Frontpage Slideshow | Copyright © 2006-2011 JoomlaWorks Ltd.

UnitasAgendapikkukuva

Unitas kansanliikeen perustajan Petri Hirvimäen yhteiskunnallisen ajattelun perusta.

kokoohjelma

Presidenttihaastattelu 16/16 (kokonaan)

Dosentti291116

1/16 - Unitas ja ehdokkuus

osa2 copy

2/16 - Miten minusta tuli minä?

osa3

3/16 - Isänmaan uusi peli

osa4

4/16 - Väärän pelin synty

osa5

5/16 - Väärän pelin turmio

Yksilö

Ihminen. Oma ainutlaatuinen itsensä. 

Isänmaa

Suomi Finland

Innovatiivisuus

Luovuudesta, yksilön vapaudesta ja riskin-otto-kyvystä kumpuava uutta luova voima.

Petri Hirvimäki

1. kapinallinen

"Petri prinsiippi"

Entä jos yksikään poliitikko ei koskaan tekisi yhtään sellaista päätöstä, jota ei myös henkilökohtaisesti omana itsenään tekisi?

Hyvä vallankumous

Vaihdetaan valtajuoppojen sosiaalikapitalismi (nolla-summa-kakun-jako) sellaiseen, joka toimii ja joka riisuu valtajuopot aseista - kansalaisten, entreprenöörien ja visionäärien "uuteen onnelliseen kapitalismiin". Ylipolitisoituminen loppuu. Huomio asioihin. Kokonaisuus. Kyllä siellä muutama poliitikkokin menee joukossa!

Latistus

Yhteiskunta, jossa ei pärjää yksilönä ellei osaa systeemin sääntöjä hyvin - jatkuessaan aiheuttaa noidankehän, jossa kansa alkaa itse ylläpitämään latistusta.

Sisäinen pakkopaita

Yhteiskunta, jonka kansaa painaa jokin outo möykky.

Systeemi

Vuorovaikutusalusta yksilön ja yhteiskunnan välillä.

Pullamössö

Jotain sellaista yhteiskunnassa, joka on saatu toisten kustannuksella.

Pullamössöeliitti

Pieni sisäpiirin porukka, jolla on yhteiskunnallinen valta Suomessa ja joka ei osaa innovoida - ei aivan kaikki, mutta melkein.

tykkFBneli3

Valtaholisti

"Valtajuoppo". Motivoituu lähes pelkästään puhtaan vallan vuoksi.

Valtaholismi

"Valtajuoppous". Vääränlaisen vallankäytön ilmiö joka johtuu a) 100 vuotta vanhasta poliittisesta päätöksen-teko-mekanismista b) historiasta joka meillä kansakuntana on - kansalaisota, II maailman sota, valvontakomissio, suomettuminen, EU:n huono toteutus jne. Unitas on jo löytänyt lääkkeet tähän. Eli korjataan alusta kuntoon. Yksilötasolla valtajuoppous näkyy yksilön merkityksen mitätöimisenä ja se aiheuttaa ylimääräistä häpeää, kateutta, pelkoa, katkeruutta ja vihaa kanssasisariamme ja veljiämme kohtaan joka päivä arjessamme.  

"Pikku stalinit ja stalinittaret"

Valtajuoppoja systeemin alemmalla tasolla.

Verkostoituminen

"Tietyn pisteen jälkeen kansakunnan innovatiivisyys on kääntäen verrannollinen verkostoitumisen tärkeyteen" (Petri Hirvimäki)

Inhodemokratia

Maa, jossa johtavat puolueet voivat kukin ostaa veronmaksajien rahoilla valtion budjetin kautta lisää valtaa. Maa jossa kukoistaa poliittinen korruptio ja pysähdys. Nolla-summa-kakun-jako-demokratia.

Nollasummakakunjako

Systeemi, jonka jokainen suuri toimija koettaa saada yhteiskunnan kakkulapion heti kun mahdollista ja pitää sen vain itsellään.

Poliittinen korruptio

Valtajuoppouden ja vanhan systeemin ylläpitoa veronmaksajien rahoilla. Täysin laillista touhua!

Väärä kollektiivi

Valtajuopon tärkein työväline, jota valtajuoppo hellii koska se antaa hänelle vallan - johtava puolue, virkamiesbyrokratia, miljoonien EU-hanke jne.

Juhlapuhe

Sanoja ilmassa, joilla ei tarvitse olla mitään tekemistä sen kanssa mitä oikeasti tehdään. kts. "Ajattelematon äänestäjä"

Propaganda

Tilastot ja muut sellaiset, joissa vain muuttujat joita tarvitaan.

Ajattelematon äänestäjä

Antaa valtajuopolle valtakirjan - se mikä näyttää hyvältä ei todellakaan aina ole sitä!

KOmpassipikkukuva

16.4.2015 Petri Hirvimäen haastattelu Radio Kompassissa - 3 klippiä yht 15 min.

AlfaTV

Unitaksen (aik. E-liike.net) perustaja Petri Hirvimäki AlfaTV:n maakunnallisessa vaalitentissä

vaaligalleriavideo

Petri Hirvimäki Ylen vaaligalleriassa

PetriAlex

Uutisia etulinjasta - katso mitä tapahtui kun Petri Hirvimäki ja Alexander Stubb kohtasivat ensimmäistä kertaa 2.3.2015!

Jalatpikkukuva

"P. H. Mäen Jalat" - Petri Hirvimäki ja Steve Jobs haastavat systeemin! 19.2.2015

KaihoPikkukuva2

Vallankumous goes Kävelykatu! (Kaiho Hetkenlaulaja) 8.2.2015

Elvispikkukuva271214

"Elvis The E-liike" - E-liikkeen (nyk. Unitas) videopäiväkirja 27.12.2014

yliopistoYoutube

Vallankumous iskee yliopistoon! - 18.12.2014

Toripuhepikkukuva

E-liike (nyk. Unitas) - What About The Revolution?! - 19.6.2014

UnitasAgendapikkukuva

tykkFBneli3

Suomipolitiikan Grand Slam by Hirvimäki - I/II


(Julkaistu alunperin uusisuomi.fi puheenvuorossa.)

Hyvät siskot ja veljet, suomalaiset, keskisuomalaiset,

Juha Sipilän ja Alexander Stubbin puheenjohtajatenttien näpertelyä, puhuvia päitä ja piiloutumista "tulevien yhteiskuntasopimusten" taakse katsellessa nyt on äänessä uuden avoimen kansanliikkeen perustaja Petri Hirvimäki 114, (Keski-Suomi, Pir. sit.) Minä, jolla ei ole suurta puoluetta takanani (eikä rasitteena), "satasen budjetti", tähänastinen melkein täydellinen paitsio mediassa (miksiköhän) sekä täysin oma agenda born in hell ääriolosuhteissa (syyt löydät jos tutustut aiheeseen enemmän)...

Minä, jolla kaikesta huolimatta taitaa olla vielä mahdollisuuksia päästä sinne eduskuntaan jos vain annetaan pienten ihmeiden tapahtua - Piraattien (sit.) listoilla on hyvä meininki koko maassa nyt muutenkin!

Alkuun osassa I/II villakoiran ytimeen eli ongelmaan numero yksi suomipolitiikassa. Viikonlopun aikana toinen blogi, jossa visio ja konkreettinen haaste johtaville puolueille siitä mitä isänmaamme nyt kaikkein eniten kaipaa.

Älä epäröi olla minuun yhteydessä tai antaa tukeasi somessa - E-liike.net on huomisen johtava kansanliike kaikille, joita kansan yhteisen sävelen löytäminen sekä yksilön todellinen vapaus ja "sadan vuoden pakkopaidan" riisuminen ei enää pelota!

Mutta mitä puhuttiinkaan keskustelussa, jonka syrjäsilmällä näin pääsiäisen alla vaalikadulla Jyväskylässä?

Siinä olivat osallisina menestynyt IT-alan jyväskyläläisyrittäjä ja tulevan pääministeripuolueen sisäpiirin kansanedustajaehdokas. Arvaan, että niitä näitä ja hyvää päivää kirvesvartta, mutta hyvin todennäköisesti ainakin sivulauseissa puhuttiin myös yrittäjän bisneksistä. Yrittäjällä on yrityksensä tuotteiden kautta ilmeisen vahva kytkentä kyseisen puolueen kannattajakunnan aivan ytimeen.

Valtapuoluepoliitikkojen ja bisnesmaailman sisäpiiriläisten tavasta"verkostoitua" on innovointi ja maan kokonaisetu hyvin kaukana!

Suomessa rehottaa maailmanluokan poliittinen korruptio kuten olen monesti jo aiemmin kirjoittanut uusisuomi.fi blogeissani ja E-liike.net kautta. Jokaisella johtavalla puolueella on oma poliittisen korruption mekanisminsa ja virkamiespömpöösinsä, väärä kollektiivi, jolla puolue "ostaa" veronmaksajien rahoilla valtaa ja ääniä itselleen seuraavissa vaaleissa.

Kyseinen käyttäytyminen aiheuttaa moraalikatoa, tehottomuutta ja eriarvoisuutta, latistaa koko kansakuntaa ja suomalaista yksilönä.

Mätä valuu ylipolitisoituminen ja alatason pikku stalinien ja stalinittarien kautta jokaisen yksilön arkeen. Minä, Petri Hirvimäki, kysyn kuinka usein tämä "systeemistressi" lyökään ne kuuluisat viimeiset naulat arkkuun mitä tulee yksilön jaksamiseen? Ja kaikki aivan turhaan tässä poliitikkojen ja väärien virkamiesten paratiisissa nimeltään Suomi Finland, jossa yksilöä viedään (tai latistetaan) systeemin edessä kuin pässiä narussa monessa mielessä!

Valtaholisti osaa junailla myös vaalirahoituksen tavalla, johon ei pääse kukaan käsiksi!

Maamme yhteiskunnallista ylintä valtaa käyttävät valtajuopot löytävät keinonsa jäsenkirjoista riippumatta ja porukassahan kaikki on sallittua, maan tapa, "niin ne muutkin tekee". Kolmesta suurimmasta puolueesta yksikään ei oikeasti haasta toinen toistaan, sillä kukapa menee toisen hiekkalaatikolle, jotta saa rauhassa hääriä omallaan! "TEKES saa lisää määrärahoja kasvuyrittäjyyden edistämiseen" - hieno juttu, asiat kunnossa, ajattelee Kokoomuksen ja muutaman muunkin puolueen äänestäjä aivan vilpittömästi...

Suomalaisesta hyvinvointiyhteiskunnasta on tulossa kaikkien aikojen puhallus!

Vuoden 2015 vaaleihin liittyen TEKES:n kaltaisessa touhussa on kyse "sadan biotuotetehtaan varastamisesta" Suomen kansantalouden kilpailukyvystä! Kyse on monen todellisen entreprenöörin ajamisesta täydelliseen ahdinkoon - kerranaisvaikutuksineen potentiaalin menettämisen kautta koko maan ajamisesta ahdinkoon! 

Toisille systeemi tarjoaa kasvuyrittäjyyden pullamössöä ja toisille kasvuyrittäjyyden keskitysleiriä.

TEKES ei ole ratkaisu ongelmiin vaan ongelma itsessään, kannettua vettä kaivossa! Emme tarvitse virkamiesarmeijaa asiaan, joka voidaan hoitaa verohelpotuksen kautta reilun pelin hengessä tarvitsematta yhtäkään virkamiestä! Vain valtaa pitävät poliitikot tarvitsevat omat virkamieskollektiivinsa, jotta voivat heitellä miljardeja sinne tänne ja saada meidät luulemaan haluamaansa.

Sinä hyvä suomalainen, et todellakaan tarvitse TEKES:ä tai vastaavia organisaatioita olitpa duunari tai toimihenkilö, pienyrittäjä tai maajussi ja etenkään jos olet kunnianhimoinen kasvuyrittäjä et tarvitse TEKES:n virkamiesarmeijaa!

TEKES:n kaltaiset pullamössöorganisaatiot tulisi lakkauttaa asap - on ällistyttävää havaita, että kukkona tunkiolla on jatkossa Kokoomuksen lisäksi myös Keskusta. Puheenjohtaja Juha Sipilän TEKES kytkennät ovat sitä luokkaa, että siitä ei hyvää seuraa uudenlaisen tehokkaan ja markkinavetoisen yrittäjyys- ja innovaatioympäristön rakentamiseksi Suomeen. Onpa Keskustan listoilla tässä mielessä näissä vaaleissa muitakin mielenkiintoisia nimiä ja kytkentöjä... 

Isänmaatamme kalvaa pahanlaatuinen syöpä eikä se ole pelkkä TEKES - mekanismi väärään vallankäyttään ja poliittiseen korruptioon on aina sama!

Siitä voi parantua, mutta se vaatii aivan uutta ajattelua, tekoja ja parhaat mahdolliset lääkärit. Maahamme pesiytyneestä poliittisesta kulttuurista johtuen meillä ei ole ollut kokonaisuuden ajattelijoita yhteiskunnallisissa tehtävissä vallan huipulla - Suomi on "yhteiskunnallisen innovoinnin Ambomaa" kuten kirjoitin aikaisemmassa blogissani. 

Nyt todellakin tarvitaan visio edellä meneviä asiaosaajia ja itseään likoonlaittavia innovaattoreita, jotka eivät välttämättä löydy yhteiskuntamme menestyjistä, siis hyvin usein sisäpiiriläisistä, vaan äärikokemuksia omaavista - niistä, joita systeemi on potkinut päähän, mutta jotka eivät ole antaneet periksi. Tottakai puhun myös itsestäni Petri Hirvimäki 114 (Keski-Suomi, Pir. sit.) 

Mutta ennenkaikkea puhun äänestäjistä ja kansalaisista, jotka kykenisivät tässä tiukassa paikassa menemään oman mukavuusalueensa ulkopuolelle ja ajattelemaan kokonaisuutta poliittisesta väristä riippumatta -

Isänmaamme jättiläisloikka aivan uudelle tasolle on mahdollinen, mutta vain ottamalla itse itseämme niskasta kiinni! Suuret puolueet eivät tätä maata muuta, piste. Pari viikkoa sitten joku sanoi kohteliaisuutena, että olen 20 vuotta aikaani edellä. Heitin takaisin, että suuret valtapuolueet ovat asiasta riippuen 20 tai 100 vuotta aikaansa jäljessä!

Suomessa poliitikot vuonna 2015 hääräävät monesti kaikkein innokkaiten siellä, mistä heidän pitäisi pysyä mahdollisimman kaukana!

"Uuden ajan todellisuus" on ajanut heittämällä valtapuolueitten ohi molemmilta puolilta - luulemissaan vahvuuksissa johtavat puolueet ovat vuonna 2015 oikeastaan kaikkein heikoimpia! Ne eivät tajua, että oman kannattajakuntansa hyödyn optimoiminen jo sata vuotta jatkuneen nollasummakakunjaon kautta ei johda enää edes oman kannattajakunnan hyödyn optimointiin, saati kokonaisuuden optimointiin!

Kokoomus on kapitalismin sossu! Demarit vie suomalaisen työn Kiinaan! Keskusta on Suomen maaseudun suuri latistus!

Asia ei tietenkään ole vielä auennut kaikkine syy- ja seuraussuhteineen äänestäjille, yleisen epäuskon tasolla politiikkaan kylläkin, mutta minulle se on äärikokemuksieni myötä auennut. Tunnen kansalaisvelvollisuudekseni auttaa suomalaisia kanssasisaria ja veljiäni tässä. Paras työkalu ajatteluni ymmärtämiseen on paitsi lukea blogejani, myös tutustua tarkemmin mitä ajamme E-liike.net kansanliikkeessä ja oman #petrihirvimäki2015 kampanjani kautta nyt tulevissa eduskuntavaaleissa.

Poliitikkojen sormi osoittaa yleensä asioita, joihin he kykenevät vaikuttamaan vain hyvin marginaalisesti!

Sata miljoonaa sinne toinen tänne on monesti täyttä näpertelyä ja vielä niin, että poliitikoilla ei ole hajuakaan siitä mitä he oikeasti tekevät! Tässä blogissa kuvatuilla asioilla eli poliittisen korruption väärien virkamieskollektiivien ja tukihässäköiden siivoamisella ja siitä seuraavalla reilulla pelillä olisi järisyttävän suuri merkitys niin yksilötason hyvinvointiimme ja luovuuteemme kuin taloudenkin innovointikykyyn.

Seuraavassa blogissani II/II katsotaan miten puolueita käytännössä haastetaan tässä asiassa ja miten E-liike.net ja Hirvimäki asiat muutoksen osalta tekisivät niin, että paluuta vanhaan latistukseen ja tehottomuuteen ei enää olisi - 

siinähän voisi siis olla vaikka puolet Suomen seuraavasta hallitusohjelmasta? ;-)

---

"Vuoden pisimpänä yönä

on tähtikirkas yö

tyttö istuu tiskipöydällä ja lauleskelee

hiiret rakentavat käytäviään

Hän päättää tappaa tytön sillä hän pelkää kuolemaa

hän panee tälle ulkovaatteet

ottaa puukon taskuunsa he lähtevät vuorelle

karhunvatukat huurteessa ja tyttö sanoo

että olet jättänyt poimimatta

he nousevat vuorelle, Minotauros nukkuu, tyttö sanoo

hän ottaa tätä kädestä

he kävelevät alas Teorian tietä

tulevat roskapöntön luokse

ja näkevät jälleen tähdet, taivaan kappaleet."

(Pentti Saarikoski - Hämärän tanssit, 1983)

---

Sisumme on vapautemme! 

10.4.2015

Kalervonkatu, Jyväskylä

Petri Hirvimäki