Frontpage Slideshow | Copyright © 2006-2011 JoomlaWorks Ltd.

UnitasAgendapikkukuva

Unitas kansanliikeen perustajan Petri Hirvimäen yhteiskunnallisen ajattelun perusta.

kokoohjelma

Presidenttihaastattelu 16/16 (kokonaan)

Dosentti291116

1/16 - Unitas ja ehdokkuus

osa2 copy

2/16 - Miten minusta tuli minä?

osa3

3/16 - Isänmaan uusi peli

osa4

4/16 - Väärän pelin synty

osa5

5/16 - Väärän pelin turmio

Yksilö

Ihminen. Oma ainutlaatuinen itsensä. 

Isänmaa

Suomi Finland

Innovatiivisuus

Luovuudesta, yksilön vapaudesta ja riskin-otto-kyvystä kumpuava uutta luova voima.

Petri Hirvimäki

1. kapinallinen

"Petri prinsiippi"

Entä jos yksikään poliitikko ei koskaan tekisi yhtään sellaista päätöstä, jota ei myös henkilökohtaisesti omana itsenään tekisi?

Hyvä vallankumous

Vaihdetaan valtajuoppojen sosiaalikapitalismi (nolla-summa-kakun-jako) sellaiseen, joka toimii ja joka riisuu valtajuopot aseista - kansalaisten, entreprenöörien ja visionäärien "uuteen onnelliseen kapitalismiin". Ylipolitisoituminen loppuu. Huomio asioihin. Kokonaisuus. Kyllä siellä muutama poliitikkokin menee joukossa!

Latistus

Yhteiskunta, jossa ei pärjää yksilönä ellei osaa systeemin sääntöjä hyvin - jatkuessaan aiheuttaa noidankehän, jossa kansa alkaa itse ylläpitämään latistusta.

Sisäinen pakkopaita

Yhteiskunta, jonka kansaa painaa jokin outo möykky.

Systeemi

Vuorovaikutusalusta yksilön ja yhteiskunnan välillä.

Pullamössö

Jotain sellaista yhteiskunnassa, joka on saatu toisten kustannuksella.

Pullamössöeliitti

Pieni sisäpiirin porukka, jolla on yhteiskunnallinen valta Suomessa ja joka ei osaa innovoida - ei aivan kaikki, mutta melkein.

tykkFBneli3

Valtaholisti

"Valtajuoppo". Motivoituu lähes pelkästään puhtaan vallan vuoksi.

Valtaholismi

"Valtajuoppous". Vääränlaisen vallankäytön ilmiö joka johtuu a) 100 vuotta vanhasta poliittisesta päätöksen-teko-mekanismista b) historiasta joka meillä kansakuntana on - kansalaisota, II maailman sota, valvontakomissio, suomettuminen, EU:n huono toteutus jne. Unitas on jo löytänyt lääkkeet tähän. Eli korjataan alusta kuntoon. Yksilötasolla valtajuoppous näkyy yksilön merkityksen mitätöimisenä ja se aiheuttaa ylimääräistä häpeää, kateutta, pelkoa, katkeruutta ja vihaa kanssasisariamme ja veljiämme kohtaan joka päivä arjessamme.  

"Pikku stalinit ja stalinittaret"

Valtajuoppoja systeemin alemmalla tasolla.

Verkostoituminen

"Tietyn pisteen jälkeen kansakunnan innovatiivisyys on kääntäen verrannollinen verkostoitumisen tärkeyteen" (Petri Hirvimäki)

Inhodemokratia

Maa, jossa johtavat puolueet voivat kukin ostaa veronmaksajien rahoilla valtion budjetin kautta lisää valtaa. Maa jossa kukoistaa poliittinen korruptio ja pysähdys. Nolla-summa-kakun-jako-demokratia.

Nollasummakakunjako

Systeemi, jonka jokainen suuri toimija koettaa saada yhteiskunnan kakkulapion heti kun mahdollista ja pitää sen vain itsellään.

Poliittinen korruptio

Valtajuoppouden ja vanhan systeemin ylläpitoa veronmaksajien rahoilla. Täysin laillista touhua!

Väärä kollektiivi

Valtajuopon tärkein työväline, jota valtajuoppo hellii koska se antaa hänelle vallan - johtava puolue, virkamiesbyrokratia, miljoonien EU-hanke jne.

Juhlapuhe

Sanoja ilmassa, joilla ei tarvitse olla mitään tekemistä sen kanssa mitä oikeasti tehdään. kts. "Ajattelematon äänestäjä"

Propaganda

Tilastot ja muut sellaiset, joissa vain muuttujat joita tarvitaan.

Ajattelematon äänestäjä

Antaa valtajuopolle valtakirjan - se mikä näyttää hyvältä ei todellakaan aina ole sitä!

KOmpassipikkukuva

16.4.2015 Petri Hirvimäen haastattelu Radio Kompassissa - 3 klippiä yht 15 min.

AlfaTV

Unitaksen (aik. E-liike.net) perustaja Petri Hirvimäki AlfaTV:n maakunnallisessa vaalitentissä

vaaligalleriavideo

Petri Hirvimäki Ylen vaaligalleriassa

PetriAlex

Uutisia etulinjasta - katso mitä tapahtui kun Petri Hirvimäki ja Alexander Stubb kohtasivat ensimmäistä kertaa 2.3.2015!

Jalatpikkukuva

"P. H. Mäen Jalat" - Petri Hirvimäki ja Steve Jobs haastavat systeemin! 19.2.2015

KaihoPikkukuva2

Vallankumous goes Kävelykatu! (Kaiho Hetkenlaulaja) 8.2.2015

Elvispikkukuva271214

"Elvis The E-liike" - E-liikkeen (nyk. Unitas) videopäiväkirja 27.12.2014

yliopistoYoutube

Vallankumous iskee yliopistoon! - 18.12.2014

Toripuhepikkukuva

E-liike (nyk. Unitas) - What About The Revolution?! - 19.6.2014

UnitasAgendapikkukuva

tykkFBneli3

0-6, 0-6, (0-4) ja media syöttää, ottelu alkaa!

(Julkaistu alunperin uusisuomi.fi puheenvuorossa.)

Katselin perjantai-iltana Ylen A-Studion "kuplakeskustelua".

Mikäli ymmärsin oikein nuorehko julkkisnaisnäyttelijä oli aiemmin blogissaan kertonut, ettei oikein tunne perussuomalaisia äänestäneitä ihmisiä tuttavapiirissään, Helsingissä kun asuu.

Maa on jakaantumassa kahtia, mikä avuksi, (sotako tässä kohta alkaa)?

Illan ainoa kupla oli keskustelu itsessään. Twitterissä näytti saman käsityksen jakavan muutama muukin. Maamme inhodemokratian aiheuttamasta latistuksesta huolimatta joku yksinäinen korpisoturi tai rohkea citykapinallinen osaa vielä ajatella omillaankin, luojan kiitos. 

Laajemmassa mielessä jättimäinen kupla on poliittinen media itse, mitä tulee sen kuviteltuun rooliin demokratiamme pelintekijänä ja edistäjänä!

"Sitoutumaton suomimedia" kykenee nykyisessä itseriittoisuudessaan parhaimmillaankin vain uskottelemaan itselleen, että on jotenkin puolueetonta olla kulloistenkin valtaapitävien kyytipoikana kun on sitä tasaisesti ihan kaikkien kanssa -

ei ole, vaan tuollainenkin on puolueettomuutta ainoastaan valtaapitävien mittareilla!  

Median suoranainen rähmälläänolo nykysysteemin edessä saa aikaan sen, että samalla blokataan tehokkaasti kaikki yhteiskunnallinen uuden oivaltaminen, joka tulisi kokonaan valtaköörin ulkopuolelta. Siis pidetään marginaalissa todellinen innovointi, joka uskaltaa kyseenalaistaa pysähdyksen, on kiinni ajassa ja joka on muutakin kuin vain pakollista kosmetiikkaa.

Reilu peli ja paras voittakoon?

Jos myös tenniksessä, jota pidän yhtenä jaloimmista kaksinkamppailulajeista, mentäisiin suomalaisen inhodemokratian säännöillä niin tilanne olisi tuo otsikossa kuvattu. Tenniksen Grand Slam turnauksen karsinnat läpäisseet huippuluokan tennistaiturit siis aloittaisivat ensimmäisen kierroksen matsinsa tilanteessa 0-6, 0-6 ja 0-4 häviöllä kolmannessa erässä, syöttö vastustajalla -

ottelu olisi siis käytännössä ohi jo ennen alkamistaan!

Alle 1/100 altavastaajista voittaisi ottelunsa tuolla tasoituksella kun luku muuten on noin 25/100 jos pelataan normaali ensimmäisen kierroksen tennismatsi. Grand Slam turnauksissa on voitettava kolme erää ennen kuin on voittanut koko ottelun.

Mennäänpä kuvitteellisesta Wimbledonista, Ranskan, Yhdysvaltain tai Australian avoimista takaisin suomalaiseen eduskuntavaalikevääseen 2015.

Eduskuntapuolueet automaattisine etulyöntiasemineen ja verkostoineen, etenkin Keskusta, SPD ja Kokoomus, joilla on kokonaiset virkamiesarmeijat tai keskusjärjestöt tukenaan, ovat täysin eriarvoisessa asemassa pienpuolueisiin ja omilla listoillaan yrittäviin nähden. Ensimmäinen erä menee siis saman tien 0-6 status quolle jokaisessa ottelussa. Vaikka meillä on maailmanluokan poliittista korruptiota maassamme, on em. lähtökohta osin tietysti myös luonnollinen.

Kuinka moni valtavirrasta erilailla ajatteleva ei halua antaa em. tasoitusta ja menee siksi vastentahtoisesti suuren puolueen ehdokkaaksi?

Toinen erä menee myös saman tien 0-6 status quolle, koska heillä on kaikilla heittää iso budjetti vaalikampanjaansa. Tässä vaiheessa alkaa tulla jo hieman tasa-arvoa niille muutamille haastajille, joilla on repiä jostain yli 20 000 € omaan yritykseensä päästä Arkadianmäelle.

Sitten alkaa kolmas erä ja suomimedia astuu kuvaan!

Voisi kuvitella, että edes kolmannen erän alusta alkaen ottelu lähtisi 0-6, 0-6, (0-0) tilanteesta käyntiin, mutta näin ei toimita Suomessa! Tässä alkaa härmäläinen inhodemokratia toimia aivan uskomattomalla tavalla - suomimedian rooli tuntuu omien kokemusteni valossa ja myös keskustelua seuranneena olevan tappaa viimeinenkin mahdollisuus uusilta vereksiltä voimilta ja ajatuksilta päästä top 200 joukkoon ja siten maamme parlamenttiin!

Helppoa kuin heinänteko - media ei tee "kolmannessa erässä" pääsääntöisesti yhtään mitään!

Täydellinen välinpitämättömyys voi olla joskus myös kaikkein suurinta tietoista ajojahtia! Tai sitten minkä media tekee, se tekee täysin tarkoitushakuisesti pieniä syrjien. Gallupeissa ei ole pienpuoluevaihtoehtoa (ei niitä ole olemassa!) tai vähissä jutuissa taivastellaan miten vaikeaa on pienpuolueen kautta nousta eduskuntaan (älä äänestä pienpuoluetta!) tai pienpuolueille on systeemin armosta oma pienpuoluepäivänsä (eipäs sekoiteta pakkaa!) jne.

Ko. tilanne on toimivan demokratian latistus ja tappio! 

Eikö asian pitäisi olla aivan päinvastoin etenkin sen median osalta, joka "sitoutumaton natsoja" omassa tuutissaan väittää kantavansa? Miksi maamme sitten on täynnä nykysysteemin perseennuolijamediaa, joka vain edesauttaa pysähdystä 0-6, 0-6, (0-4) ja lyö itse viimeiset naulat uusien potentiaalisten yhteiskunnallisten kehittäjien ja visionäärien arkkuun?

En ole katunut hetkeäkään, että annoin sanomalehti Keskisuomalaisen päätoimittaja Pekka Mervolalle potkut uusisuomi.fi blogissani joku aika sitten!

Missä on maamme kehittämisestä aidosti innostunut ja tutkivaan poliittiseen journalismiin kykenevä "sankarimedia"? Sellainen media, joka 0-6, 0-6, (0-0) tilanteessa onkin silmät auki ja korvat höröllään ja haluaisi löytää jotain uutta ja mielenkiintoista? "Jeesusteippimies Hirvimäelläkin" voisi olla tarinansa kerrottavanaan, tiedoksi kaikille hämähäkkimiehen valaa siteeraaville! Entäs tämä, jonka Timo Soinille viime viikolla laitoin?

E-liike.net rakentaa tulevaisuuden johtavaa avointa ja sitoutumatonta kansanliikettä. 

Yhtenä keskeisimmistä teemoistamme haluamme tuoda innovoinnin sisään suomalaiseen yhteiskuntaan paljon laajemmin kuin mitä se nyt on. Tämä asia liittyy paljon myös median rooliin Suomessa. Median hoitaessa oman osuutensa kolmas erä ja sitten koko ottelu voisi tulevaisuudessa hyvinkin alkaa mennä uudistajille aina silloin tällöin? E-liike.net palaa näihin asioihin uusien ehdotusten kera pian - rohkeasti yhteyttä allekirjoittaneeseen "hämähäkkimiehet", miksemme miettisi asiaa yhdessä?

Reilu peli ja paras voittakoon!

Mitä jos tenniksen evoluutio olisi ollut koko ajan samalla tasolla kuin suomalaisen poliittisen päätöksentekokulttuurin evoluutio viimeisen sadan vuoden aikana? Olisiko meillä nykyisenkaltaista satoja miljoonia televisiokatsojia vetävää hieno urheilulajia, jossa oikeasti paras voittaa? Olisiko meillä lajia, jossa pikkupojat ja tytöt samaistuvat sankareihinsa kaikkialla maailmassa ja hakeutuvat intoa täynnä mukaan tennikseen ja kovaan harjoitteluun jo pienestä pitäen?

Entä olisiko John McEnroe aikoinaan päässyt edes kentälle Wimbledonissa? Amerikkalainen, jonka huikea lentopeli ja tempperamentti haastoivat erään pitkätukkaisen takakentällä viihtyvän rauhallisen ruotsalaisen ikimuistettavissa loppuotteluissa, joissa jokainen pelattu piste tuntui vievän koko lajia eteenpäin. 

Tenniksen pyhätössä, jossa kukaan ei ole mestari "until the fat lady sings".

Sisumme on vapautemme! 

27.4.2015

Kalervonkatu, Jyväskylä

Petri Hirvimäki