Frontpage Slideshow | Copyright © 2006-2011 JoomlaWorks Ltd.

UnitasAgendapikkukuva

Unitas kansanliikeen perustajan Petri Hirvimäen yhteiskunnallisen ajattelun perusta.

kokoohjelma

Presidenttihaastattelu 16/16 (kokonaan)

Dosentti291116

1/16 - Unitas ja ehdokkuus

osa2 copy

2/16 - Miten minusta tuli minä?

osa3

3/16 - Isänmaan uusi peli

osa4

4/16 - Väärän pelin synty

osa5

5/16 - Väärän pelin turmio

Yksilö

Ihminen. Oma ainutlaatuinen itsensä. 

Isänmaa

Suomi Finland

Innovatiivisuus

Luovuudesta, yksilön vapaudesta ja riskin-otto-kyvystä kumpuava uutta luova voima.

Petri Hirvimäki

1. kapinallinen

"Petri prinsiippi"

Entä jos yksikään poliitikko ei koskaan tekisi yhtään sellaista päätöstä, jota ei myös henkilökohtaisesti omana itsenään tekisi?

Hyvä vallankumous

Vaihdetaan valtajuoppojen sosiaalikapitalismi (nolla-summa-kakun-jako) sellaiseen, joka toimii ja joka riisuu valtajuopot aseista - kansalaisten, entreprenöörien ja visionäärien "uuteen onnelliseen kapitalismiin". Ylipolitisoituminen loppuu. Huomio asioihin. Kokonaisuus. Kyllä siellä muutama poliitikkokin menee joukossa!

Latistus

Yhteiskunta, jossa ei pärjää yksilönä ellei osaa systeemin sääntöjä hyvin - jatkuessaan aiheuttaa noidankehän, jossa kansa alkaa itse ylläpitämään latistusta.

Sisäinen pakkopaita

Yhteiskunta, jonka kansaa painaa jokin outo möykky.

Systeemi

Vuorovaikutusalusta yksilön ja yhteiskunnan välillä.

Pullamössö

Jotain sellaista yhteiskunnassa, joka on saatu toisten kustannuksella.

Pullamössöeliitti

Pieni sisäpiirin porukka, jolla on yhteiskunnallinen valta Suomessa ja joka ei osaa innovoida - ei aivan kaikki, mutta melkein.

tykkFBneli3

Valtaholisti

"Valtajuoppo". Motivoituu lähes pelkästään puhtaan vallan vuoksi.

Valtaholismi

"Valtajuoppous". Vääränlaisen vallankäytön ilmiö joka johtuu a) 100 vuotta vanhasta poliittisesta päätöksen-teko-mekanismista b) historiasta joka meillä kansakuntana on - kansalaisota, II maailman sota, valvontakomissio, suomettuminen, EU:n huono toteutus jne. Unitas on jo löytänyt lääkkeet tähän. Eli korjataan alusta kuntoon. Yksilötasolla valtajuoppous näkyy yksilön merkityksen mitätöimisenä ja se aiheuttaa ylimääräistä häpeää, kateutta, pelkoa, katkeruutta ja vihaa kanssasisariamme ja veljiämme kohtaan joka päivä arjessamme.  

"Pikku stalinit ja stalinittaret"

Valtajuoppoja systeemin alemmalla tasolla.

Verkostoituminen

"Tietyn pisteen jälkeen kansakunnan innovatiivisyys on kääntäen verrannollinen verkostoitumisen tärkeyteen" (Petri Hirvimäki)

Inhodemokratia

Maa, jossa johtavat puolueet voivat kukin ostaa veronmaksajien rahoilla valtion budjetin kautta lisää valtaa. Maa jossa kukoistaa poliittinen korruptio ja pysähdys. Nolla-summa-kakun-jako-demokratia.

Nollasummakakunjako

Systeemi, jonka jokainen suuri toimija koettaa saada yhteiskunnan kakkulapion heti kun mahdollista ja pitää sen vain itsellään.

Poliittinen korruptio

Valtajuoppouden ja vanhan systeemin ylläpitoa veronmaksajien rahoilla. Täysin laillista touhua!

Väärä kollektiivi

Valtajuopon tärkein työväline, jota valtajuoppo hellii koska se antaa hänelle vallan - johtava puolue, virkamiesbyrokratia, miljoonien EU-hanke jne.

Juhlapuhe

Sanoja ilmassa, joilla ei tarvitse olla mitään tekemistä sen kanssa mitä oikeasti tehdään. kts. "Ajattelematon äänestäjä"

Propaganda

Tilastot ja muut sellaiset, joissa vain muuttujat joita tarvitaan.

Ajattelematon äänestäjä

Antaa valtajuopolle valtakirjan - se mikä näyttää hyvältä ei todellakaan aina ole sitä!

KOmpassipikkukuva

16.4.2015 Petri Hirvimäen haastattelu Radio Kompassissa - 3 klippiä yht 15 min.

AlfaTV

Unitaksen (aik. E-liike.net) perustaja Petri Hirvimäki AlfaTV:n maakunnallisessa vaalitentissä

vaaligalleriavideo

Petri Hirvimäki Ylen vaaligalleriassa

PetriAlex

Uutisia etulinjasta - katso mitä tapahtui kun Petri Hirvimäki ja Alexander Stubb kohtasivat ensimmäistä kertaa 2.3.2015!

Jalatpikkukuva

"P. H. Mäen Jalat" - Petri Hirvimäki ja Steve Jobs haastavat systeemin! 19.2.2015

KaihoPikkukuva2

Vallankumous goes Kävelykatu! (Kaiho Hetkenlaulaja) 8.2.2015

Elvispikkukuva271214

"Elvis The E-liike" - E-liikkeen (nyk. Unitas) videopäiväkirja 27.12.2014

yliopistoYoutube

Vallankumous iskee yliopistoon! - 18.12.2014

Toripuhepikkukuva

E-liike (nyk. Unitas) - What About The Revolution?! - 19.6.2014

UnitasAgendapikkukuva

tykkFBneli3

"Nussittuna nukkuisit sikeästi" - herätys Keskisuomalainen!

(Julkaistu alunperin uusisuomi.fi puheenvuorossa.)

Varsinainen #toimigate on puheenvuoroni lopussa - hyvää kannattaa aina odottaa...

Sanomalehti Keskisuomalaisen päätoimittaja Pekka Mervola vaatii kirjoituksessaan "Suunnitelmapolitiikan kahleissa" vähemmän sitovia hallitusohjelmia - oli ilmeisesti sopiva väli haukkua edelliset hallituksetkin kuin huomaamatta samassa yhteydessä: "Jyrki Kataisen (kok.) ja Stubbin hallitukset jäävät muistiin lähihistorian saamattomimpina hallituksina", kirjoittaa Mervola.

Päätoimittaja Mervolan kirjoitukset ovat imeliä kuin kimalaisen kusi!

Oman eduskuntavaalikokemukseni kautta voin kertoa kaikelle kansalle, että sanomalehti Keskisuomalaisen nykyinen touhu entisenä Maalaisliiton ja Keskustapuolueen pääaisankannattajana hakee vertaistaan kaikessa tekopyhyydessään ja hurskastelussaan 2000-luvun Suomessa.

Perustamastani kansanliikeestä E-liike.net luvattiin tehdä juttua jo kuukausia ennen eduskuntavaaleja. Kun asiaan tutustuttiin ja huomattiin, että olinkin oikeasti ajatellut asioita jopa pärjätäkseni vaaleissa ja haastaakseni status quota, ei 120 päivän toimitusaika riittänyt loppupeleissä riviinkään Keskisuomalainen konsernin lehdissä!

Voiko "puolueeton" sanomalehti olla enemmän puolueellinen kuin Keskisuomalainen on? 

Mervola kirjoittaa kauniisti, mutta totuus on, että tekojen tasolla sanomalehti Keskisuomalainen on pahasti kiinni menneisyydessään etenkin aina silloin kun Keskusta on vallassa tai kun gallupit näyttävät isäntämiesten puolueelle varmaa vaalivoittoa. Väliajalla "sitoutumattomuus" on Keskisuomalaiselle kokemukseni perusteella parhaimmillaankin vain sitä, että ollaan täysin rähmällään kulloisiinkin vallanpitäjiin ikäänkuin maailma loppuisi eduskuntapuolueisiin - yksi valtaholismin muoto sekin...

missä on suomalaisen poliittisen median ruohonjuuritason tutkiva journalismi ja intohimo löytää uusia kykyjä? 

Entä jos jossain systeemin ulkopuolella tapahtuukin asioita, joilla voisi olla kaikkein eniten tekemistä sen kanssa miten maamme nykyisestä alennustilastaan selviää? Entä jos Arkadianmäen, muutaman yliopiston ja keskusjärjestön tai päätoimittajien, uutispäälliköitten ja kolumnistien tai edes bisnespuolen sisäpiirin ajattelu ei mitenkään yksin voi yltää sille tasolle mitä tämä maa kaipaa - 

nussittuna nukutaan sikeästi!

Pitääkö yhteiskunnallisista asioista kiinnostuneen kyvykkään ihmisen välttämättä olla ensin vuosia valtapuolueessa ja imeä agendat ja puolueen tapa ajatella itseensä ollakseen politiikasta kirjoittavalle medialle kiinnostava - juuri tällainenhan vieraannuttaa oikeasta elämästä ja vie oman ajattelun sekä innovointikyvyn!

Näyttäkää minulle yhteiskunnallisia innovaatioita tekevä valtapoliitikko niin minä näytän teille riippumattoman valtamedian!

  • Päätoimittaja Mervola - miksi tämä ei olisi mediaa kiinnostava yhteiskunnallinen uusi puheenaihe? Olisiko Keskisuomalaisella kiinnostusta lähteä asiassa etulinjaan? Ennustukseni on, että oma tähänastinen pelkkä kirjoitteluni ei johda vielä mihinkään - toivottavasti olen väärässä. Nostamme panoksia - minulle on paskan hailea minkä lähestymiskulman kukin ottaa kunhan itse asia menee eteenpäin.
  • Päätoimittaja Mervola - #toimigate miten ihmeessä on mahdollista, että paljastus Kankaanniemen edesottamuksista on lehdessänne vasta kuukausi vaali-illan jälkeen? Silloinhan kuvattiin video, joka kuulemma kirvoitti Toimin digitaalisesti lähentelemät naiset aktivoitumaan ja ottamaan yhteyttä Keskisuomalaiseen? Miten siinä voi mennä kuukausi ennen kuin saa jutun aikaiseksi moisesta median herkkupalasta? Oliko teillä tietoa asiasta peräti jo ennen vaaleja?

Epäilen vahvasti, että Kankaanniemen seksiviestikohussa ei ole vielä kerrottu koko totuutta mitä tulee sanomalehti Keskisuomalaisen rooliin?

Minuun voivat olla luottamuksella yhteydessä myös kyseiset naishenkilöt, jotka ovat vastapuolina asiassa. Olen juuri perustanut avoimen ryhmän Facebookiin, jossa pohditaan median roolia suomalaisen poliittisen kulttuurin ja yhteiskunnallisen innovoinnin kentässä. Sinänsä vakavaa asiaa keventää ryhmän erinomainen nimi -

"Nussittuna nukkuisit sikeästi!"

Tämä on oikeasti jakotavaraa - napit löytyvät alhaalta!

Sisumme on vapautemme!

21.5.2015

Kalervonkatu, Jyväskylä

Petri Hirvimäki