Frontpage Slideshow | Copyright © 2006-2011 JoomlaWorks Ltd.

UnitasAgendapikkukuva

Unitas kansanliikeen perustajan Petri Hirvimäen yhteiskunnallisen ajattelun perusta.

kokoohjelma

Presidenttihaastattelu 16/16 (kokonaan)

Dosentti291116

1/16 - Unitas ja ehdokkuus

osa2 copy

2/16 - Miten minusta tuli minä?

osa3

3/16 - Isänmaan uusi peli

osa4

4/16 - Väärän pelin synty

osa5

5/16 - Väärän pelin turmio

Yksilö

Ihminen. Oma ainutlaatuinen itsensä. 

Isänmaa

Suomi Finland

Innovatiivisuus

Luovuudesta, yksilön vapaudesta ja riskin-otto-kyvystä kumpuava uutta luova voima.

Petri Hirvimäki

1. kapinallinen

"Petri prinsiippi"

Entä jos yksikään poliitikko ei koskaan tekisi yhtään sellaista päätöstä, jota ei myös henkilökohtaisesti omana itsenään tekisi?

Hyvä vallankumous

Vaihdetaan valtajuoppojen sosiaalikapitalismi (nolla-summa-kakun-jako) sellaiseen, joka toimii ja joka riisuu valtajuopot aseista - kansalaisten, entreprenöörien ja visionäärien "uuteen onnelliseen kapitalismiin". Ylipolitisoituminen loppuu. Huomio asioihin. Kokonaisuus. Kyllä siellä muutama poliitikkokin menee joukossa!

Latistus

Yhteiskunta, jossa ei pärjää yksilönä ellei osaa systeemin sääntöjä hyvin - jatkuessaan aiheuttaa noidankehän, jossa kansa alkaa itse ylläpitämään latistusta.

Sisäinen pakkopaita

Yhteiskunta, jonka kansaa painaa jokin outo möykky.

Systeemi

Vuorovaikutusalusta yksilön ja yhteiskunnan välillä.

Pullamössö

Jotain sellaista yhteiskunnassa, joka on saatu toisten kustannuksella.

Pullamössöeliitti

Pieni sisäpiirin porukka, jolla on yhteiskunnallinen valta Suomessa ja joka ei osaa innovoida - ei aivan kaikki, mutta melkein.

tykkFBneli3

Valtaholisti

"Valtajuoppo". Motivoituu lähes pelkästään puhtaan vallan vuoksi.

Valtaholismi

"Valtajuoppous". Vääränlaisen vallankäytön ilmiö joka johtuu a) 100 vuotta vanhasta poliittisesta päätöksen-teko-mekanismista b) historiasta joka meillä kansakuntana on - kansalaisota, II maailman sota, valvontakomissio, suomettuminen, EU:n huono toteutus jne. Unitas on jo löytänyt lääkkeet tähän. Eli korjataan alusta kuntoon. Yksilötasolla valtajuoppous näkyy yksilön merkityksen mitätöimisenä ja se aiheuttaa ylimääräistä häpeää, kateutta, pelkoa, katkeruutta ja vihaa kanssasisariamme ja veljiämme kohtaan joka päivä arjessamme.  

"Pikku stalinit ja stalinittaret"

Valtajuoppoja systeemin alemmalla tasolla.

Verkostoituminen

"Tietyn pisteen jälkeen kansakunnan innovatiivisyys on kääntäen verrannollinen verkostoitumisen tärkeyteen" (Petri Hirvimäki)

Inhodemokratia

Maa, jossa johtavat puolueet voivat kukin ostaa veronmaksajien rahoilla valtion budjetin kautta lisää valtaa. Maa jossa kukoistaa poliittinen korruptio ja pysähdys. Nolla-summa-kakun-jako-demokratia.

Nollasummakakunjako

Systeemi, jonka jokainen suuri toimija koettaa saada yhteiskunnan kakkulapion heti kun mahdollista ja pitää sen vain itsellään.

Poliittinen korruptio

Valtajuoppouden ja vanhan systeemin ylläpitoa veronmaksajien rahoilla. Täysin laillista touhua!

Väärä kollektiivi

Valtajuopon tärkein työväline, jota valtajuoppo hellii koska se antaa hänelle vallan - johtava puolue, virkamiesbyrokratia, miljoonien EU-hanke jne.

Juhlapuhe

Sanoja ilmassa, joilla ei tarvitse olla mitään tekemistä sen kanssa mitä oikeasti tehdään. kts. "Ajattelematon äänestäjä"

Propaganda

Tilastot ja muut sellaiset, joissa vain muuttujat joita tarvitaan.

Ajattelematon äänestäjä

Antaa valtajuopolle valtakirjan - se mikä näyttää hyvältä ei todellakaan aina ole sitä!

KOmpassipikkukuva

16.4.2015 Petri Hirvimäen haastattelu Radio Kompassissa - 3 klippiä yht 15 min.

AlfaTV

Unitaksen (aik. E-liike.net) perustaja Petri Hirvimäki AlfaTV:n maakunnallisessa vaalitentissä

vaaligalleriavideo

Petri Hirvimäki Ylen vaaligalleriassa

PetriAlex

Uutisia etulinjasta - katso mitä tapahtui kun Petri Hirvimäki ja Alexander Stubb kohtasivat ensimmäistä kertaa 2.3.2015!

Jalatpikkukuva

"P. H. Mäen Jalat" - Petri Hirvimäki ja Steve Jobs haastavat systeemin! 19.2.2015

KaihoPikkukuva2

Vallankumous goes Kävelykatu! (Kaiho Hetkenlaulaja) 8.2.2015

Elvispikkukuva271214

"Elvis The E-liike" - E-liikkeen (nyk. Unitas) videopäiväkirja 27.12.2014

yliopistoYoutube

Vallankumous iskee yliopistoon! - 18.12.2014

Toripuhepikkukuva

E-liike (nyk. Unitas) - What About The Revolution?! - 19.6.2014

UnitasAgendapikkukuva

tykkFBneli3

"Tekesleiri muuttaa taivaaseen"

(Julkaistu alunperin uusisuomi.fi puheenvuorossa.)

Hallitusneuvottelujen osana Juha Sipilä heitti äskettäin 15 kysymystä puolueitten eduskuntaryhmille. Hieman aiemmin professori Vesa Kanniaisen työryhmä julkisti raporttinsa "Miten Suomi voidaan pelastaa?". On hyvä asia, että mennään eteenpäin vaihe vaiheelta -

onhan Kankkulan kaivon kansi varmasti lukossa ja TEKES:n sähkötuolipäivä kalenterissa?

On iso riski, että suomipolitiikka ui kohta syvällä lillukanvarsimetsässä ja jokainen huutaa taas tahollaan minkä kerkiää. Uuden hallituksen on paljon parempi tehdä listalta ensin asioita, joihin se voi suvereenisti itse vaikuttaa kuin yrittää tehdä asioita, joita se ei voi yksin päättää. 

Mitäs jos edes yksi maamme talouselämän toimivuudelle suuri positiivinen ja rakenteellinen muutos, mutta silti yksinkertainen toteuttaa, vietäisiin tyylikkäästi heti alkajaisiksi maaliin? Sellainen muutos, joka vaikuttaa suoraan puoleen Sipilän 15 kysymyksen listasta ja välillisesti melkein kaikkiin loppuihin - 

TEKES:n ja vastaavien tukiorganisaatioiden alasajo olisi sellainen!

On aivan jokaisen isänmaamme kansalaisen etu pelastaa suomalainen kasvuyrittäjyys koko potentiaalissaan. Se tehdään yksinkertaisesti lakkauttamalla kasvuyritäjyysrahoituksen järjetön virkamiesveto eli TEKES kokonaan ja ELY jne. pullamössöorganisaatiot ja virkamiespömpöösit tarvittavilta osin. Syntyvät uudet yksityiset yrityspalveluyritykset löytävät kyllä tien perille hyvin nopeasti muita auttamaan ilman välistävetäjiä, paras voittakoon!

Verohelpotus sijoittajille ajaa saman asian, mutta on reilu peli kaikille ja vaatii nolla virkamiestä!  

Alexander Stubbilta on kysytty asiaa jo ja saatu kieltävä vastaus - Alex et ole pätevä arvioimaan tätä asiaa vaikka hiton hyvä ulkoministeri olisitkin.

Tuleva pääministerimme Juha Sipilä on menestynyt kasvuyrittäjä, mutta hänenkin sädekehänsä himmenee kummasti TEKES:n sisäpiiriläisenä. Sipilä ei ole kokenut maamme kasvuyrittäjyysrahoituksen nurjaa puolta lainkaan - miten hänkään voisi olla puolueeton arvioimaan asiaa kunnolla? Meillä on toinenkin totuus maassamme ja huippuluokan kavereita on systättynä systeemistä syrjään. Montako "biotuotetehtaan veroista juttua" Suomessa on jo ryssitty?

Timo Soiniakin on asiasta informoitu. Persuagendaan on kirjattu, että tukiaisia pitää vähentää. Mikä estää Timoa tai kahta edellistäkään herraa uskomasta asiantuntijoita, käyttämästä omaa maalaisjärkeään ja etenkään kuulemasta kolikon toista puolta?

Kanniaisen raportissa todettiin, että tukiaisten vähentämistä on ennenkin kirjailtu hallitusohjelmiin (epämääräisesti), mutta tukiaiset ovat vain kasvaneet! Miksi? Siksi että maassamme kukoistaa maailmanluokan poliittinen korruptio ja tukiaiset ovat olleet yksi oleellinen osa sitä - 

nyt voisi olla kovan näytön paikka Timo Soini?

En ole Kanniaisen työryhmän raporttia lukenut muuta kuin otsikkotasolla, mutta sen yritystukiosoita luin enemmän. Oleelisia asioita on paljon ja muutamia ei ehkä niin oleellisia kun silmäilin? Suurin puute raportissa kokonaisuudessaan on se, että siinä ei ole oivallettu miten hieno mahdollisuus kansalaispalkka (E-liikkeen kansalaispalkka haastaa Vihreiden perustulon) olisi öljytä kansantalouden ja yhteiskunnan kone! Kansalaispalkan avulla pystyisimme oikeasti myös toteuttamaan ne kaikki tärkeät rakenteelliset uudistukset, joita raportissakin tuodaan hyvin esille.

Kun aikaa on paremmin luen mielenkiinnolla Kanniainen & kumpp. raportin kokonaisuudessaan (suosittelen myös toisinpäin

Raportissa puhutaan perustilistä: "Perustili ei edellytä muutoksi nykyiseen verojärjestelmään, työeläkejärjestelmään tai työmarkkinoihin. Kaikkien näiden uudistaminen sen rinnalla on kuitenkin mahdollista" Tässä on koko villakoiran ydin. Meidän ei tule missään nimessä nyt menettää momentumia uudistaa rakenteita kerralla enemmän eli jopa tehdä "Suomipolitiikan Grand Slam!

Raportissa on paljon perusteita miksi yritystuet ovat hyvin haitallisia!

Olen toiminut yksityisen kansainvälisen kasvuyrittäjyysekosysteemin rakentajana 2011 alkaen Ambrosia Professionals yrityksessäni, jonka toiminta nyt "hileessä" - valtiomonopoli ei ole mukava kilpailija kenellekään. "Kasvuyrittäjyyden keskitysleirin parakki 66":n kokemuksilla näkee kauas ja se olisi parasta mahdollista rakennusainetta ottaa myös mukaan maamme rakennustyöhön.

Omat ja monien yrittäjäkollegoideni esilletuomat perusteet nykysysteemin täydellisestä rappiosta kun yhdistetään akateemiseen tutkimukseen ja kerrotaan ihmisille niin vakuutan, että yksikään poliitikko ei kannata TEKES:n kaltaista organisaatiota enää ainakaan vahingossa!

Herrat tässä mainitut ja muutkin - Suomi kuntoon, täällä ollaan!

Hyvää vappua!

Sisumme on vapautemme! 

30.4.2015

Kalervonkatu, Jyväskylä

Petri Hirvimäki