuu samalla hetkellä, yritän auttaa siinä minkä voin.

Hyvä kokonaisuus on yksinkertainen, mutta se ei mahdu Twitteriin.

Emme saa hyväksyä "systeemin" harjoittamaa väärää vallankäyttöä ketään kohtaan. Emme saa hyväksyä sitä etenkään niitä kohtaan, jotka aidosti yrittävät muuttaa asioita parempaan suuntaan eri elämänalueilla. Jos me suomalaiset jatkamme "politiikka on politiikkaa" ajattelua, meillä on tuo sama pakkopaita päällämme vielä seuraavatkin sata vuotta – aikaa Suomella ei kuitenkaan ole nykymenolla enää sataa vuotta, tuskin nimeksikään?


*** 

Olen joutunut räikeän poliittisen ajojahdin kohteeksi asiassa, joka on minulle suoranainen kutsumus ja siten hyvin tärkeä.

Kyse on vakavasta syrjinnästä poliittisten mielipiteiden vuoksi – näin on jos en saa kaikkia oikeuksiani takaisin välittömästi ja kohteluni muutu samaksi kuin muillekin alustalla kirjoittaville. Myös asiaan liittyvä erittäin stressaava ja perusteeton vihjailu on loputtava jatkossa päätoimittaja Markku Huuskon sekä Uuden Suomen osalta.

Verkkolehti uusisuomi.fi voi väittää muutakin, mutta sillä ei ole esittää mitään päivänvaloa kestävää asiaperustetta bannaukseeni. Se, että minua vastaan kenties toimii kulisseissa poliittisia vastustajia eräissä valtapuolueissa tai missä tahansa muualla, ei ole mikään syy Uuden Suomen menettelyyn. Näiden tahojen motiivi on kuoliaaksivaientaa aloittamani äärimmäisen tärkeä työ "valtaholismin", "väärien kollektiivien", poliittisen korruption ja suoranaisen inhodemokratian kitkemiseksi isänmaassamme.

Uudella Suomella ei tietenkään pitäisi olla myöskään mitään asiallista syytä miellyttää ko. piirejä sananvapauteni kustannuksella?

Verkkolehti Uuden Suomen omistaa Niklas Herlin. Niklas Herlin on myös Alma median suuromistaja ja hallituksen jäsen sekä hänellä on merkittävä omistus myös Sanoma osakeyhtiössä. Niklas Herlin kirjoittaa välillä itsekin Puheenvuorot palstalle ja tietää kyllä minut kyseisen blogialustan kautta.

En ota kantaa sen enempää Niklas Herlinin osuuteen asiassa. Olen saanut sähköpostia vain päätoimittaja Huuskolta eikä minulla ole Herlinin puhelinnumeroa jne. Niklas Herlinin Uuden Suomen blogiprofiilin lopussa lukee seuraavasti: "Hän on kutonut verkkojaan suomalaiseen mediaan pitkään ja on Uuden Suomen päätoimittajan ja toimitusjohtajan Markku Huuskon henkiystävä."


***

Suomimedia on nyt vetänyt minulta maton alta niin täydellisesti kuin ikinä mahdollista.

Muuta mediakanavaa minulla ei ole ollutkaan vaikka olen sitä moneen paikkaan ehdottanut. Se on aina miettimisen jälkeen evätty. Viime perjantaihin asti uusisuomi.fi oli minulle mediana siis kaikki kaikessa. Alustalla, jonka kautta joulukuusta 2014 alkaen noin 150 000 silmäparia on blogejani tähän asti lukenut, olen tehnyt suomalaisille kymmeniä ajassaan olevia blogeja itseäni koko ajan haastaen.

Arvatenkin tällainen yhden ihmisen aloittama työ ilman mitään puolueita on ollut hyvin raskasta. Se on toisaalta ollut ainoa tapa tehdä sitä niin kuin teen. Minua on ajanut eteenpäin oma kokemukseni ja hyvin vahva visio, suoranainen sisäinen tieto, siitä että olen äärimmäisessä paineessa ja kokemukseni kautta kyennyt rakentamaan jotain ainutlaatuista Suomelle. Olen kiitollisuudenvelassa niille, jotka ovat minua alkuvaiheessa tukeneet.

Työ ei ole vielä suinkaan tehty, kuten tämäkin tapaus hyvin osoittaa.

Toisaalta se osoittaa myös hyvin konkreettisesti sen, että olemme täsmälleen oikealla asialla. Aloittamani ja nyt jo kannatusta laajemminkin saanut työ on perustunut täysin politiikan ulkopuolella tehtyyn muutosagendaan Suomelle "Suomipolitiikan Grand Slam" http://www.e-liike.net/images/unitasagenda2015.pdf

Toteutuakseen on päivänselvää, että meidän on tehtävä työ yhdessä – asia mikä on johtanut puolueisiin sitoutumattoman Unitas kansanliikkeen perustamiseen http://unitaskansanliike.net


***

Touhu meni kaikessa tragikoomisuudessaan näin -

1) Kirjoitin Torstaina 28.1.2016 yhteiskunnallisen blogin osoitettu Teemu Selänteelle (ja tietysti lukijoilleni) hänen viime aikojen yhteiskunnallisen osallistumisensa innoittamana otsikolla – "Älä mene farmiin, Teemu Selänne!"

http://petrihirvimki.puheenvuoro.uusisuomi.fi/210807-ala-mene-farmiin-teemu-selanne

2) Huomasin, että myös Kokoomuksen kansanedustaja (ex-triathlonisti) Pauli Kiuru oli kirjoittanut aiheesta samana päivänä: "Onko ex-jääkiekkoilija Selänteellä oikeus mielipiteeseen?" Luin Kiurun blogin, jossa hän mm. totesi aivan oikein - "Sananvapaus on rajoittamaton. Kaikilla on oikeus ilmaista, julkistaa ja vastaanottaa tietoja, mielipiteitä ja muita viestejä kenenkään ennakolta estämättä. Tämä oikeus on myös Teemulla."

http://paulikiuru1.puheenvuoro.uusisuomi.fi/210774-onko-ex-jaakiekkoilija-selanteella-oikeus-mielipiteeseen

3) En ole tainnut koskaan ennen kommentoida kansanedustaja Kiurun blogeja – nyt kommentoin seuraavasti: "On oikeus! Ja toi Selänteen blogihan oli ihan selventävä - myös Hirvimäellä on oikeus esittää asiansa Selänteelle -

http://petrihirvimki.puheenvuoro.uusisuomi.fi/210807-ala-mene-farmiin-teemu-selanne

4) Sen jälkeen Kokoomuksen kansanedustaja Kiuru painoi nappia (näin olen ymmärtänyt) "ilmoita asiaton viesti" ja lähetti sen uusisuomi.fi järjestelmään, että ko. viestini oli "asiaton"!

5) Saan Uuden Suomen päätoimittaja Huuskolta sähköpostilla viestin ilman mitään selityksiä, että olet saanut varoituksen "mainostamisesta" – täh?

6) Mitä muuta voin tehdä kuin vastablogin Usariin, koska ei päätoimittaja Huusko kanssani käy mitään keskustelua. Otsikoin tuon blogin: "Onhan Usarin säännöt varmasti samat kaikille, onhan?"

Kyseisessä toistaiseksi viimeiseksi jääneessä blogissani ei ollut mitään kummaa ainoastaan sen toin esille, että mitä on tämä touhu, jossa koko ajan on tilanne päällä ilman mitään asiallisia perusteita? Ko. blogi oli olemassa vajaan tunnin, jonka jälkeen se poistettiin ja kaikki oikeuteni alustalla evättiin. Tämä viimeinen blogini ei ainakaan ole syy banniin, koska näin tekee aina joku silloin tällöin – jotkut noista blogeista päätoimittaja Huusko nostaa jopa Uuden Suomen "poimintoihin".

7) Yritin heti perjantaina sovitella Huuskon kanssa. Sanoin että ei haittaa jos tuo viimeinen on pois julkisuudesta, kunhan saan vain oikeuteni takaisin. Ei ole tehonnut ja kukaan ei vastaa vakavassa asiassa. Maanantaina eikä tiistaina ole tullut vieläkään mitään vastausta sähköpostiin eikä puheluihin.


***

Totaalibannaus kaikki käyttöoikeuteni viemällä ilman oikeita perusteita ei ole millään muotoa asiallista toimintaa Uudelta Suomelta. Se on kaikkea muuta, se on suoranaista syrjintää, joka perustuu poliittisiin mielipiteisiini. Sananvapauteni on viety ja se on viety syrjimällä minua epäasiallisilla verukkeilla.

Tapauksessa on nyt näyttötaakka Uudella Suomella ja sen päätoimittaja Huuskolla.

Tuollaista se on ollut kuin yllä kuvasin tapaus Kiurun osalta. Omasta (ex)yritykseni sähköpostista jota en käytä nykyisin löysin kuitenkin vain yhden "varoituksen" 17.12.2015 ilman mitään sen kummempaa yksilöintiä eli sehän voi olla ihan mitä vaan keksitään.

Mitään "mainostamista" ei kohdallani ole koskaan ollut vaan joissain kommenteissani (halukkaille) linkki tutustua asiaan tarkemmin oikeassa asiayhteydeyssä ja samasta aiheesta. Myynkö jotain? Linkkejä laittaa jokainen blogimaailmassa kirjoittava ihminen, koska linkit kuuluvat Internetiin ja keskusteluun – myös päätoimittaja Huusko itse.

Linkit kuuluvat keskustelun kommentointiin yhteiskunnallisista asioista siinä missä sanat ja välimerkit ja numerot. Linkit omiin hengentuotteisiin tietenkin myös, koska vaikkapa blogitekstissä on mahdollisuus paremmin perustella asioita, se on jo oikoluettu jne. – eivätkä linkit koskaan aukea itsestään!

Vain valtapuolueiden puoluetoimistoonko ohjaavat linkit ovat sallittuja?

Uusi Suomi kirjoittakaa ohjeisiin, että kommenteissa ei saa laittaa linkkejä omaan blogiin koskaan. Nyt siellä ei todellakaan lue niin. Voisi olla melkoista copypastetouhua sen jälkeen päätoimittaja Huusko? Ja ihan oikeita mainoksiakin hyppää kyllä silmille kun Uuden Suomen alustaa käyttää, jos ette todellakaan tiedä mitä mainokset ovat päätoimittaja Huusko!

Väite että olisin Uudessa Suomessa jotain "mainostanut" on täysin absurdi ja järjetön!


***

On selvä, että asiaa selvitettäessä mihinkään huutoäänestyksiin Unitas kansanliike ei asiassa lähde – jokainen aikuinen ihminen tajuaa, miksi nyt ei ole sellaisten aika tätä puolueettomasti ratkaistaessa. Asia on yksiselitteinen – Uudella Suomella ei ole mitään asiallista syytä evätä minulta kirjoittamasta Puheenvuoroissaan kaikilla oikeuksilla.

Yksikään blogisti ei ole minulle "mainostamisesta" koskaan maininnut.

Heinä-elokuussa 2015 eräs perussuomalaisten ex-kansanedustaja huomautti linkittämisestä hänen blogissaan. Se oli silloin kun kirjoitin puolentusinaa napakkaa "immosblogia" ja myös osallistuin keskusteluun hänen blogissaan. Ei puhunut silloinkaan mistään mainostamisesta. Hän bannasi minut pian huomattuaan, että haastan kunnolla ja tehokkaasti. On antanut bannin monelle muullekin bloggaajalle, kymmenille jopa enemmänkin ja samoilla perusteilla.

Se on hänen tyylinsä keskustella ja se sallittakoon, siitä saa tietyn maineen eli kukin taaplaa tyylillään – tuollainen bloggaajan tekemä bannaus ei ole minulle mikään ongelma ja olen saanut vain tuon yhden. Olen (siis olin) myös jo tuon ex-persukansanedustajan blogissa sallittujen listalla. No hard feelings millään tavalla kyseisen blogistin kanssa.

Päätoimittaja Markku Huusko – yhdellä (1) toisilta blogisteilta saadulla bannilla en taida aivan johtaa saatujen bannien tilastoa?


***

Itse en ole koskaan kieltänyt ketään kirjoittamasta blogiini, pari-kolme kommenttia ehkä poistanut asiallisista syistä. Koskaan en muistini mukaan ole "ilmoittanut asiattomasta kommentista" vaan sen muutaman kerran kertonut asiasta ko. henkilölle omassa blogissani. Hyvin on riittänyt.

Noin sen pitää mennäkin eli bloggaajien välisenä 100 % silloin kun mitään epätavallista ei ole kuten olisi vaikkapa uhkaaminen väkivallalla tms. Haluan hoitaa tuollaiset itse asiat suoraan ihmisten kanssa.

Uusi Suomi on alusta, jossa keskustellaan politiikasta ja perustellaan ja haastetaan toisia, kukin asiallisesti omalla tavallaan, niin sen ainakin pitäisi olla. Vaikka kirjoitankin väliin haastavia blogeja, en kuitenkaan koskaan sorru alatyyliin tai henkilöön persoonaan meneviin juttuihin myöskään varsinaisissa blogiteksteissäni.


***

Asiasta tekee vakavan se, että siihen sotkeentuu tarkoitushakuisen innokkaasti itse alustan ylläpitäjä, Uusi Suomi.

Sen voi ymmärtää vain päättelemällä, että Uuden Suomen jauhot eivät ole puhtaat vaan kyse on jostain muusta kuin siitä mitä väitetään. Tai sitten kyseessä on joku kaikkien aikojen väärinkäsitys, se vielä sallittakoon jos sellainen on ja minuun ollaan hyvin pian yhteydessä uuden Suomen osalta?

Markku Huusko on toisaalta ollut jo pitkään Uuden Suomen päätoimittaja. Se, että Huuskolla ja kumppaneilla on oma poliittinen agendansa, ei ole minulle mikään ongelma. Mutta selvä syrjintä poliittisen mielipiteen perusteella on ongelma.

Asian tärkeys (minulle) on varmasti Uuden Suomen ja Huuskon tiedossa, hän tietää vallan hyvin, että olen "presidenttiehdokas" ja kansanliikkeen perustaja, olen tehnyt työtä kovasti itseäni haastaen jne. Se vihjaileva tapa, jolla minua on ajettu täysin perusteetta pois alustalta ja sen aiheuttama suuri henkinen paine ei tietenkään ole ollut mitään herkkua avopuolisoni ja kolmen pienen lapsen perheellenikään kestää.

On vakava asia viedä ihmisen sananvapaus.

Olen haastanut esimerkiksi vaikkapa Kokoomusta ja sen puheenjohtaja Alexander Stubbia tai ex-puheenjohtaja Eija-Riitta Korholaa viime aikoina, mutta niin haastan ja olen haastanut jokaista valtapuoluetta silloin kun asioita on tullut eteen. Siellä ne todelliset syyt ovat valtapelissä mistä se tuleekaan, ja se on tässä se asia ja siis "peruste" toimia syrjivästi minua kohtaan.

Se, että alusta on yksityinen, ei mitenkään poista alustanpitäjän velvollisuutta olla syrjimättä ketään eriävien poliittisten mielipiteiden vuoksi – hassuinta lienee että ne mielipiteeni ovat hyvin pitkälti ilmeisen samoja Uuden Suomen suhteen, mutta muutamassa isossa asioissa olemme käsittääkseni aivan eri linjoilla.

Se että kykenen jatkuvasti luomaan uusia käsitteitä ja avaamaan asioita on liikaa joillekin tahoille.

Unitas ja Hirvimäki haastavat itse politiikan ja suomalaisen kaverisosiaalikapitalismin loppuun asti eikä vain puoleenväliin. Vaikea pala taitaa olla sekin, etten lainkaan ymmärrä suomimedian roolia vallanpitäjien portinvartijana – mitä oma tapaukseni nyt myös Uuden Suomen osalta todistaa pahimmalla mahdollisella tavalla.

Järjellä ajatellenhan ainakin "puolueettomaksi" julistautuvan suomimedian roolin luulisi olevan myös haastaa vallan status quota? Silloinhan sen rooliin kuuluisi järjellä ajatellen jopa nostaa uusia kykyjä ja nimenomaan puolueiden ulkopuolelta? Tällainen median kohtelu ruohonjuuritason hyvää ajavaa kansalaisaktivismia kohtaan, tapahtui se aivan kenelle tahansa, on maallemme häpeällistä –

eikä sillä ei ole mitään tekemistä kehittyneen länsimaisen demokratiakäsityksen kanssa!


***

Lopuksi vielä pieni loppukevennys vakavaan asiaan – mistä ihmeestä kansanedustaja Pauli Kiuru päätteli Selänne-blogini "farmin" tarkoittavan juuri Kokoomusta? Farmiliiga kirjoituksessani viittasi suomipolitiikkaa kokonaisuudessaan eikä blogini tekstissä edes ollut sanaa "Kokoomus" –

mutta jos kansanedustaja Kiuru tietää asiat paremmin?


***

KESKUSTELU - Unitaksen Facebook sivuilla voi käydä asiaa myös kommentoimassa -

ETULINJA - Jos haluat olla siellä missä tapahtuu tilaa uutiskirjeemme!

START-UP - Etsimme tekijöitä perustettavaan yhteiskunnalliseen start-uppiin!


***

2.2.2016

Petri Hirvimäki

presidenttiehdokas

Unitas kansanliike