Frontpage Slideshow | Copyright © 2006-2011 JoomlaWorks Ltd.

UnitasAgendapikkukuva

Unitas kansanliikeen perustajan Petri Hirvimäen yhteiskunnallisen ajattelun perusta.

kokoohjelma

Presidenttihaastattelu 16/16 (kokonaan)

Dosentti291116

1/16 - Unitas ja ehdokkuus

osa2 copy

2/16 - Miten minusta tuli minä?

osa3

3/16 - Isänmaan uusi peli

osa4

4/16 - Väärän pelin synty

osa5

5/16 - Väärän pelin turmio

Yksilö

Ihminen. Oma ainutlaatuinen itsensä. 

Isänmaa

Suomi Finland

Innovatiivisuus

Luovuudesta, yksilön vapaudesta ja riskin-otto-kyvystä kumpuava uutta luova voima.

Petri Hirvimäki

1. kapinallinen

"Petri prinsiippi"

Entä jos yksikään poliitikko ei koskaan tekisi yhtään sellaista päätöstä, jota ei myös henkilökohtaisesti omana itsenään tekisi?

Hyvä vallankumous

Vaihdetaan valtajuoppojen sosiaalikapitalismi (nolla-summa-kakun-jako) sellaiseen, joka toimii ja joka riisuu valtajuopot aseista - kansalaisten, entreprenöörien ja visionäärien "uuteen onnelliseen kapitalismiin". Ylipolitisoituminen loppuu. Huomio asioihin. Kokonaisuus. Kyllä siellä muutama poliitikkokin menee joukossa!

Latistus

Yhteiskunta, jossa ei pärjää yksilönä ellei osaa systeemin sääntöjä hyvin - jatkuessaan aiheuttaa noidankehän, jossa kansa alkaa itse ylläpitämään latistusta.

Sisäinen pakkopaita

Yhteiskunta, jonka kansaa painaa jokin outo möykky.

Systeemi

Vuorovaikutusalusta yksilön ja yhteiskunnan välillä.

Pullamössö

Jotain sellaista yhteiskunnassa, joka on saatu toisten kustannuksella.

Pullamössöeliitti

Pieni sisäpiirin porukka, jolla on yhteiskunnallinen valta Suomessa ja joka ei osaa innovoida - ei aivan kaikki, mutta melkein.

tykkFBneli3

Valtaholisti

"Valtajuoppo". Motivoituu lähes pelkästään puhtaan vallan vuoksi.

Valtaholismi

"Valtajuoppous". Vääränlaisen vallankäytön ilmiö joka johtuu a) 100 vuotta vanhasta poliittisesta päätöksen-teko-mekanismista b) historiasta joka meillä kansakuntana on - kansalaisota, II maailman sota, valvontakomissio, suomettuminen, EU:n huono toteutus jne. Unitas on jo löytänyt lääkkeet tähän. Eli korjataan alusta kuntoon. Yksilötasolla valtajuoppous näkyy yksilön merkityksen mitätöimisenä ja se aiheuttaa ylimääräistä häpeää, kateutta, pelkoa, katkeruutta ja vihaa kanssasisariamme ja veljiämme kohtaan joka päivä arjessamme.  

"Pikku stalinit ja stalinittaret"

Valtajuoppoja systeemin alemmalla tasolla.

Verkostoituminen

"Tietyn pisteen jälkeen kansakunnan innovatiivisyys on kääntäen verrannollinen verkostoitumisen tärkeyteen" (Petri Hirvimäki)

Inhodemokratia

Maa, jossa johtavat puolueet voivat kukin ostaa veronmaksajien rahoilla valtion budjetin kautta lisää valtaa. Maa jossa kukoistaa poliittinen korruptio ja pysähdys. Nolla-summa-kakun-jako-demokratia.

Nollasummakakunjako

Systeemi, jonka jokainen suuri toimija koettaa saada yhteiskunnan kakkulapion heti kun mahdollista ja pitää sen vain itsellään.

Poliittinen korruptio

Valtajuoppouden ja vanhan systeemin ylläpitoa veronmaksajien rahoilla. Täysin laillista touhua!

Väärä kollektiivi

Valtajuopon tärkein työväline, jota valtajuoppo hellii koska se antaa hänelle vallan - johtava puolue, virkamiesbyrokratia, miljoonien EU-hanke jne.

Juhlapuhe

Sanoja ilmassa, joilla ei tarvitse olla mitään tekemistä sen kanssa mitä oikeasti tehdään. kts. "Ajattelematon äänestäjä"

Propaganda

Tilastot ja muut sellaiset, joissa vain muuttujat joita tarvitaan.

Ajattelematon äänestäjä

Antaa valtajuopolle valtakirjan - se mikä näyttää hyvältä ei todellakaan aina ole sitä!

KOmpassipikkukuva

16.4.2015 Petri Hirvimäen haastattelu Radio Kompassissa - 3 klippiä yht 15 min.

AlfaTV

Unitaksen (aik. E-liike.net) perustaja Petri Hirvimäki AlfaTV:n maakunnallisessa vaalitentissä

vaaligalleriavideo

Petri Hirvimäki Ylen vaaligalleriassa

PetriAlex

Uutisia etulinjasta - katso mitä tapahtui kun Petri Hirvimäki ja Alexander Stubb kohtasivat ensimmäistä kertaa 2.3.2015!

Jalatpikkukuva

"P. H. Mäen Jalat" - Petri Hirvimäki ja Steve Jobs haastavat systeemin! 19.2.2015

KaihoPikkukuva2

Vallankumous goes Kävelykatu! (Kaiho Hetkenlaulaja) 8.2.2015

Elvispikkukuva271214

"Elvis The E-liike" - E-liikkeen (nyk. Unitas) videopäiväkirja 27.12.2014

yliopistoYoutube

Vallankumous iskee yliopistoon! - 18.12.2014

Toripuhepikkukuva

E-liike (nyk. Unitas) - What About The Revolution?! - 19.6.2014

UnitasAgendapikkukuva

tykkFBneli3

Hirvimäki 114, inhodemokratia & sankarimedia Keskisuomalainen!?

(Julkaistu alunperin uusisuomi.fi puheenvuorossa.)

Pojasta se polvi paranee, sanotaan?

Isäni, kuvanveistäjä Veikko Hirvimäki, on aina ollut median lemmikki. Oheisessa kuvassa olen joskus vuonna 1967 sanomalehti Keskisuomalaisessa julkaistussa kuvassa isäni, äitini ja kaksoisveljeni kanssa. Itseoppinut "syntymähumalainen" luova nero, uurastaja ja maailmanluokan taiteilija. Hän on jo pitkään asunut Sveitsissä, mutta silti puolet vanhemmasta väestä osaa yhdistää hänet minuun mitä kampanjani aikana olen ihmisten kanssa jutellut Keski-Suomessa. Isäni haastaa olemassaolevaa veistoksillaan ja taiteellaan -

siinä missä poika 2000-luvun Suomessa haastaa sanoillaan.

Soitin eilen sanomalehti Keskisuomalaisen päätoimittaja Pekka Mervolalle juttuasioissa. Juttu tai jopa useampia yhteiskunnallisesti hyvin tärkeistä ja myös lukijoita kiinnostavista asioista maakunnan ykkösmediaan kun on jäänyt Keskisuomalaiselta monista pyynnöistä huolimatta tekemättä - jo 4 kk ajan ja ilmeisen tarkoitushakuisesti. Aivan sama tarina samoine selityksineen koskee myös kaupunkilehti Suur-Jyväskylää, joka sekin kuuluu Keskisuomalainen konserniin. Politiikka by sydän, sisu ja maalaisjärki - periksi ei anneta, mutta ei se tämäkään yhteydenotto mikään menestys ollut.

Päätoimittaja Mervola muistaa eilisen puheluni kenties pidempäänkin?

Olen sitoutumattoman ja avoimen kansanliikeen, E-liike.net, perustaja ja Piraattien listalla sitoutumaton kansanedustajaehdokas. Kun elämänsä mittaisen lainsuojattomuuden jälkeen löytää itsensä haastamasta 110 % lasissa paitsi systeemiä myös itseään, on väärä mies enää ketään nöyristelemään. En tiedä mikä on ajatuksenjuoksusi täsmällisesti, päätoimittaja Mervola, mutta jos kykenee äärimmäisessä paineessa, oman kokemuksensa ja valtavan ajatustyön jälkeen heittämään peliin jotain tällaistä -

on kunnioitus tullut sen jälkeen jokaiselta asiaani tutustuneelta, myös esimieheltäsi!

Visioni on, että hiekanjyvätasolta, tarpeesta syntynyt sitoutumaton ja avoin kansanliike on ainoa mahdollisuus lopettaa valtaholismi ja ylipolitisoituminen isänmaassamme ja haastaa epäinhimillinen nykysysteemi ja sen nollasummakakunjako ja kansalaisia eriarvoistava puoluediktatuuri. Valtapuolueet ovat epäonnistuneet räikeästi tehtävässään - Suomessa rehottaa maailmanluokan poliittinen korruptio, jossa jokaisella valtapuolueella on oma kuppausmekanisminsa ja virkamiespömpöösinsä likaisen työn tekemiseen.

Suomalaisesta hyvinvointiyhteiskunnasta on tulossa kaikkien aikojen puhallus!

Luulo ei ole tiedon väärti, mutta luuleminen on paljon vähemmän kivuliasta kuin tietäminen silloin kun toimintamalli on päätetty jo etukäteen. Päätoimittaja Mervola - voit lohduttautua sillä, että kokemukseni mukaan et poikkea linjasta, jolla maamme päämedia vuonna 2015 "edesauttaa yhteiskunnallista innovointia". Myöskään asia ei koske vain vapaustaistelija Hirvimäkeä, vaan kaikkia pienpuolueita ja omilla listoillaan eduskuntavaaleissa yrittäviä -

kaikkia niitä urhoolisia, jotka yrittävät päästä läpi suomalaisen inhodemokratian portinvartijoitten!

Kahvilassa radio huutaa: "Sipilän Juha tässä terve, laitetaan yhdessä Suomi kuntoon!" Miten media, joka väittää itseään puolueettomaksi, on niin rähmällään pääsemään kaikin keinoin mukaan näiden +100 vuotta vanhojen "yhdessä kuntoonlaittajien" kokkareisiin? 

Keskisuomalainen on perinteisesti ollut keskustapuolueen oma lehti ja eiköhän se ole sitä vieläkin - ainakin silloin kun Keskusta rynnii gallupeissa pääministeripuolueeksi? Ai eikö? Ainakin Keskisuomalainen on tässäkin samaa gategoriaa kuin moni muukin Suomessa itseään "puolueettomaksi" tituleeraava median edustaja - ei ole puolueetonta se, että on valtaa pitävien puolella!

Jo kuluttajansuojan vuoksi natsat pois ja äkkiä!

Mitä yhdestä Hirvimäestä! Eikö se ollutkaan ihan harmiton tapaus tämä Hirvimäki? Kyllä hätä keinot keksii - ollaan hiljaa, ei tutustuta asiaan, luullaan lisää, kerrotaan että, sori, sama kohtelu kaikille jne. Yhdenkään valtapuolueen kautta tulevan ehdokkaan ei tarvitse kärsiä tälläisestä, muilla ei niin väliä. Sen ainoan kerran kun Keskisuomalainen kesäkuussa 2014 E-liikkeestä uutisoi vaikutus oli, että torille kerääntyi sinnekin porukkaa kuuntelemaan puhettani saati että ihmiset myös huomasivat lehtijutun.

Miten uutisointi loppui kun Hirvimäestä tulikin kansanedustajaehdokas?

Ja myös E-liike.net todellakin alkoi hioutua mielenkiintoiseksi jutuksi kaiken kaikkiaan loppuvuodesta 2014 sai lihan luittensa ympärille jne. Kesäkuun 2014 jälkeen on tapahtunut valtavasti asioita ja aivan minimi tiedotuksella, lehden perustehtävällä siitä mitä tapahtuu, olisin todennäköisesti menossa heittämällä sinne eduskuntaan. Rahaakin voisi olla laarissa jne. Juuri tätä paskaa minä, rohkea, luova, ahkera ja itsenäisesti toimimaan kykenevä ihminen olen isänmaassani saanut silmilleni koko aikuisen elämäni ja kaikkein eniten silloin kun on varmasti yrittänyt parhaansa, ylittänytkin itsensä - 

onneksi olkoon ei riviäkään missään, "mission accomplished" sanoisi amerikkalainen!

Onneksi olkoon päätoimittaja Pekka Mervola - Hirvimäki, sossun luukulle perheensä kanssa pudonnut onneton looseri, joka yrittää kauheasti eikä koskaan opi miten tässä maassa pitää toimia jotta menestyy. Ei sellaisen piipitystä jaksa kukaan kuunnella. 

Sinulla on valtavasti ihmisiä ympärilläsi, jotka tukevat sinua jos ei muuta niin omien intressiensä ajamiseen. Voithan olla maailman paras seurapiirimieskin ja hyvää juttuseuraakin, en tiedä kun en tunne sinua, eli moni tykkää sinusta kenties aivan ihmisenäkin - yhtäkaikki Suomi on täynnä kaltaisiasi, jotka eivät tiedä mitään siitä mitä maassa tapahtuu tai tietävät, mutta eivät anna sen häiritä omaa erinomaisuuttaan.

Välinpitämättömyyttäsi et saa minulta anteeksi! 

Lohduttaudu taas sillä, että se et ole pelkkä sinä. Jos minulla olisi valta antaisin välittömästi kenkää kaltaisillesi ihmisille, jotka osaltaan ylläpitävät isänmaassamme pesivää hirvitystä ja jotka etulinjassa ajavat kaikkein parhaita veljiämme ja siskojamme marginaaliin, osan muuttamaan maasta, osan jopa tekemään lopullisen ratkaisunsa viimeisessä epätoivossaan - etenkin ne "suomen stevejobsit" (tai vaikka neljäsosat) joista olen kovasti kirjoittanut. Tunnethan Steve Jobsin?

Kyselit puhelimessa onko joku muukin innostunut E-liikkeestä tai yleensä Hirvimäestä? 

Käypä katsomassa täällä ja vinkkinä, että yksi tukijoistani on tehnyt vuosia töitäkin sille Amerikan Steve Jobsille itselleen 80-luvun alussa suoraan hänen alaisuudessaan - se on hän missä on englantia ja sana "vision" kommentin kohdalla. Vielä meillä ei ole omaa jäsenvastaavaa tässä kansanliikeessä, joka näitä organisoi, lähdetkö sellaiseksi?

Se että päätoimittajatason ihminen kyselee vaikka tavaraa on internet pullollaan osoittaa, että ei luota itseensä ja omaan arviointikykyynsä asian suhteen. Miten sellainen voi olla maakunnan ykköslehden päätoimittaja? Tai kun pyytämällä pyydän sinua tutustumaan asiaan et sitä ilmeisestikään ole tehnyt, tarkoitushakuisesti otaksun? Alatko jo pikkuhiljaa tajuta mitä jutuillani tarkoitan, ja mikä on logiikkani?

Missä on suomalaisen poliittisen median ruohonjuuritason tutkiva journalismi ja intohimo löytää uusia kykyjä? 

Entä jos jossain systeemin ulkopuolella tapahtuukin asioita, joilla voisi olla kaikkein eniten tekemistä sen kanssa miten maamme nykyisestä alennustilastaan selviää? Entä jos Arkadianmäen, muutaman yliopiston ja keskusjärjestön tai päätoimittajien, uutispäälliköitten ja kolumnistien tai edes bisnespuolen sisäpiirin ajattelu ei yllä lähellekään sitä tasoa mitä tämä maa vuonna 2015 kaipaa - 

entä jos totuus olisikin kokonaan jossain muualla kuin siellä missä menestys tulee siitä, että osaa pelata parhaiten väärää peliä? 

Suomalaisen inhodemokratian auto vuosimallia 2015 on väärä kollektiivi eli johtava suomalainen puolue, moottorina valtaholismi, media sen renkaat, bensatankissa ajattelematon äänestäjä - rattia sillä ei olekaan. Viimeisten kokemusteni myötä olen alkanut antaa sanalle inhodemokratia laajempaa merkitystä yli sen viittaamiseen pelkästään demokratian toimimattomuuteen.

Todellinen inhodemokratia alkaa enemmän ja enemmän hahmottua minulle sellaisena, jossa asioilla ei ole oikeasti edes väliä toimivatko ne vai eivät kunhan vallassa ja sisäpiirin pullamössössä köllötellään. 

Suomi ei ole innovatiivinen eikä onnellinen maa lainkaan sillä tasolla mihin sillä olisi potentiaalia, mutta mikään ei jatku ikuisesti etenkään näillä taloudellisilla resurseilla. Suuntana on joko korjausliike oikeaan suuntaan jota Hirvimäki ja E-liike.net ajaa voimakkaasti ("onnellinen kapitalismi" voisi olla hyvä työnimi), toinen skenaario on paljon huonompi - turhautuminen menee kadulle ja meillä on Venäjä pian sponsorina mukana kääntämässä autoja nurin ja Suomesta tulee poliisivaltio. Onhan se toimiva juttu monelle valtaholistille sekin...

Kamerat esiin ja punaista mattoa alle kaikki suomalaiset sankarimediat jos niitä jossain on - Hirvimäki tulee taas!

Tuleva postaukseni Suomipolitiikan Grand Slam by Hirvimäki - osa II/II on veretseisauttava looginen ja kansantajuinen "jekku isänmaalle", jossa pyörää ei onneksi tarvitse keksiä uudestaan koska se keksittiin jo viime syksynä. Esitellen agendamme keihäänkärjen hieman uudella tavalla siihen miten maa viedään 2000-luvulle lyhyesti ja positiivisesti pääpuolueet haastaen. Se voisi hyvin se osa seuraavasta hallitusohjelmasta, jossa ei keskitytä siihen onko joku luku 4,5 vai peräti 6 - 

nyt puhutaan vaikutuksiltaan "sadan biotuotetehtaan" veroisesta jutusta kansantalouteen ja sen kilpailukykyyn!

Tule mukaan suomalainen! Keskisuomalainen äänestä rohkeasti minua jäsenkirjoista välittämättä sillä nyt on paikka, josta selvitään vain innovoimalla alustat kuntoon ja se vaatii aivan uutta ajattelua! Anna mennä somessa ja jaa kirjoitustuksiani. Jos haluat, että Suomi säästyy kymmenen vuoden NATO-selvitykseltä (vrt. Sote) niin vilkaisepa tätä! Myös tämä Youtube-video, jossa myös perheeni on mukana voisi olla hauska juttu jakaa eteenpäin?

Kiri, kiri, kiri ja havuja perkele!

Sisumme on vapautemme!

14.4.2015

Kalervonkatu, Jyväskylä

Petri Hirvimäki

(114, Pir. sit. Keski-Suomi)