Frontpage Slideshow | Copyright © 2006-2011 JoomlaWorks Ltd.

UnitasAgendapikkukuva

Unitas kansanliikeen perustajan Petri Hirvimäen yhteiskunnallisen ajattelun perusta.

kokoohjelma

Presidenttihaastattelu 16/16 (kokonaan)

Dosentti291116

1/16 - Unitas ja ehdokkuus

osa2 copy

2/16 - Miten minusta tuli minä?

osa3

3/16 - Isänmaan uusi peli

osa4

4/16 - Väärän pelin synty

osa5

5/16 - Väärän pelin turmio

Yksilö

Ihminen. Oma ainutlaatuinen itsensä. 

Isänmaa

Suomi Finland

Innovatiivisuus

Luovuudesta, yksilön vapaudesta ja riskin-otto-kyvystä kumpuava uutta luova voima.

Petri Hirvimäki

1. kapinallinen

"Petri prinsiippi"

Entä jos yksikään poliitikko ei koskaan tekisi yhtään sellaista päätöstä, jota ei myös henkilökohtaisesti omana itsenään tekisi?

Hyvä vallankumous

Vaihdetaan valtajuoppojen sosiaalikapitalismi (nolla-summa-kakun-jako) sellaiseen, joka toimii ja joka riisuu valtajuopot aseista - kansalaisten, entreprenöörien ja visionäärien "uuteen onnelliseen kapitalismiin". Ylipolitisoituminen loppuu. Huomio asioihin. Kokonaisuus. Kyllä siellä muutama poliitikkokin menee joukossa!

Latistus

Yhteiskunta, jossa ei pärjää yksilönä ellei osaa systeemin sääntöjä hyvin - jatkuessaan aiheuttaa noidankehän, jossa kansa alkaa itse ylläpitämään latistusta.

Sisäinen pakkopaita

Yhteiskunta, jonka kansaa painaa jokin outo möykky.

Systeemi

Vuorovaikutusalusta yksilön ja yhteiskunnan välillä.

Pullamössö

Jotain sellaista yhteiskunnassa, joka on saatu toisten kustannuksella.

Pullamössöeliitti

Pieni sisäpiirin porukka, jolla on yhteiskunnallinen valta Suomessa ja joka ei osaa innovoida - ei aivan kaikki, mutta melkein.

tykkFBneli3

Valtaholisti

"Valtajuoppo". Motivoituu lähes pelkästään puhtaan vallan vuoksi.

Valtaholismi

"Valtajuoppous". Vääränlaisen vallankäytön ilmiö joka johtuu a) 100 vuotta vanhasta poliittisesta päätöksen-teko-mekanismista b) historiasta joka meillä kansakuntana on - kansalaisota, II maailman sota, valvontakomissio, suomettuminen, EU:n huono toteutus jne. Unitas on jo löytänyt lääkkeet tähän. Eli korjataan alusta kuntoon. Yksilötasolla valtajuoppous näkyy yksilön merkityksen mitätöimisenä ja se aiheuttaa ylimääräistä häpeää, kateutta, pelkoa, katkeruutta ja vihaa kanssasisariamme ja veljiämme kohtaan joka päivä arjessamme.  

"Pikku stalinit ja stalinittaret"

Valtajuoppoja systeemin alemmalla tasolla.

Verkostoituminen

"Tietyn pisteen jälkeen kansakunnan innovatiivisyys on kääntäen verrannollinen verkostoitumisen tärkeyteen" (Petri Hirvimäki)

Inhodemokratia

Maa, jossa johtavat puolueet voivat kukin ostaa veronmaksajien rahoilla valtion budjetin kautta lisää valtaa. Maa jossa kukoistaa poliittinen korruptio ja pysähdys. Nolla-summa-kakun-jako-demokratia.

Nollasummakakunjako

Systeemi, jonka jokainen suuri toimija koettaa saada yhteiskunnan kakkulapion heti kun mahdollista ja pitää sen vain itsellään.

Poliittinen korruptio

Valtajuoppouden ja vanhan systeemin ylläpitoa veronmaksajien rahoilla. Täysin laillista touhua!

Väärä kollektiivi

Valtajuopon tärkein työväline, jota valtajuoppo hellii koska se antaa hänelle vallan - johtava puolue, virkamiesbyrokratia, miljoonien EU-hanke jne.

Juhlapuhe

Sanoja ilmassa, joilla ei tarvitse olla mitään tekemistä sen kanssa mitä oikeasti tehdään. kts. "Ajattelematon äänestäjä"

Propaganda

Tilastot ja muut sellaiset, joissa vain muuttujat joita tarvitaan.

Ajattelematon äänestäjä

Antaa valtajuopolle valtakirjan - se mikä näyttää hyvältä ei todellakaan aina ole sitä!

KOmpassipikkukuva

16.4.2015 Petri Hirvimäen haastattelu Radio Kompassissa - 3 klippiä yht 15 min.

AlfaTV

Unitaksen (aik. E-liike.net) perustaja Petri Hirvimäki AlfaTV:n maakunnallisessa vaalitentissä

vaaligalleriavideo

Petri Hirvimäki Ylen vaaligalleriassa

PetriAlex

Uutisia etulinjasta - katso mitä tapahtui kun Petri Hirvimäki ja Alexander Stubb kohtasivat ensimmäistä kertaa 2.3.2015!

Jalatpikkukuva

"P. H. Mäen Jalat" - Petri Hirvimäki ja Steve Jobs haastavat systeemin! 19.2.2015

KaihoPikkukuva2

Vallankumous goes Kävelykatu! (Kaiho Hetkenlaulaja) 8.2.2015

Elvispikkukuva271214

"Elvis The E-liike" - E-liikkeen (nyk. Unitas) videopäiväkirja 27.12.2014

yliopistoYoutube

Vallankumous iskee yliopistoon! - 18.12.2014

Toripuhepikkukuva

E-liike (nyk. Unitas) - What About The Revolution?! - 19.6.2014

UnitasAgendapikkukuva

tykkFBneli3

Suomi Finland - yhteiskunnallisen innovoinnin Ambomaa!

(Julkaistu alun perin uusisuomi.fi:ssä)

Katselin syrjäsilmällä sotekeskustelua A-studiossa -

Meillä on vallassa ylhäältä alas asti täysin innovointiin kykenemätön valtaholistiporukka, joka ei tiedä innovoimisesta yhtään mitään! Puhetta kyllä tulee ja sotetermejä "asiantuntevasti", mutta jo silmäterän asennosta pystyy päättelemään kaiken tarpeellisen.

Kysymys kuuluu - montako viikkoa olisi mennyt todella osaavalta huippuammattilaiselta (tai aivan muutaman ihmisen tiimiltä) rakentaa meille toimiva malli, joka olisi ollut sata kertaa halvempi ja sata kertaa parempi kuin nykyinen, josta kukaan ei edes tiedä mikä se on!

Ilman että olisi ollut minkäänlaista jäsenkirjaa kenelläkään!

Tämä maa on pitkään ollut niin latistettu, että voi olla kaivamista enää löytää oikeita ihmisiä siellä sote kentällä? Jos ymmärretään missä on oikeasti vika, niin kyllä nämä asiat saadaan kuntoon ja Suomi oikealla uralle. Hyvin harva ymmärtää missä on lähtökohtaisesti vika ja siksi tässä yritetään "pientä ulostuloa".

Tässä innovoinnin Ambomaassa vaan tahtoo olla niin, että innovoinnilla ei ole varsinaisesti mitään väliä. "Väärät verkostoitujat" ja valtajuopot varastavat toisten kuormasta tai teettävät miljoonan konsulttitutkimuksen veronmaksajien resursseilla, joitten päällä istuvat.

Ongelma: se joka ei itse osaa innovoida ei ole myöskään oikea ihminen tai puolue viemään asiaa eteenpäin! Yhteiskunnallinen toiminta ei nykysuomessa perustu oikeastaan koskaan visioon vaan puhtaaseen valtapeliin - rakenna siinä sitten onnellinen ja tehokas isänmaa!

Entäpä Suomen yksityinen sektori?

Mutta eihän meillä edes ole yksityistä sektoria Suomessa! Latistus on valunut jo aivan kaikkialle ja julkisen sektorin kulutuksen osuus 57% BKT:stä ei ole pelkkä tilasto - jos meillä jossain suhteessä pärjätään niin se on täysin systeemistä huolimatta eikä suinkaan sen ansiosta!

Suomen yksityinen sektori saadaan kuntoon vain laittamalla julkinen sektori kuntoon.

Kyse ei ole sotesta tai mistään yksittäisestä tempusta, isostakaan. Kyse on maamme poliittisesta päätöksentekomekanismista, siis koko alustasta, ja siitä, millä motivoituvia ihmisiä se päättäjikseen tuottaa - valta, raha vai asiat? Simple as that. Syyttäkää äänestäjiä, älkää syytttäkö äänestäjiä!

Koska minulla on jo edesmenneeseen Steve Jobsiin (Apple) sellainen hauska yhteys olen alkanut pohdiskella sitä kuinka kauan hän olisikaan suomalaisen latistuksen kanssa pärjännyt jos olisi Suomeen syntynyt? Mies sentään laittoi puolentusinaa teollisuudenalaa kokonaan uusiin puihin! Veikkaan, että maailma ei tietäisi mitään koko miehestä nimeltä Steve Jobs jos hän olisi Suomeen sattunut syntymään?

Steve Jobsin kaltainen ihminen, sielultaan taiteilija bisnesmiehen hommissa, ei pärjää minuuttia kauempaa suomalaisen kasvuyrittäjyysvirkamiehen kanssa!

Miettikääpä Alex, Juha, Antti ja Timo jos meillä onkin nyt jossain "Suomen Steve Jobs" keskuudessamme täällä Suomessa tai viisitoista ainakin melkein Steve Jobsia, joista maailma ei kuitenkaan tiedä yhtään mitään? Siinähän on ryssitty yksi parhaitten päivien "Nokia" (tai Apple) tai viisitoista "Kone Osakeyhtiötä" (tai Pixaria)!

Nykymenon jatkuessa jokainen näistä Suomen Jobseista sinnittelee kuka mitenkin ja puolet heistä juo parhaillaan omaa Päijänteellistään viinaa liian lyhyeksi jäävässä elämässään. Toivottavasti edes joku vuosikymmenien taistelun jälkeen joskus vielä löytää elämänsä suuren merkityksen ja rauhan kadunkulmien kaihoisana trubaduurina –

tai voihan jotain kiinnostaa vallankumoushommatkin?

Hölkynkölkyn - sisumme on vapautemme!

27.2.2015

Kalervonkatu, Jyväskylä

t. Petri