Frontpage Slideshow | Copyright © 2006-2011 JoomlaWorks Ltd.

UnitasAgendapikkukuva

Unitas kansanliikeen perustajan Petri Hirvimäen yhteiskunnallisen ajattelun perusta.

kokoohjelma

Presidenttihaastattelu 16/16 (kokonaan)

Dosentti291116

1/16 - Unitas ja ehdokkuus

osa2 copy

2/16 - Miten minusta tuli minä?

osa3

3/16 - Isänmaan uusi peli

osa4

4/16 - Väärän pelin synty

osa5

5/16 - Väärän pelin turmio

Yksilö

Ihminen. Oma ainutlaatuinen itsensä. 

Isänmaa

Suomi Finland

Innovatiivisuus

Luovuudesta, yksilön vapaudesta ja riskin-otto-kyvystä kumpuava uutta luova voima.

Petri Hirvimäki

1. kapinallinen

"Petri prinsiippi"

Entä jos yksikään poliitikko ei koskaan tekisi yhtään sellaista päätöstä, jota ei myös henkilökohtaisesti omana itsenään tekisi?

Hyvä vallankumous

Vaihdetaan valtajuoppojen sosiaalikapitalismi (nolla-summa-kakun-jako) sellaiseen, joka toimii ja joka riisuu valtajuopot aseista - kansalaisten, entreprenöörien ja visionäärien "uuteen onnelliseen kapitalismiin". Ylipolitisoituminen loppuu. Huomio asioihin. Kokonaisuus. Kyllä siellä muutama poliitikkokin menee joukossa!

Latistus

Yhteiskunta, jossa ei pärjää yksilönä ellei osaa systeemin sääntöjä hyvin - jatkuessaan aiheuttaa noidankehän, jossa kansa alkaa itse ylläpitämään latistusta.

Sisäinen pakkopaita

Yhteiskunta, jonka kansaa painaa jokin outo möykky.

Systeemi

Vuorovaikutusalusta yksilön ja yhteiskunnan välillä.

Pullamössö

Jotain sellaista yhteiskunnassa, joka on saatu toisten kustannuksella.

Pullamössöeliitti

Pieni sisäpiirin porukka, jolla on yhteiskunnallinen valta Suomessa ja joka ei osaa innovoida - ei aivan kaikki, mutta melkein.

tykkFBneli3

Valtaholisti

"Valtajuoppo". Motivoituu lähes pelkästään puhtaan vallan vuoksi.

Valtaholismi

"Valtajuoppous". Vääränlaisen vallankäytön ilmiö joka johtuu a) 100 vuotta vanhasta poliittisesta päätöksen-teko-mekanismista b) historiasta joka meillä kansakuntana on - kansalaisota, II maailman sota, valvontakomissio, suomettuminen, EU:n huono toteutus jne. Unitas on jo löytänyt lääkkeet tähän. Eli korjataan alusta kuntoon. Yksilötasolla valtajuoppous näkyy yksilön merkityksen mitätöimisenä ja se aiheuttaa ylimääräistä häpeää, kateutta, pelkoa, katkeruutta ja vihaa kanssasisariamme ja veljiämme kohtaan joka päivä arjessamme.  

"Pikku stalinit ja stalinittaret"

Valtajuoppoja systeemin alemmalla tasolla.

Verkostoituminen

"Tietyn pisteen jälkeen kansakunnan innovatiivisyys on kääntäen verrannollinen verkostoitumisen tärkeyteen" (Petri Hirvimäki)

Inhodemokratia

Maa, jossa johtavat puolueet voivat kukin ostaa veronmaksajien rahoilla valtion budjetin kautta lisää valtaa. Maa jossa kukoistaa poliittinen korruptio ja pysähdys. Nolla-summa-kakun-jako-demokratia.

Nollasummakakunjako

Systeemi, jonka jokainen suuri toimija koettaa saada yhteiskunnan kakkulapion heti kun mahdollista ja pitää sen vain itsellään.

Poliittinen korruptio

Valtajuoppouden ja vanhan systeemin ylläpitoa veronmaksajien rahoilla. Täysin laillista touhua!

Väärä kollektiivi

Valtajuopon tärkein työväline, jota valtajuoppo hellii koska se antaa hänelle vallan - johtava puolue, virkamiesbyrokratia, miljoonien EU-hanke jne.

Juhlapuhe

Sanoja ilmassa, joilla ei tarvitse olla mitään tekemistä sen kanssa mitä oikeasti tehdään. kts. "Ajattelematon äänestäjä"

Propaganda

Tilastot ja muut sellaiset, joissa vain muuttujat joita tarvitaan.

Ajattelematon äänestäjä

Antaa valtajuopolle valtakirjan - se mikä näyttää hyvältä ei todellakaan aina ole sitä!

KOmpassipikkukuva

16.4.2015 Petri Hirvimäen haastattelu Radio Kompassissa - 3 klippiä yht 15 min.

AlfaTV

Unitaksen (aik. E-liike.net) perustaja Petri Hirvimäki AlfaTV:n maakunnallisessa vaalitentissä

vaaligalleriavideo

Petri Hirvimäki Ylen vaaligalleriassa

PetriAlex

Uutisia etulinjasta - katso mitä tapahtui kun Petri Hirvimäki ja Alexander Stubb kohtasivat ensimmäistä kertaa 2.3.2015!

Jalatpikkukuva

"P. H. Mäen Jalat" - Petri Hirvimäki ja Steve Jobs haastavat systeemin! 19.2.2015

KaihoPikkukuva2

Vallankumous goes Kävelykatu! (Kaiho Hetkenlaulaja) 8.2.2015

Elvispikkukuva271214

"Elvis The E-liike" - E-liikkeen (nyk. Unitas) videopäiväkirja 27.12.2014

yliopistoYoutube

Vallankumous iskee yliopistoon! - 18.12.2014

Toripuhepikkukuva

E-liike (nyk. Unitas) - What About The Revolution?! - 19.6.2014

UnitasAgendapikkukuva

tykkFBneli3

Eurokriisi ja valtaholismi - siinähän pohdimme!

(Julkaistu alunperin uusisuomi.fi puheenvuorossa.)

Henri Myllyniemen puheenvuoro "Siinähän pohditte" ja Martti Hetemäen kirjoitus "Eurokriisin syyt ja euroalueen tulevaisuus"  saivat minut mietteisiin näpyttelemään aceriani.

Oma yhteiskunnallinen kuningasajatukseni perustamani E-liike.net kansanliikkeen välityksellä on ns.valtaholismin käsitteen syvällinen ymmärtäminen ja tuominen mukaan poliittiseen keskusteluun. Lisääntyneen ymmärryksen kautta voimme yhdessä korjata isänmaamme yhteiskunnallista päätöksentekoa oikeaan suuntaan tulevaisuudessa. 

Väitän, että valtaholismi (tai valtajuoppous) on jokaisen yhteiskunnallisesti vakavan, mutta täysin korjattavissa olevan ongelman lähtökohtainen ja myös ongelmaa ylläpitävä syy - politiikkahan on täynnä juuri tällaisia tilanteita!

Valtaholismissa yhteiskunnallinen päätöksentekijä ja etenkin joukko päätöksentekijöitä eli ns. väärä kollektiivi saa motivaationsa pelkästään tai lähes pelkästään oman valta-asemansa maksimoimisesta. Tämä seikka vaikuttaa tehtäviin päätoksiin tuhoisasti niin, että ne tehdään kokonaisuuden kannalta täysin väärillä perusteilla.

Valtaholismin ongelma on tänä päivänä suurempi kuin koskaan ennen!

Perinteinen suoraviivainen oman edun tavoittelu ja nollasummakakunjako toimi vielä joten kuten kansakuntamme poliittisessa päätöksenteossa ennen Berliinin muurin kaatumista ja nykyistä globaalia internet-aikaa, mutta se ei toimi enää millään tasolla vuonna 2015.

Nykyisin tarvittaisiin paljon enemmän valtaholistin vastakohtaa eli visionääristä yhteiskunnallista päätöksentekoa ja visionäärejä, jotka uskaltavat olla jotain mieltä vaikka "koko maailma olisi vastaan" - siis asioilla ja omalla visiollaan motivoituvia ihmisiä, "politiikan stevejobseja"!

Sovelletaanpa hieman - mikään rahayksikkö itsessään ei voi olla Eurokriisin syy, EKP:n takana oleva poliittinen valtapeli sen sijaan kyllä!

Jos valtaholismin käsitteen sisäistää niin se avaa oven kokonaiseen uuteen maailmaan ymmärtää asioitten syy ja seuraussuhteita - viitaten Eurokriisiin oikea kysymys on siis se miksi ihmeessä EKP salli seuraavan: "Kaikkien eurovaltioiden velkakirjat kelpasivat euroajan alusta asti EKP:n keskuspankkirahoituksen vakuudeksi täydestä arvostaan kunkin valtion todellisesta talouskunnosta ja luottokelpoisuudesta riippumatta. Valtioiden velkakirjoista tuli virallisesti riskittömiä. (Taloussanomat 6.5.2015)"

Miksi näin meneteltiin - valtaholismi antaa varmasti vastauksen kun hieman joku lisää tonkii! 

Jos kiinnostaa enemmän kannattaa tutustua ajatuksiini ihan rauhassa E-liike.net, agendamme ja osaltaan myös blogieni kautta olit mistä puolueesta tahansa tai miten sitoutumaton tahansa.

Valtaholismin käsitettä apunakäyttäen olen kykenevä tarpeen tullen muuttamaan omaa ajatteluani ilman mitään tuskaa ja nyt ei puhuta mistään tuuliviiriajattelusta. Se optio mikä meillä on NATO:n osalta pitää lunastaa asap ja toisaalta asettaa optio erota EU:sta mikäli asiat eivät etene oikealla tavalla -

tämän jälkimmäisen hiffasin vasta joulukuussa 2014, mutta olinkohan sittenkin aivan ensimmäisiä mitä tulee "omaan sarjaani"?

Sisumme on vapautemme! 

6.5.2015

Kalervonkatu, Jyväskylä

Petri Hirvimäki