Frontpage Slideshow | Copyright © 2006-2011 JoomlaWorks Ltd.

UnitasAgendapikkukuva

Unitas kansanliikeen perustajan Petri Hirvimäen yhteiskunnallisen ajattelun perusta.

kokoohjelma

Presidenttihaastattelu 16/16 (kokonaan)

Dosentti291116

1/16 - Unitas ja ehdokkuus

osa2 copy

2/16 - Miten minusta tuli minä?

osa3

3/16 - Isänmaan uusi peli

osa4

4/16 - Väärän pelin synty

osa5

5/16 - Väärän pelin turmio

Yksilö

Ihminen. Oma ainutlaatuinen itsensä. 

Isänmaa

Suomi Finland

Innovatiivisuus

Luovuudesta, yksilön vapaudesta ja riskin-otto-kyvystä kumpuava uutta luova voima.

Petri Hirvimäki

1. kapinallinen

"Petri prinsiippi"

Entä jos yksikään poliitikko ei koskaan tekisi yhtään sellaista päätöstä, jota ei myös henkilökohtaisesti omana itsenään tekisi?

Hyvä vallankumous

Vaihdetaan valtajuoppojen sosiaalikapitalismi (nolla-summa-kakun-jako) sellaiseen, joka toimii ja joka riisuu valtajuopot aseista - kansalaisten, entreprenöörien ja visionäärien "uuteen onnelliseen kapitalismiin". Ylipolitisoituminen loppuu. Huomio asioihin. Kokonaisuus. Kyllä siellä muutama poliitikkokin menee joukossa!

Latistus

Yhteiskunta, jossa ei pärjää yksilönä ellei osaa systeemin sääntöjä hyvin - jatkuessaan aiheuttaa noidankehän, jossa kansa alkaa itse ylläpitämään latistusta.

Sisäinen pakkopaita

Yhteiskunta, jonka kansaa painaa jokin outo möykky.

Systeemi

Vuorovaikutusalusta yksilön ja yhteiskunnan välillä.

Pullamössö

Jotain sellaista yhteiskunnassa, joka on saatu toisten kustannuksella.

Pullamössöeliitti

Pieni sisäpiirin porukka, jolla on yhteiskunnallinen valta Suomessa ja joka ei osaa innovoida - ei aivan kaikki, mutta melkein.

tykkFBneli3

Valtaholisti

"Valtajuoppo". Motivoituu lähes pelkästään puhtaan vallan vuoksi.

Valtaholismi

"Valtajuoppous". Vääränlaisen vallankäytön ilmiö joka johtuu a) 100 vuotta vanhasta poliittisesta päätöksen-teko-mekanismista b) historiasta joka meillä kansakuntana on - kansalaisota, II maailman sota, valvontakomissio, suomettuminen, EU:n huono toteutus jne. Unitas on jo löytänyt lääkkeet tähän. Eli korjataan alusta kuntoon. Yksilötasolla valtajuoppous näkyy yksilön merkityksen mitätöimisenä ja se aiheuttaa ylimääräistä häpeää, kateutta, pelkoa, katkeruutta ja vihaa kanssasisariamme ja veljiämme kohtaan joka päivä arjessamme.  

"Pikku stalinit ja stalinittaret"

Valtajuoppoja systeemin alemmalla tasolla.

Verkostoituminen

"Tietyn pisteen jälkeen kansakunnan innovatiivisyys on kääntäen verrannollinen verkostoitumisen tärkeyteen" (Petri Hirvimäki)

Inhodemokratia

Maa, jossa johtavat puolueet voivat kukin ostaa veronmaksajien rahoilla valtion budjetin kautta lisää valtaa. Maa jossa kukoistaa poliittinen korruptio ja pysähdys. Nolla-summa-kakun-jako-demokratia.

Nollasummakakunjako

Systeemi, jonka jokainen suuri toimija koettaa saada yhteiskunnan kakkulapion heti kun mahdollista ja pitää sen vain itsellään.

Poliittinen korruptio

Valtajuoppouden ja vanhan systeemin ylläpitoa veronmaksajien rahoilla. Täysin laillista touhua!

Väärä kollektiivi

Valtajuopon tärkein työväline, jota valtajuoppo hellii koska se antaa hänelle vallan - johtava puolue, virkamiesbyrokratia, miljoonien EU-hanke jne.

Juhlapuhe

Sanoja ilmassa, joilla ei tarvitse olla mitään tekemistä sen kanssa mitä oikeasti tehdään. kts. "Ajattelematon äänestäjä"

Propaganda

Tilastot ja muut sellaiset, joissa vain muuttujat joita tarvitaan.

Ajattelematon äänestäjä

Antaa valtajuopolle valtakirjan - se mikä näyttää hyvältä ei todellakaan aina ole sitä!

KOmpassipikkukuva

16.4.2015 Petri Hirvimäen haastattelu Radio Kompassissa - 3 klippiä yht 15 min.

AlfaTV

Unitaksen (aik. E-liike.net) perustaja Petri Hirvimäki AlfaTV:n maakunnallisessa vaalitentissä

vaaligalleriavideo

Petri Hirvimäki Ylen vaaligalleriassa

PetriAlex

Uutisia etulinjasta - katso mitä tapahtui kun Petri Hirvimäki ja Alexander Stubb kohtasivat ensimmäistä kertaa 2.3.2015!

Jalatpikkukuva

"P. H. Mäen Jalat" - Petri Hirvimäki ja Steve Jobs haastavat systeemin! 19.2.2015

KaihoPikkukuva2

Vallankumous goes Kävelykatu! (Kaiho Hetkenlaulaja) 8.2.2015

Elvispikkukuva271214

"Elvis The E-liike" - E-liikkeen (nyk. Unitas) videopäiväkirja 27.12.2014

yliopistoYoutube

Vallankumous iskee yliopistoon! - 18.12.2014

Toripuhepikkukuva

E-liike (nyk. Unitas) - What About The Revolution?! - 19.6.2014

UnitasAgendapikkukuva

tykkFBneli3

Iso kiitos, pieni analyysi ja huikea loppukevennys!

(Julkaistu alunperin uusisuomi.fi puheenvuorossa.)

Vaalit on käyty - kansa on puhunut ja pulinat pois? 

Kokoomus väittää, että politiikka on rikki. Ei politiikka ole koskaan rikki ollutkaan vaan päinvastoin politiikka ja politikointi ovat voineet koko ajan erinomaisesti. Uusimpana osoituksena politiikan riemukulusta on se, että eduskuntavaalien 2015 jälkeen vallassa on taas "yllättäen" vanhansäilyttäjäpuolue Keskusta. Isossa kuvassa pekkaa pahempia eivät viime vuosina tosin ole olleet Kokoomus ja demaritkaan, jotka paalupaikkaa myös ovat välillä pitäneet.

Raha, puolue ja politiikan sisäpiirissä mukanaolo ratkaisi  -

uuden innovoinnilla, rohkeudella ja todellisella haastamisella ei niin väliä. Kotimaakunnastani Keski-Suomesta mukaan pääsi ikivanha käpykaarti kokonaisuudessaan. Kosmetiikkana mukaan kiilasi myös nuori politiikan konkari Petri Honkonen, jonka Keskustapuolue katsoi hovikelpoiseksi eduskuntaan näissä vaaleissa nostaa.

Vihreissä vuoro oli Touko Aallolla. Puolue oli se, joka Toukonkin sinne loppupeleissä nosti, onhan Touko peräti Vihreiden varapuheenjohtaja. Toisaalta Vihreitten agenda ei ole sata vuotta vanha eikä perustu aivan samaan inhologiikkaan kuin kolmella suurella. Olen iloinen, että Vihreät kiilasi mukaan nyt ensimmäistä kertaa Keski-Suomesta. 

Se olikin näitten vaalien ainoa positiivinen muutos Keski-Suomessa.

Oma satasen budjettini, mukaantuloni puskista politiikan ulkopuolelta täysin omalla agendalla ja aivan uudella lähestymistavalla haastaen politiikan itsensä, suomalaisen pienpuolueen (Piraattipuolue) listalla jne. ei varmasti ollut lähtökohdiltaan kaikkein helpoin vaaleihin saada suuria äänimääriä heti ensimmäisellä kerralla - mutta mitkä olivat todelliset muut vaihtoehdot?

Piraatit nostivat äänisaalistaan edellisiin vaaleihin reilusti ja se on hyvä demokratian kannalta - numeroitten valossa todelliseksi haastajaksi on Piraateilla silti vielä matkaa.

Kansa on vaaleissa oikeassa sillä tiedolla mitä sille on annettu.

Nyt mentiin näillä ja hyvä niin että yleensä mentiin. Opin paljon. Kampanjan aikana suurin järkytys oli huomata miten toimii media inhodemokratian portinvartijana isänmaassamme. Onneksi olkoon sanomalehti Keskisuomalainen ja olihan Ylelläkin oma haista-paska-ei-tuolla-niin-väliä asenteensa pienpuolueen ehdokasta kohtaan.

Heh, katsoin Ylen galleriasta äsken mikä mies onkaan Petri Honkonen. Hämmästelin suuresti sitä miten voi olla totta, että sama haastattelija keskeyttää E-liike-Hirvimäen noin 20 kertaa ja Keskusta-Honkosta ei kertaakaan? Joku voisi tsekata myös sen kysyykö kukaan Ylen haastattelijoista Keski-Suomessa suoraan Natosta yhdeltäkään Keskustan ehdokkaalta, epäilen että ei - 

tuli vain mieleen. 

Itse en ole yksikseni mitään, mutta Hirvimäki yhdessä oikeitten ihmisten kanssa ja se "hyvä vallankumous" on vain ajan kysymys. E-liike.net vastaa suomalaisen latistuksen ja inhodemokratian haasteeseen jatkossa armottomalla innovoinnilla, jossa katsotaan kuka on kukin myös median kanssa. 

Kiitos kaikille minua Keski-Suomessa, muualla Suomessa ja myös ulkomailla tukeneille ja äänestäneille! 

Jokainen saamani ääni on voitto suomalaiselle demokratialle. Jokainen saamani ääni on minulle henkilökohtaisesti hirvittävän tärkeä. Lupaan jatkossakin tehdä työtä hartiavoimin, jotta isänmaassamme aletaan keskustella oikeista asioista ja että innovointi saadaan mukaan suomalaiseen yhteiskuntaan kaikilla tasoillaan - kyse on vapaudestamme ja onnellisuudestamme. 

Palaan E-liike.net jatkosuunnitelmiin pian ja minuun voi olla yhteydessä milloin tahansa!

Huomenna haastetta persuille!

Sisumme on vapautemme! 

22.4.2015

Kalervonkatu, Jyväskylä

Petri Hirvimäki