Frontpage Slideshow | Copyright © 2006-2011 JoomlaWorks Ltd.

UnitasAgendapikkukuva

Unitas kansanliikeen perustajan Petri Hirvimäen yhteiskunnallisen ajattelun perusta.

kokoohjelma

Presidenttihaastattelu 16/16 (kokonaan)

Dosentti291116

1/16 - Unitas ja ehdokkuus

osa2 copy

2/16 - Miten minusta tuli minä?

osa3

3/16 - Isänmaan uusi peli

osa4

4/16 - Väärän pelin synty

osa5

5/16 - Väärän pelin turmio

Yksilö

Ihminen. Oma ainutlaatuinen itsensä. 

Isänmaa

Suomi Finland

Innovatiivisuus

Luovuudesta, yksilön vapaudesta ja riskin-otto-kyvystä kumpuava uutta luova voima.

Petri Hirvimäki

1. kapinallinen

"Petri prinsiippi"

Entä jos yksikään poliitikko ei koskaan tekisi yhtään sellaista päätöstä, jota ei myös henkilökohtaisesti omana itsenään tekisi?

Hyvä vallankumous

Vaihdetaan valtajuoppojen sosiaalikapitalismi (nolla-summa-kakun-jako) sellaiseen, joka toimii ja joka riisuu valtajuopot aseista - kansalaisten, entreprenöörien ja visionäärien "uuteen onnelliseen kapitalismiin". Ylipolitisoituminen loppuu. Huomio asioihin. Kokonaisuus. Kyllä siellä muutama poliitikkokin menee joukossa!

Latistus

Yhteiskunta, jossa ei pärjää yksilönä ellei osaa systeemin sääntöjä hyvin - jatkuessaan aiheuttaa noidankehän, jossa kansa alkaa itse ylläpitämään latistusta.

Sisäinen pakkopaita

Yhteiskunta, jonka kansaa painaa jokin outo möykky.

Systeemi

Vuorovaikutusalusta yksilön ja yhteiskunnan välillä.

Pullamössö

Jotain sellaista yhteiskunnassa, joka on saatu toisten kustannuksella.

Pullamössöeliitti

Pieni sisäpiirin porukka, jolla on yhteiskunnallinen valta Suomessa ja joka ei osaa innovoida - ei aivan kaikki, mutta melkein.

tykkFBneli3

Valtaholisti

"Valtajuoppo". Motivoituu lähes pelkästään puhtaan vallan vuoksi.

Valtaholismi

"Valtajuoppous". Vääränlaisen vallankäytön ilmiö joka johtuu a) 100 vuotta vanhasta poliittisesta päätöksen-teko-mekanismista b) historiasta joka meillä kansakuntana on - kansalaisota, II maailman sota, valvontakomissio, suomettuminen, EU:n huono toteutus jne. Unitas on jo löytänyt lääkkeet tähän. Eli korjataan alusta kuntoon. Yksilötasolla valtajuoppous näkyy yksilön merkityksen mitätöimisenä ja se aiheuttaa ylimääräistä häpeää, kateutta, pelkoa, katkeruutta ja vihaa kanssasisariamme ja veljiämme kohtaan joka päivä arjessamme.  

"Pikku stalinit ja stalinittaret"

Valtajuoppoja systeemin alemmalla tasolla.

Verkostoituminen

"Tietyn pisteen jälkeen kansakunnan innovatiivisyys on kääntäen verrannollinen verkostoitumisen tärkeyteen" (Petri Hirvimäki)

Inhodemokratia

Maa, jossa johtavat puolueet voivat kukin ostaa veronmaksajien rahoilla valtion budjetin kautta lisää valtaa. Maa jossa kukoistaa poliittinen korruptio ja pysähdys. Nolla-summa-kakun-jako-demokratia.

Nollasummakakunjako

Systeemi, jonka jokainen suuri toimija koettaa saada yhteiskunnan kakkulapion heti kun mahdollista ja pitää sen vain itsellään.

Poliittinen korruptio

Valtajuoppouden ja vanhan systeemin ylläpitoa veronmaksajien rahoilla. Täysin laillista touhua!

Väärä kollektiivi

Valtajuopon tärkein työväline, jota valtajuoppo hellii koska se antaa hänelle vallan - johtava puolue, virkamiesbyrokratia, miljoonien EU-hanke jne.

Juhlapuhe

Sanoja ilmassa, joilla ei tarvitse olla mitään tekemistä sen kanssa mitä oikeasti tehdään. kts. "Ajattelematon äänestäjä"

Propaganda

Tilastot ja muut sellaiset, joissa vain muuttujat joita tarvitaan.

Ajattelematon äänestäjä

Antaa valtajuopolle valtakirjan - se mikä näyttää hyvältä ei todellakaan aina ole sitä!

KOmpassipikkukuva

16.4.2015 Petri Hirvimäen haastattelu Radio Kompassissa - 3 klippiä yht 15 min.

AlfaTV

Unitaksen (aik. E-liike.net) perustaja Petri Hirvimäki AlfaTV:n maakunnallisessa vaalitentissä

vaaligalleriavideo

Petri Hirvimäki Ylen vaaligalleriassa

PetriAlex

Uutisia etulinjasta - katso mitä tapahtui kun Petri Hirvimäki ja Alexander Stubb kohtasivat ensimmäistä kertaa 2.3.2015!

Jalatpikkukuva

"P. H. Mäen Jalat" - Petri Hirvimäki ja Steve Jobs haastavat systeemin! 19.2.2015

KaihoPikkukuva2

Vallankumous goes Kävelykatu! (Kaiho Hetkenlaulaja) 8.2.2015

Elvispikkukuva271214

"Elvis The E-liike" - E-liikkeen (nyk. Unitas) videopäiväkirja 27.12.2014

yliopistoYoutube

Vallankumous iskee yliopistoon! - 18.12.2014

Toripuhepikkukuva

E-liike (nyk. Unitas) - What About The Revolution?! - 19.6.2014

UnitasAgendapikkukuva

tykkFBneli3

 

Vihreiden perustulomalli - susi jo syntyessään!

(Julkaistu alunperin uusisuomi.fi puheenvuoroissa)

"Perustulo" on suomipolitiikan mantra jo nyt vaikka sitä ei ole vielä olemassakaan!

Vihreiden eduskuntavaaliehdokkaat Touko Aalto, Margo Saxberg ja kumppanit Keski-Suomesta ja muualta tässä teille! Toivon keskustelua keneltä tahansa, joka on kiinnostunut maamme tulevaisuudesta eräässä sen kaikkein tärkeimmistä asioista. Uusisuomi.fi - olisiko aika nostaa yksi sitoutumaton ja kapinallinen Hirvimäen juttu vihdoinkin myös "poiminnat" palstalle?

Vihreät liputtaa kovasti perustulon puolesta.

Asiasta sinänsä Vihreille pisteet. Näyttää siltä, että asiassa aletaan edetä Suomessa. Perustulo sellaisena kuin Vihreät sitä meille kaupittelee tuntuu kelpaavan kritiikittömästi myös monen muun puolueen agendalle tai ainakin tyrkylle niihin. 

Nyt ei missään nimessä saa mennä takapuoli edellä puuhun tässäkin todella tärkeässä asiassa niin kuin näyttää!

Nyt on mietittävä asioita politiikan ja omien äänestäjien ulkopuolelta! Nyt tarvitaan itsenäisesti ajattelevien väliintuloa! Ajatuksiani laajemmassa mielessä voi lukea aikaisemmista blogeistani ja ennen kaikkea v. 2014 perustamani E-liike.net kansanliikkeen kotisivuilta ja agendalta.    

Vihreitten mallista, joka on ollut ylivoimaisesti eniten esillä, tuntuu vallitsevan konsensus ikään kuin homma olisi valmis ja mietitty. Valitettavasti näyttää kovasti siltä, että pajalta  on tullut sutta ja sekundaa. Ei kai "perustulomallista" ole vain tarkoitus tehdä Vihreiden uutta omaa VIP-korttia suomalaisen inhodemokratian ja inhokonsensuksen piiriin pieneen - niin kunnianhimoton ja lattea se on? 

Vihreiden nykyinen perustulomalli ei ole lähellekään sen tason yhteiskunnallinen huippuinnovaatio, jota isänmaamme nyt kipeästi tarvitsee!

Kollektiivi ei innovoi, yksilö innovoi. Käsi ylös, jonka mielestä meillä on varaa hukata maailmanluokan tilaisuus mennä kokonaan uudelle tasolle ja käyttää siihen jotain vastaavaa kuin "perustulo", mutta innovoida se aivan erilailla sisään nykysysteemiin ja muuttaa sen rakenteita - suomeksi sanottuna vetää "suomalaisen sosiaalikapitalismin vessanpönttö" kertaheitolla? Se pönttö kun on ollut vetämättä laskutavasta riippuen jo viimeiset 50 - 100 vuotta! Oheinen huumorikuva kyseisestä asetelmasta.

Vakava asia, mutta huumoria tässä poliitikkojen ja väärien virkamiesten paratiisissa, maassa nimeltään Suomi Finland, tarvitaan sitäkin ja paljon lisää nykyiseen! 

Kuulin ensimmäisen kerran kansalaispalkasta jo 1990-luvun alkupuolella kun edesmennyt Ove Rehn kertoi siitä suorassa keskusteluohjelmassa - soitin ja pääsin mukaan keskusteluun. Minussa heräsi jo tuolloin kiinnostus siihen mahdollisuuteen, mitä joku tuollainen voisi Suomelle oikein toteutettuna tarjota.

Tähän päivään mennessä olen saanut reilu parikymmentä vuotta lisää monipuolista kokemusta suomalaisesta inhodemokratiasta yrittäjänä, työntekijänä yksityisellä sekä julkisella ja tietysti kansalaisena Hirvimäki! Pisteenä i:n päällä viimeiset vuodet olen viettänyt "kasvuyrittäjyyden keskitysleirin parakki 66:ssa", jossa TEKES:n virkamiehet ovat vartijoina ja komendantteina rahamiehet systeemin sisäpiiristä yhdessä johtavien suurten puolueitten poliitikkojen kera!

Koko elämänkokemukseni on loppuvuodesta 2014 tiivistynyt laajemmaksi näkemykseksi suomalaisen yhteiskunnan tilasta ja siitä miten tästä eteenpäin - "Eläköön kansalaispalkka, vapaus ja hyvä vallankumous!"

Tarvitsemme maailman parhaan ja yksinkertaisen kansalaispalkkamallin, joka on osa kokonaisuutta! Tarvitsemme innovatiivisen kansalaispalkkamallin, joka omalta osaltaan haastaa systeemin ja nostaa latistetun ja stressaantuneen yksilön sisäpiiriläisestä, välistävetäjästä, sopeutujasta tai rimpuilijasta systeemin yläpuolelle - vapauttaa meidät vihaamasta toinen toisiamme nykysysteemin kylvämän poliittisen maailmanluokan korruption aiheuttaman kaunan ja eriarvoisuuden vuoksi!

Tarvitsemme suomipolitiikan Grand Slamin!

Se on kaikki mahdollista jopa hyvässä yhteistyössä, mutta silkkihanskolla ja perinteisillä keinoilla se ei onnistu. Suuret puolueet eivät uudista itse itseään, siksi avoin ja sitoutumaton kansanliike E-liike.net, johon sinäkin olet tervetullut mukaan - asiassa pääsee hienosti alkuun vaikkapa peukuttamalla oikeassa paikassa nyt kun on keli!

Seuraavassa otan kantaa Vihreitten perustulomalliin peilaten sitä E-liikkeen kansalaispalkkaan niiltä osin mitä pidän kaikkein tärkeimpinä eroavaisuuksina. Jätän toistelematta sellaiset itsestäänselvyydet uuden mallin eduista, joista molemmilla on sama käsitys.

  • Jo nimenä "perustulo" on latistava. Aito ja alkuperäinen "kansalaispalkka" on oikea termi. Kansalaispalkka oikein toteutettuna voi olla asia, josta jokainen suomalainen on ylpeä "Pihtiputaan mummosta Björn Wahlroosiin"!
  • E-liikkeen ajattelussa kansalaispalkka on toteutuessaan ajatuksellisesti palkkaa jokaiselle suomalaiselle jo siitäkin, että kykenemme menemään oman mukavuusalueemme ulkopuolelle ja toteuttamaan vision Suomesta "Onnellinen Suomi Finland". Isänmaa, joka voisi olla maailman kilpailukykyisin, onnellisten ja vapaitten ihmisten kansakunta. Isänmaa, jossa on tehty suursiivous ja jonka roskat (suurten puolueitten korruptiomekanismit) ovat kaatopaikalla eivätkä maton alla.
  • Miksi Vihreitten mallissa verotus on kytketty niin omituisesti ja monimutkaisesti asiaan? Eikö kansalaispalkan (perustulon) voi ajatella olevan kaikille puhtaana käteen ja sitten sen päälle tienatusta rahasta vasta maksetaan veroa aivan kaikkien osalta - nythän kukaan ei osaa laskea helposti verojaan ilman aivojensa nyrjäyttämistä? Miksi tehdä helposta asiasta vaikea tässä mielessä? Eikö olisi hieno ajatus, että myös varakkaampia ihmisiä kohdellaan tasa-arvoisesti tässä eli ei verokarhua lähellekään kenenkään kansalaispalkaa!
  • Vihreitten perustulomallin suurin heikkous on ehdottomasti se, että se on tehty vanhan rakenteiltaan mädän systeemin päälle samalla logiikalla kuin politiikassa juttuja yleensä tehdään. E-liikkeen kansalaispalkka on vain yksi osa kokonaisuutta nimeltään "Kymmenen askelta vapauteen - luku 6", jossa suomalaisen yhteiskunnan rakenteisiin mennään hyvin syvälle, innovoidaan ja haetaan synergiaa. Kansalaispalkka, olkoonkin meille E-liikkeessä vain yksi osa kokonaisuudesta on kuitenkin se supertärkeä moottoriöljy, jota ilman kone leikkaa kiinni ja muutoksia ei voida toteuttaa! 
  • Vihreitten perustulo ei ole määrältään riittävä, jotta se voisi olla ainoa perusturva. Lapsista siinä ei puhuta mitään. E-liikkeen ehdottama esim. 800 € aikuiset / 400 € lapset puhtaana käteen ilman oikeutta ulosmitata on aivan eriluokan perusturva. Vihreät ei myöskään halua "laittaa vanhan sossun ovea kiinni" vaan luoda mallin, jossa ei päästä eroon edes siitä perimmäisestä tavoitteesta eli ihmisten perusturvan takaamisesta kaikissa olosuhteissa kaikille ja ihmisten nöyryyttämisestä!
  • Kapitalisti ja omillaan menestyvät entreprenöörit (niitä alkaa Suomeenkin tulla kun keskitetään energiamme reiluun peliin ja integroidutaan kansainväliseen kasvurahoitukseen) ovat tulevaisuudessa niitä, jotka maksavat suupielet korvissa veroja - aiempaa vähemmän loppupeleissä! He maksavat suurimman osan kansalaispalkastamme siitä ilosta, että Suomessa toimii reilun pelin markkinatalous ja voi keskittyä oleelliseen - "Onnellinen kapitalismi 6.2."  !
  • Kaikki muutkin hyvinvoinnin (ja kansalaispalkan) maksumiehet eli aktiivi-iässä olevat pienyrittäjät, palveluammattien ja toimistojen ja tehtaitten uurastajat kaikki voittavat heittämällä verrattuna nykysysteemiin eikä malli lisää kustannuksia lainkaan, päinvastoin! 
  • Vihreitten perustulomalli on parhaimmillaan vain näpertelyä oikeaan suuntaan. Isossa  kuvassa meidän on A) saatava väärät poliitikot, väärät virkamiesbyrokratiat ja väärät kollektiivit ja väärät tukihässäkät kuriin ja luovuus, rohkeus ja innovointi vapautettua isänmaassamme AIVAN KAIKKIALLA B) Meidän on kyettävä rakentamaan paras mahdollinen yhteiskunnallinen käyttäjäkokemus jokaiselle suomalaiselle ja se voi olla vain yksinkertainen ja tehokas Suomi Finland. Vihreitten perustulomalli ei tarjoa mitään kosmetiikkaa kummempaa tähän ja ennenkaikkea se hukkaa momentumin, joka on olemassa kansalaispalkan avulla isoon muutokseen - tiedostavatko Vihreät tätä? Eivät koska asioita ei ole mietitty "kasvuyrittäjyyden keskitysleirillä" tai vastaavassa todella tiukassa paikassa vaan Vihreitten kokkareilla ja puoluetoimiston ja eduskunnan käytävillä!
  • Vihreitten perustulomalli on rakennettu samalla sosiaalikapitalismin inhologiikalla kuin kaikki muukin yhteiskunnallinen "uudistaminen" maassamme - ensisijaisesti Vihreitten omien ydinkannattajien tarpeisiin räätälöity juttu, joka on naamioitu siten, että se menee läpi enemistöllä eduskunnassa. Mitään ei tosiasiallisesti uudisteta perusteiltaan - Vihreät sanoo sen itsekin, että kansalaisten tukiin perusturvan yläpuolella (tai siihen kuka ne maksaa) ei puututa millään tasolla ainoastaan alkupanokset saa suoraan tilille aiempaa helpommin!

Seis Vihreät ja kaikki muutkin, jotka olette innostuneet "helpommasta" elämästä jo aikaisemman pullamössön päälle!

Maassamme on nyt jo niin niin paljon kuntoonlaitettavaa, että se ajattelu, että optimoidaan omien kannattajien hyvinvointi ei optimoi enää edes omien kannattajien hyvinvointia! 100 vuotta sitten tai vielä 1990-luvun alussa kyseinen sosiaalikapitalistinen ajattelu oli vielä jotenkin perusteltavissa. Maailma on muuttunut täysin viimeisten kahdenkymmenen vuoden aikana.

Meidän on opittava tajuamaan, että nykymaailmassa kaikki liittyy kaikkeen! 

On rakennettava yksinkertainen alusta kasvattaa vapaina kasvavia kukkia eri väreissään. Meidän on ymmärrettävä koko ajan mitä tapahtuu.

Keskusta puhuu Juha Sipilän suulla vaalien alla Keski-Suomessa kovasti biotuotebisneksen autuudesta, hienoa! Mutta vapautuminen pelkästä perinteisestä tuotekeskeisestä insinööriajattelusta ja "suomen stevejobsien" päästäminen mukaan leikkiin yhdistettynä väärien poliitiikkojen ja virkamiesten syrjäänsiirtämiseen ja maailman parhaaseen kansalaispalkkajärjestelmään... suomalaisen luovuuden ja rohkeuden todelliseen vapauttamiseen kaikilla tasoillaan, kansan yhteisen sävelen löytämiseen -

monestakohan "Äänekosken uuden biotuotetehtaan" veroisesta jutusta sitten puhutaan?

Sisumme on vapautemme! 

30.3.2015

Kalervonkatu, Jyväskylä

Petri Hirvimäki