Frontpage Slideshow | Copyright © 2006-2011 JoomlaWorks Ltd.

UnitasAgendapikkukuva

Unitas kansanliikeen perustajan Petri Hirvimäen yhteiskunnallisen ajattelun perusta.

kokoohjelma

Presidenttihaastattelu 16/16 (kokonaan)

Dosentti291116

1/16 - Unitas ja ehdokkuus

osa2 copy

2/16 - Miten minusta tuli minä?

osa3

3/16 - Isänmaan uusi peli

osa4

4/16 - Väärän pelin synty

osa5

5/16 - Väärän pelin turmio

Yksilö

Ihminen. Oma ainutlaatuinen itsensä. 

Isänmaa

Suomi Finland

Innovatiivisuus

Luovuudesta, yksilön vapaudesta ja riskin-otto-kyvystä kumpuava uutta luova voima.

Petri Hirvimäki

1. kapinallinen

"Petri prinsiippi"

Entä jos yksikään poliitikko ei koskaan tekisi yhtään sellaista päätöstä, jota ei myös henkilökohtaisesti omana itsenään tekisi?

Hyvä vallankumous

Vaihdetaan valtajuoppojen sosiaalikapitalismi (nolla-summa-kakun-jako) sellaiseen, joka toimii ja joka riisuu valtajuopot aseista - kansalaisten, entreprenöörien ja visionäärien "uuteen onnelliseen kapitalismiin". Ylipolitisoituminen loppuu. Huomio asioihin. Kokonaisuus. Kyllä siellä muutama poliitikkokin menee joukossa!

Latistus

Yhteiskunta, jossa ei pärjää yksilönä ellei osaa systeemin sääntöjä hyvin - jatkuessaan aiheuttaa noidankehän, jossa kansa alkaa itse ylläpitämään latistusta.

Sisäinen pakkopaita

Yhteiskunta, jonka kansaa painaa jokin outo möykky.

Systeemi

Vuorovaikutusalusta yksilön ja yhteiskunnan välillä.

Pullamössö

Jotain sellaista yhteiskunnassa, joka on saatu toisten kustannuksella.

Pullamössöeliitti

Pieni sisäpiirin porukka, jolla on yhteiskunnallinen valta Suomessa ja joka ei osaa innovoida - ei aivan kaikki, mutta melkein.

tykkFBneli3

Valtaholisti

"Valtajuoppo". Motivoituu lähes pelkästään puhtaan vallan vuoksi.

Valtaholismi

"Valtajuoppous". Vääränlaisen vallankäytön ilmiö joka johtuu a) 100 vuotta vanhasta poliittisesta päätöksen-teko-mekanismista b) historiasta joka meillä kansakuntana on - kansalaisota, II maailman sota, valvontakomissio, suomettuminen, EU:n huono toteutus jne. Unitas on jo löytänyt lääkkeet tähän. Eli korjataan alusta kuntoon. Yksilötasolla valtajuoppous näkyy yksilön merkityksen mitätöimisenä ja se aiheuttaa ylimääräistä häpeää, kateutta, pelkoa, katkeruutta ja vihaa kanssasisariamme ja veljiämme kohtaan joka päivä arjessamme.  

"Pikku stalinit ja stalinittaret"

Valtajuoppoja systeemin alemmalla tasolla.

Verkostoituminen

"Tietyn pisteen jälkeen kansakunnan innovatiivisyys on kääntäen verrannollinen verkostoitumisen tärkeyteen" (Petri Hirvimäki)

Inhodemokratia

Maa, jossa johtavat puolueet voivat kukin ostaa veronmaksajien rahoilla valtion budjetin kautta lisää valtaa. Maa jossa kukoistaa poliittinen korruptio ja pysähdys. Nolla-summa-kakun-jako-demokratia.

Nollasummakakunjako

Systeemi, jonka jokainen suuri toimija koettaa saada yhteiskunnan kakkulapion heti kun mahdollista ja pitää sen vain itsellään.

Poliittinen korruptio

Valtajuoppouden ja vanhan systeemin ylläpitoa veronmaksajien rahoilla. Täysin laillista touhua!

Väärä kollektiivi

Valtajuopon tärkein työväline, jota valtajuoppo hellii koska se antaa hänelle vallan - johtava puolue, virkamiesbyrokratia, miljoonien EU-hanke jne.

Juhlapuhe

Sanoja ilmassa, joilla ei tarvitse olla mitään tekemistä sen kanssa mitä oikeasti tehdään. kts. "Ajattelematon äänestäjä"

Propaganda

Tilastot ja muut sellaiset, joissa vain muuttujat joita tarvitaan.

Ajattelematon äänestäjä

Antaa valtajuopolle valtakirjan - se mikä näyttää hyvältä ei todellakaan aina ole sitä!

KOmpassipikkukuva

16.4.2015 Petri Hirvimäen haastattelu Radio Kompassissa - 3 klippiä yht 15 min.

AlfaTV

Unitaksen (aik. E-liike.net) perustaja Petri Hirvimäki AlfaTV:n maakunnallisessa vaalitentissä

vaaligalleriavideo

Petri Hirvimäki Ylen vaaligalleriassa

PetriAlex

Uutisia etulinjasta - katso mitä tapahtui kun Petri Hirvimäki ja Alexander Stubb kohtasivat ensimmäistä kertaa 2.3.2015!

Jalatpikkukuva

"P. H. Mäen Jalat" - Petri Hirvimäki ja Steve Jobs haastavat systeemin! 19.2.2015

KaihoPikkukuva2

Vallankumous goes Kävelykatu! (Kaiho Hetkenlaulaja) 8.2.2015

Elvispikkukuva271214

"Elvis The E-liike" - E-liikkeen (nyk. Unitas) videopäiväkirja 27.12.2014

yliopistoYoutube

Vallankumous iskee yliopistoon! - 18.12.2014

Toripuhepikkukuva

E-liike (nyk. Unitas) - What About The Revolution?! - 19.6.2014

UnitasAgendapikkukuva

tykkFBneli3

Suomipolitiikan Grand Slam by Hirvimäki - II/II

(Julkaistu alunperin uusisuomi.fi puheenvuorossa.)

Tekemättömälle sattuu - vai mitä sanomalehti Keskisuomalainen!

Tämä blogi on innovoinnista, mutta otetaan alkuun - eduskuntavaalit tulossa (Petri Hirvimäki 114, Keski-Suomi). Höyryjä ja paineita on vieläkin päästettävä hieman pihalle, mitä tulee maakunnallisen päämediamme touhuun inhodemokratian portinvartijana täällä Keski-Suomessa.

Demokratian toteutumiseen ja vaaleihin liittyen, olen jo miettinyt kaksikin tapaa, joilla tälläinen mitä media viljelee (siis ei viljele) saadaan helpolla kuriin, jos vain halutaan. Blogia niistä myöhemmin. 

Sanomalehti Keskisuomalaisen erikoistilauksesta olen laittanut juttuvinkin (KSML-X) tämän blogini niihin oivaltaviin kohtiin, joissa on jotain muuta kuin 100 vuotta vanhaa tavaraa uudessa paketissa - olkaa hyvä siellä toimituksessa alkuun 24 uutta juttuvinkkiä vastaisuuden varalle, aloitetaanko jutunteko piankin ensi viikolla? 

Etsin koko ajan ihmisiä, joille on kykyä aivan uuteen ajatteluun ja rohkeutta tekoihin sen mukaan. Uusisuomi.fi puheenvuorot on oiva paikka löytää ihmisiä ympäri Suomen. Emme saa enää pelätä todellista vapauttamme. Reilusti vaan yhteyttä minuun jos iso kuva kohtaa. Vain todellinen muutos merkitsee ja sitä tehdään jatkossakin perustamani E-liike.net kautta. E-liike.net on avoin kansanliike, innovointialusta ja kansanvallan uusi mekanismi suureen muutokseen oikeaan suuntaan. (KSML-1)

"Suomipolitiikan Grand Slam by helvetti, kansalaispalkka, reilu peli & pyhä yksinkertaisuus - osa II/II - käärme, joka syö itse itsensä! (KSML-2)"

Helvetti on kamala paikka, mutta sille kuuluu kuitenkin suuri kunnia ainakin mitä tulee omaan innovointikykyyni - jotkut ihmiset toimivat ääriolosuhteissa ajatus terävämpänä kuin koskaan. Suuri muutos on hyvin kaukana pullamössöstä siksi tarvitsisimme myös päättäjiin ennen muuta niitä ihmisiä, jotka ovat joutuneet elämässään koville - kaikkein parasta uuden oivaltamisen kannalta jos on saanut turpaan juuri siltä jota yrittää muuttaa, "nykysysteemiltä"! (KSML-3)

Alla esitetty pohjautuu E-liike.net agendaan "Eläköön kansalaispalkka, vapaus ja hyvä vallankumous! (KSLM-4)" 

Luomiani uusia käsitteitä kuten "väärä kollektiivi (KSML-5)"jne. löytää E-liike.net kotisivun vasemmasta paneelista. Nyt puhutaan vaikutuksiltaan "sadan biotuotetehtaan" veroisesta jutusta kansantalouteen ja sen kilpailukykyyn ja ihmisen todellisesta vapaudesta ja siitä, että yksilön on oltava tuhat kertaa tärkeämpi kuin systeemi! Pyörää ei keksitä tässä enää uudestaan (se oli syksyllä 2014), mutta asia rajataan isosta visiosta nykypolitiikalle ja pääpuolueille sopivaksi liittää vaikka seuraavaan hallitusohjelmaan - takapuoli penkkiin, pidä kiinni nyt mennään! 

I) SUURIN ONGELMAMME ON "VALTAHOLISMI (KSML-6)"

Vakava valtaholismi (kts. blogini I/II) johtuu a) maamme historiallisesta kehityksestä (KSML-7) alkaen aina kansalaissodan traumoista ja b) nykyoloissa huonosti toimivasta yhteiskunnallisesta päätöksentekomekanismista tai -alustasta ja jota pitää siksi säätää (kts. E-liike.net agenda KSML-8)

 1. Yllä kuvattu tilanne nostaa valtaholisteja ylimmiksi päättäjiksi
 2. mikä aiheuttaa kokonaisuuden kannalta tuhoisia päätöksiä eli "nollasummakakunjakoa"
 3. mikä on rakentanut ylipolitisoituneen "nykysysteemin" täynnä monimutkaisia, tehottomia ja epätasa-arvoisia virkamiesbyrokratioita ja poliittista korruptiota, jolla "ostetaan" lisää valtaa (KSML-9)
 4. Saaste on valunut ylipolitisoitumisen kautta kaikkialle ja jokaisen yksilön arkeen latistaen ja vieden luovuutemme ja rohkeutemme - yksilön kokema "systeemistressi" (KSML-10)
 5. Kahdesta edellisestä aiheutuu se, että Suomi ei ole oikeasti innovatiivinen maa vaan hyvin kaukana potentiaalistaan, vaikka propaganda muuta yrittää väittää - (KSML-11)
 6. Yksilö kärsii sekä taloudellisesti (kansantalous myös), että henkisesti (alkoholismi, masennus, itsemurhat) systeemi porskuttaa - Suomi on väärien virkamiesten ja poliitikkojen paratiisi (KSML-12)
 7. Kierre ruokkii itse itseään (nykysysteemi aiheuttaa vastakkainasettelua toisiamme vastaan) ja ylläpitää vahvaa epäinhimillistä systeemiä ja inhodemokratiaa (KSML-13)

II) TEMPPU JA MITEN SE TEHDÄÄN

Ensimmäinen asia on ymmärtää, että suomipolitiikan nykymeno on kokonaisuuden raiskausta pahimmillaan (KSML-14). Toinen asia on ymmärtää, että systeemi ei osaa muuttaa itse itseään - pääpuolueet eivät tosissaan haasta toisiaan, koska eivät ole valmiita "luopumaan" omastaan kokonaisuuden hyväksi (KSML-15). Kolmas asia on ymmärtää, että "syyllinen" on viimekädessä vaaleissa ajattelematon äänestäjä, koska hän äänestää aina sitä, joka eniten tuntuu lupaavan etuja äänestäjälle itselleen. 

 1. Innovoidaan kokonaisuus kuntoon ensin paperille ajatuksen tasolla - tehty jo! Lue agendamme luku 6 "Kymmenen askelta vapauteen!" Siinä on otettu eväät pois valtaholisteilta (puolueet, väärät virkamiehet, ja pullamössö yksityisellä puolella).
 2. Tulemana on, että systeemi alkaa tuottaa asiaosaajia ja visionäärejä päätöksen teon huipulle (niitä "politiikan steve jobseja" KSML-16) Ei innovointi aina niin kummoista nokkeluutta vaadi, kunhan ei vain pidä mitään pyhänä. Esim. sovitaan, että vain pääministeri ja ulkoministeri voivat olla puolueista ja lopuista laitetaan ilmoitus lehteen - jo loppui 10 vuoden sote-teatterit!
 3. Ei yritetäkään puolueitten kautta normaalisti muuttaa mitään vaan pakotetaan ne muutokseen - kansanliike, joka alkaa luoda painetta puolueille ja pystyy keräämään porukkaa aivan kaikkialta - E-liike.net.(KSML-17)
 4. Ollaan realisteja! Eli ei ole kenties nopeasti ainakaan mahdollista saada ministereitä jäsenkirjattomiksi jne. Öljytään kone ja jekutetaan niin sillä saadaan jo hyvin paljon aikaiseksi aika nopeastikin
 5. Muutoksen moottoriöljy on maailman paras E-liikkeen kansalaispalkkamalli (800 aikuiset / 400 lapset puhtaana käteen), joka ei ole rakennettu vanhan systeemin päälle kuten Vihreitten perustulomalli, (ja joka nimenä on mielestäni latistavan oloinen)
 6. E-liike.net kutsuu kaikkia mukaan uuteen ajatteluun, jossa "kansalaispalkka" (tällä nimellä) on se mekanismi, joka mahdollistaa muutoksen läpiviemisen myös neljälle suurelle ja myös saa ajattelemattoman äänestäjän vihdoinkin ajattelemaan (porkkanan kautta) myös kokonaisuutta! (ksml-18)
 7. Samalla tehdään iso muutos, jossa putsataan kaikki roskat ja poliittisen korruption mekanismit pois jokaiselta puolueelta! Tekesit, ely-tuet, maataloustuki uuteen tarkasteluun, ay-liikkeen vääränlainen valta pois jne! (ksml-19)

Kokoomus on kapitalismin sossu! Demarit vie suomalaisen työn Kiinaan! Keskusta on maaseudun suuri latistus! - eli isot puolueet ovat vuonna 2015 menettäneet käsityksen perustehtävästään! Simsalabim - jekku tulee tässä: "Käärme, joka syö itse itsensä" (KSML-20):

Alexander Stubb -

se mitä Hirvimäki on kanssasi puhunut ja viime syksynä kirjoitellutkin TEKES:stä ja kasvuyrittäjyyden keskitysleireistä on aivan totta. Sinulle riittää vain yksi kysymys jos juttelet kanssani ja muutat mielipidettäsi asiassa! Alex, haluathan olla sankari ja rakentaa paremman Kokoomuksen? Vapauttaa kasvuyrittäjyyden keskitysleirin porukan rakentamaan maatamme ja tuoda uutta kansainvälistä kasvurahaa Suomeen? Haastetaan samalla Keskusta ja Demarit! (KSML-21)

Antti Rinne -

kun ei ole joustoa niin sitten menee työ Kiinaan. Katso demareittan kannatusta - moniko vielä on töissä siellä tehtaalla? Anna kansalaispalkalle mahdollisuus 500 päiviltä tippuneille ja nuorille jne! Antti - haluathan olla sankari ja rakentaa paremman SDP:n? Haastetaan samalla Keskusta ja Kokoomus! (KSML-22)

Juha Sipilä -

mieti millainen mahdollisuus löytää uudestaan Suomalaisen maaseudun into ja innovatiivisyys - lastenteko ja mailla asuminen on mukavaa kun saa maailman parasta kansalaispalkkaa, tukilomakkeet voi heittää saunan uuniin! Kansalaispalkan kautta voi alkaa miettiä elämäänsä maaseudulla aivan uudessa valossa mitä tulee mahdollisuuksiin ja innovointiin! Juha - haluathan olla sankari ja rakentaa paremman Keskustan? Haastetaan samalla Kokoomus ja Demarit! (KSML-23)

Timo Soini - Timo miten minusta tuntuu, että pääsit jo jyvälle ;-) ? 

Täytyy oikein tarkistaa mitä olen kirjoittanut - helvetti... joo, kansalaispalkka, joo.. reilupeli - jokainen tajuaa, että jos meillä on hyvä perusturva ja samalla toimii markkinatalous eli oikeasti parhaat voittavat niin se on se millä hyvinvointimme maksamme... joo.. yksinkertaisuus... selvähän se... joo..!

III) GRAND SLAM - KÄÄRME ON HÄVINNYT! HYVÄ SUOMI!

Last but not least - E-liike.net / Hirvimäki olen tämän ajattelun kantaisä Suomessa ja hävetköön se, joka ei muista miestä mainita kun asiasta puhuu sillä logiikalla mitä nyt esitin. Vihreitten perustulomalli on vanhan päälle rakennettu ja sitä kautta menettäisimme momentumin uudistaa kerralla rakenteita enemmän. Otetaan yhteiskunnalliseen keskusteluun "E-liikkeen kansalaispalkkamalli" ja hiotaan sitä yhdessä lisää!

E-liikkeen kansalaispalkkamalli on yhtäkun yllä esittämäni logiikka, jossa kansalaispalkkaa käytetään hyväksi moottoriöljynä kaikin puolin systeemin isoon remonttiin, jotta saamme yksinkertaisen ja tasa-arvoisen reilun pelin alustan Suomeen!

Olen haastanut itseäni ja perhettäni valtavilla uhrauksilla, jotta isänmaani pääsisi yli "sadan vuoden taakastaan". Minusta tuntuu aivan vilpittömästi, että minulla olisi maalleni paljon annettavaa isänmaamme tulevaisuuden perusteitten rakentamistyössä.

Haastan herrat ja rouvat puoluejohtajat ja kaikki isänmaamme asiaa ajavat! 

Oikeasti huikea mahdollisuus Suomelle päästä uudelle tasolle! Olen käytettävissä tämän uuden ajattelun saamisessa käytäntöön kävi vaaleissa miten kävi, olkaa yhteyksissä!

Ja nyt vielä sunnuntaiseen vaaliturnaukseen - Hirvimäki 114 ei näpertele!

Tule mukaan suomalainen! Keskisuomalainen äänestä rohkeasti minua jäsenkirjoista välittämättä sillä nyt on paikka, josta selvitään vain innovoimalla alustat kuntoon ja se vaatii aivan uutta ajattelua! Anna mennä somessa ja jaa uusisuomi.fi kirjoitustuksiani ja vinkkaa miehestä nimeltään Petri Hirvimäki 114 Keski-Suomi, kiitos. Jos haluat, että Suomi säästyy kymmenen vuoden NATO-selvitykseltä (vrt. Sote) niin vilkaisepa tätä! Myös tämä Youtube-video, jossa myös perheeni on mukana voisi olla hauska juttu jakaa eteenpäin?

Kiri, kiri, kiri ja havuja perkele!

Sisumme on vapautemme!

17.4.2015

Kalervonkatu, Jyväskylä

Petri Hirvimäki

(114, Pir. sit. Keski-Suomi)