Frontpage Slideshow | Copyright © 2006-2011 JoomlaWorks Ltd.

UnitasAgendapikkukuva

Unitas kansanliikeen perustajan Petri Hirvimäen yhteiskunnallisen ajattelun perusta.

kokoohjelma

Presidenttihaastattelu 16/16 (kokonaan)

Dosentti291116

1/16 - Unitas ja ehdokkuus

osa2 copy

2/16 - Miten minusta tuli minä?

osa3

3/16 - Isänmaan uusi peli

osa4

4/16 - Väärän pelin synty

osa5

5/16 - Väärän pelin turmio

Yksilö

Ihminen. Oma ainutlaatuinen itsensä. 

Isänmaa

Suomi Finland

Innovatiivisuus

Luovuudesta, yksilön vapaudesta ja riskin-otto-kyvystä kumpuava uutta luova voima.

Petri Hirvimäki

1. kapinallinen

"Petri prinsiippi"

Entä jos yksikään poliitikko ei koskaan tekisi yhtään sellaista päätöstä, jota ei myös henkilökohtaisesti omana itsenään tekisi?

Hyvä vallankumous

Vaihdetaan valtajuoppojen sosiaalikapitalismi (nolla-summa-kakun-jako) sellaiseen, joka toimii ja joka riisuu valtajuopot aseista - kansalaisten, entreprenöörien ja visionäärien "uuteen onnelliseen kapitalismiin". Ylipolitisoituminen loppuu. Huomio asioihin. Kokonaisuus. Kyllä siellä muutama poliitikkokin menee joukossa!

Latistus

Yhteiskunta, jossa ei pärjää yksilönä ellei osaa systeemin sääntöjä hyvin - jatkuessaan aiheuttaa noidankehän, jossa kansa alkaa itse ylläpitämään latistusta.

Sisäinen pakkopaita

Yhteiskunta, jonka kansaa painaa jokin outo möykky.

Systeemi

Vuorovaikutusalusta yksilön ja yhteiskunnan välillä.

Pullamössö

Jotain sellaista yhteiskunnassa, joka on saatu toisten kustannuksella.

Pullamössöeliitti

Pieni sisäpiirin porukka, jolla on yhteiskunnallinen valta Suomessa ja joka ei osaa innovoida - ei aivan kaikki, mutta melkein.

tykkFBneli3

Valtaholisti

"Valtajuoppo". Motivoituu lähes pelkästään puhtaan vallan vuoksi.

Valtaholismi

"Valtajuoppous". Vääränlaisen vallankäytön ilmiö joka johtuu a) 100 vuotta vanhasta poliittisesta päätöksen-teko-mekanismista b) historiasta joka meillä kansakuntana on - kansalaisota, II maailman sota, valvontakomissio, suomettuminen, EU:n huono toteutus jne. Unitas on jo löytänyt lääkkeet tähän. Eli korjataan alusta kuntoon. Yksilötasolla valtajuoppous näkyy yksilön merkityksen mitätöimisenä ja se aiheuttaa ylimääräistä häpeää, kateutta, pelkoa, katkeruutta ja vihaa kanssasisariamme ja veljiämme kohtaan joka päivä arjessamme.  

"Pikku stalinit ja stalinittaret"

Valtajuoppoja systeemin alemmalla tasolla.

Verkostoituminen

"Tietyn pisteen jälkeen kansakunnan innovatiivisyys on kääntäen verrannollinen verkostoitumisen tärkeyteen" (Petri Hirvimäki)

Inhodemokratia

Maa, jossa johtavat puolueet voivat kukin ostaa veronmaksajien rahoilla valtion budjetin kautta lisää valtaa. Maa jossa kukoistaa poliittinen korruptio ja pysähdys. Nolla-summa-kakun-jako-demokratia.

Nollasummakakunjako

Systeemi, jonka jokainen suuri toimija koettaa saada yhteiskunnan kakkulapion heti kun mahdollista ja pitää sen vain itsellään.

Poliittinen korruptio

Valtajuoppouden ja vanhan systeemin ylläpitoa veronmaksajien rahoilla. Täysin laillista touhua!

Väärä kollektiivi

Valtajuopon tärkein työväline, jota valtajuoppo hellii koska se antaa hänelle vallan - johtava puolue, virkamiesbyrokratia, miljoonien EU-hanke jne.

Juhlapuhe

Sanoja ilmassa, joilla ei tarvitse olla mitään tekemistä sen kanssa mitä oikeasti tehdään. kts. "Ajattelematon äänestäjä"

Propaganda

Tilastot ja muut sellaiset, joissa vain muuttujat joita tarvitaan.

Ajattelematon äänestäjä

Antaa valtajuopolle valtakirjan - se mikä näyttää hyvältä ei todellakaan aina ole sitä!

KOmpassipikkukuva

16.4.2015 Petri Hirvimäen haastattelu Radio Kompassissa - 3 klippiä yht 15 min.

AlfaTV

Unitaksen (aik. E-liike.net) perustaja Petri Hirvimäki AlfaTV:n maakunnallisessa vaalitentissä

vaaligalleriavideo

Petri Hirvimäki Ylen vaaligalleriassa

PetriAlex

Uutisia etulinjasta - katso mitä tapahtui kun Petri Hirvimäki ja Alexander Stubb kohtasivat ensimmäistä kertaa 2.3.2015!

Jalatpikkukuva

"P. H. Mäen Jalat" - Petri Hirvimäki ja Steve Jobs haastavat systeemin! 19.2.2015

KaihoPikkukuva2

Vallankumous goes Kävelykatu! (Kaiho Hetkenlaulaja) 8.2.2015

Elvispikkukuva271214

"Elvis The E-liike" - E-liikkeen (nyk. Unitas) videopäiväkirja 27.12.2014

yliopistoYoutube

Vallankumous iskee yliopistoon! - 18.12.2014

Toripuhepikkukuva

E-liike (nyk. Unitas) - What About The Revolution?! - 19.6.2014

UnitasAgendapikkukuva

tykkFBneli3

"Ihanat SSS-miehet rannalla" - oppositiolla iskun paikka?

(Julkaistu alunperin uusisuomi.fi puheenvuorossa.)

Suomalaisen pk-sektorin kasvuyrittäjyyden keskitysleirin portti on räjäytettävä ja kaikki potentiaali vapautettava välittömästi!

Noilla sanoilla vaadin Timo Soinilta toimenpiteitä blogissani 23.4.2015 isänmaamme hyvinvoinnin kannalta supertärkeässä asiassa eli suomalaisen virkamiesvetoisen kasvuyrittäjyysrahoituksen uudistamisessa mahdollisimman pikaisesti: "Timo Soini, tämä asia on saatava yksiselitteisesti mukaan hallituspapereihin - niin paljon kuin parakki 66:sta voi käskyjä kenellekään antaa... mutta en ole yksin tässä parakissa! Suurinta osaa meistä motivoi pelko ja huoli perheemme elättämisestä eli ihmiset eivät uskalla julkisuuteen. Minulla ei ole enää mitään menetettävää..."

Olen varannut Timo Soinille ja perussuomalaisille hovinarrin paikan, jos he eivät tuo asiaa hallitusneuvotteluihin - sankaruus on se toinen vaihtoehto...

Saman vaatimuksen olen blogeissani esittänyt jo aikaisemmin myös Alexander Stubbille ja Juha Sipilälle. Systeemin sisäpiiriläisinä he eivät ole kyseenalaistaneet suurta epätasa-arvoa ja menetettyjä mahdollisuuksia jakavaa kasvurahoitussysteemiämme vielä yhtään mitenkään, päinvastoin.

Tekespropaganda väittää sisäpiirin poliitikkojen ja puolueitten sekä pullamössöyrittäjien ja -sijoittajien säestyksellä, että virkamiesten sotkeminen kasvuyrittäjyysrahoitukseen olisi jotenkin välttämätöntä ja isänmaallista toimintaa ja jota ilman maamme kasvuyritykset eivät saisi lainkaan riskirahoitusta. Totuus on, että valtion innovaatiorahoittaja Tekesiä (ja vastaavia) tarvitaan Suomessa vuonna 2015 ainoastaan siksi, että

  • Tekes on ylipäätään olemassa - valtion monopoli sotkee markkinat ja tappaa vaihtoehdot. Tekesrahoitus on kannettua vettä kaivossa ja se estää tehokkaasti ohuen yksityisen riskirahoituksemme laajentumista ja integroitumista kansainväliseen startup- ja venture-rahoitukseen.
  • Tekes on oiva väline tietyille valtapuolueille harjoittaa maailmanluokan poliittista korruptiota - veronmaksajien rahoilla mutkan kautta ostetaan ääniä, valtaa ja lisää resursseja!

Suomalainen älä usko propagandaa, usko Hirvimäkeä - jokainen veronmaksaja osallistuu tahtomattaan tähän yhteen inhodemokratiamme likaisimmista peleistä!

Olen juuri perustanut Facebookiin uuden avoimen ryhmän "Tekes alas on uusi Nokia! (edit 16.5.2015) jonne pyydän sinuakin mukaan. Nyt on saatava suuri kansalaiskeskustelu päälle aiheesta, josta on tähän asti vaiettu kuoliaaksi ja jonka merkitystä hyvinvoinnillemme ja kansantaloudellemme ei ole ymmärretty.

Jos mitään ei ala tapahtua on kalabaliikin, hässäkän ja torikokousten vuoro!

E-liike.net kautta mobilisoimme tarvittaessa kokonaisen sitoutumattoman kansanliikkeen, opposition ja kaikki ne valtapuolueitten (ex)kannattajat, joita tämänkaltaiset asiat alkavat kiinnostaa (kuvottaa) kunhan niistä saa puolueetonta tietoa muualtakin kuin systeemiltä tai tekespuolueilta itseltään!

Hyviä uutisia demarit - teidän ei tarvitsekaan alkaa uudeksi Kokoomukseksi vaikka toveri Jungner sellaista jo vihjailee!

Suomalaisen kasvuyrittäjyysmafian yksi harviosta demarisisäpiiriläisistä Mikael Junger kirjoittaa avoimessa kirjeessään SDP:lle "Demareiden perimmäinen tavoite on aina ollut tarjota jokaiselle tasaveroiset mahdollisuudet menestyä. Nyt tuo asenne on syytä laajentaa koskemaan lähtökohtien tasa-arvon lisäksi myös siitä seurannutta menestystä. Jos joku omalla työllään ja osaamisellaan onnistuu luomaan vaikkapa miljoonavarallisuuden, sitä ei kannata tuomita tai verottaa aiempaa tiukemmin, siitä kannattaa tarjota Paasio-mitali." 

Ilman omaa kokemusmaailmaa Jungner on aivan yhtä pihalla kuin joku Wahlroos tai Sipiläkin - jo Tekesin ovea aukaistessa monen kohdalla ei ole tietoakaan tasa-arvosta ja sillä ei useinkaan ole mitään tekemistä ko. henkilön yrittäjäkykyjen kanssa, päinvastoin -

ehkä noita Paasio-mitaleita kannattaa alkaa jakaa enemmän vasta sitten (etenkin tietyillä toimialoilla) kun Tekes-rahoituksen kaltaiset mätäpaiseet on ensin puhkaistu isänmaassamme? 

Ilmeisesti minussakin asuu pieni demari kun kuvittelen, että suomalaisen hyvinvointiyhteiskunnan säilyttämisellä ja jokaisen kunnianhimoisen suomalaisen entreprenöörin tasaveroisella mahdollisuudella menestyä olisi jotain tekemistä keskenään? Olisiko tässä rooli vasemmistolle uudistaa ilmettään laajentamalla välittämistään tehtaan ja toimiston ulkopuolellekin ilman että toiminnan perusfilosofiaa, heikomman puolella olemista, tarvitsee mihinkään hävittää?

Sekin kiillottaisi demareitten kilpeä kummasti jos julkissektorin koko ei olisi mikään itseisarvo vaan paremminkin julkissektorin kyky luoda hyvinvointia - ehkä kannattaa aloittaa päivänselvistä tapauksista, kuten Tekesistä, jotka on helppo myydä kentällekin?

Onhan meillä muitakin puolueita tulevassa oppositiossa kuin vain demarit eli RKP, Vihreät, KD, Vasemmistoliitto, Piraatit jne - todellinen tekojen tasolla ilmenevä talousliberalismi on tässä kohtaa ainoa oikea keino hoitaa asiat. Eikä kannata kysyä tälläisiä asioita pelkästään Sipilältä, Stubbilta, Wahlroosilta, Vartiaiselta tai edes Jungnerilta, siis 100% jääveiltä nykysysteemin menestyjiltä ja sisäpiiriläisiltä, vaan myös niiltä, joilla on omaa kokemusta sieltä kasvuyrittäjyyden keskitysleiriltä.

Maailmasta ei löydy ensimmäistäkään taloustieteen Nobelistia, joka pitäisi suomalaista julkisvetoista kasvuyrittäjyyden rahoitussysteemiä toimivana!

Voisin helposti kirjoittaa kokonaisen kirjan omista etulinjan kokemuksistani ja syistä miksi homma ei toimi. Mutta miksi vaivaantua hifistelemään kun vastassa on kasvuyrittäjien pelko perheensä leivästä, harvojen maamme start-up sijoittajien täydellinen rähmäälläänolo systeemin edessä sekä suomalainen inhodemokratia ja puoluepolitiikan korruptiomekanismi, joka ei halua kuunnella perusteluita, etenkään niitä oikeita?

Paras tapa vaikuttaa asiassa on tuoda mekanismin todellisia syitä suuren yleisön tietoisuuteen siten, että asia kaatuu omaan mahdottomuuteensa!

Tämän puheenvuoron otsikointi viittaa pelkooni, että jatkossa kaikki Suomen suurimmat oikeistopuolueet, ei vain Kokoomus vaan myös Keskusta ja Perussuomalaiset alkavat sulassa sovussa kaikki hääriä kasvuyrittäjyyden hyväntekijähirvityksinä. Suomalaisen kasvuyrittäjyyden menestys on kaikkien asia, mutta käsittämättömän harvalla tuntuu olevan pienintäkään tajua siitä miten se tehdään -

suomalaisen julkisvetoisen pk-kasvuyrittäjyysrahoituksen kuntoonlaittamiseen ei tarvita kolmikantaa eikä juustohöylää vaan niskalaukaus ja polttohautaus!

Menestys taataan antamalla yrityssektorin itsensä vapaasti luoda parhaat edellytykset omassa asiassaan. Julkissektoria ei pitäisi sekoittaa millään muotoa kapitalismin kaikkein haastavimpaan tehtävään eli pääomien kohdentamiseen parhaille mahdollisille kasvuyrityksille ja -yrittäjille. Ja höpön, höpön, mitään hyvin toimivaa välimuotoa ole olemassakaan!

Montako minuuttia Steve Jobs olisi antanut Tekesille - entä Tekes Jobsille?

Ja lopuksi - voimme aivan hyvin panostaa alun siirtymävaiheessa verorahojamme vaikkapa sen nykyisen 500 Meur suomalaiseen kasvuyrittäjyyteen jos niin päätämme. Mutta tähän tehtävään ei todellakaan tarvita kokonaista virkamiesarmeijaa kuluineen vaan ainoastaan yksinkertainen verohelpotus sijoittajille ja nolla virkamiestä - puhuiko joku tarpeesta saada lisää työpaikkoja suomalaisille sekä verotuloja ja säästöjä valtiontalouteen, entä byrokratian alasajamisesta?

Suomalaisen kasvuyrittäjyyden pelastaminen kuuluu kaikille - napit löytyvät alhaalta!

Sisumme on vapautemme! 

15.5.2015

Kalervonkatu, Jyväskylä

Petri Hirvimäki